Disclaimer

Saya merupakan seorang ejen yang berdaftar dengan Syarikat Prudential Assurance Malaysia Berhad. Semua info di dalam website ini adalah pandangan peribadi saya dan tidak mewakili pandangan pihak Prudential secara rasmi.



Monday, December 28, 2009

dec 28 - update

tadi aku ingat nak update pasal satu artikel aku baca kat paper arini.
tapi dah lupa plak.lupakan terus.

1. eh sekarang macam musim eksiden dahsyat2 pulak.
ah 2 minggu lagi senyap lah tu.
tapi risau pulak adik aku naik bas jauh2.
doakan je la untuk mereka semua ye.

2. tak heranlah budak2 la ni curik motor, jual sparepart.
kot2 bapak depa yang curik n juai spare part jet fighter tu.

hmm dalam dunia la ni rasuah ada di mana2..
dah macam kebiasaan pulak..

apa nak jadi..........





Friday, December 25, 2009

dec 25 2009 - keris-emas. dan mereka meraikannya dengan perasaan bangga.

malam tadi nak antar kawan ke pudu.

lalu la area bukit bintang tu.

depa (melayu,cina,india satumalaysia) dok pakat2 jadi santa.

pakai topi santa.
pakai baju kaler merah.
pakai skirt suku peha kaler merah (opsssss).
pakai macam-macam-style-org-kl-yang-ntahpape-tapi-ingin-menunjukkan-mereka-tu-dengan-bangga-gile-sambut-keris-emas.

di hujung jalan ternampak secouple minah n mat salleh
(how to spell salleh ha?single or dabel L?)gua pun nak jadi mat saleh oi.

selambe je diorang pakai short n tiset bodo2.

Wednesday, December 23, 2009

dec 23 2009 - yeayyyy dah takde pelawat ke blog kosong ini

rutin sekarang dah berubah.

tido awal.
bangun awal.
pegi keje awal.

kipas ke?

tahun depan boleh naik pangkat!

yeayyyy dah takde pelawat ke blog kosong ini

rutin sekarang dah berubah.

tido awal.
bangun awal.
pegi keje awal.

kipas ke?

tahun depan boleh naik pangkat!

Wednesday, December 16, 2009

tanak main blog. nak layan fesbuk je skrg..wakakaka

jom arr men game ikan tu.
best beb.
release tension.
hahaha

p/s: jangan lupa add aku jadi neyber angpa.

Sunday, December 13, 2009

volunteer

sape boleh tolong aku apdet blog ni selalu.
busy banget deh ;(

volunteer

sape boleh tolong aku apdet blog ni selalu.
busy banget deh ;(

Tuesday, December 1, 2009

dec 01 2009 - "kalau nak jalan2 kat kl ni tak boleh bawak bini. bawak gf takpe. itupun gf yang sejam or dua jam je.."

sekali pandang nampak macam awek kat kl ni semua cun2 belaka.
dua kali pandang..
"ah takdelah cun sangat. bergaya je lebih."

trendy.
itu kot keyword dia.
tak kira la kau cun ke tak.

yang penting kau bergaya.
yang penting kau kelihatan menarik.
yang penting kau boleh membuatkan lelaki menoleh melihat kau kali kedua.

aku culture shock.
muahaha.
dulu kat lumut, boleh dikatakan semua gadis2nya ala kekampungan gitu.
takdelah nak bergaya sakan macam awexs2 kl ni.

aku ulang.
GADIS lumut.
AWEXS kl.
lain tu maksudnya.

kau faham?

"bos, nape tak boleh jalan dengan bini kat kl ni?"
"haha. kau nak berbirat kena cubit, buatlah"

blurr.

p/s: jalan dengan binilah syok. boleh pegang2 tangan. n peluk2 lagi. ui bestnye jalan dengan bini.
tak sabar nak kawen.
muakaka.

Thursday, November 26, 2009

Tuesday, November 24, 2009

nov 24 2009 - bengang!!

boleh tak aku nak bengang sebab semalam aku takde buat entri pun,
still arini ada register 20 orang masuk blog aku.
pekehey nye ni weh??? ;)

peliklah. sape punya angkara bagi blog aku femes ni ntah!!
(en.fatt tersenyum sinis sebab dia tahu dia lagi femes dari aku.cis cis dan cis)

umaigod!
pengikut ajaran sesat dah bertambah lagi sorang!

namanya nurul.
comel orangnya.
n muda lagik.
tapi fatt, lu takde can coz dia dah berpunya.
wakakaka.
ala baru kawan. belum kawen lagi.
trya arr tekel dia.
untung2 leh jadi bini ;)
hahaha.

p/s: aku sakit tekak sebab memakan asam sepanjang on da way dari lumut ke kl. n plus ke jb.apa ubat yang mujarab ek.

nov 23 2009 - sibuk keje. takde entry

p/s: aku masih dalam mood yang baik..arigato ;)
ahad aku kat lumut.
isnin pagi kat kl.
sekarang aku kat jb.
umaigudnes!

Monday, November 23, 2009

nov 22 2009 - ;)

iye aku dah hepi sekarang.

kalau hepi kena buat muka macam ni ;)

berulang-kali ;);)

lagi ;););)

ok cukup.
aku nak tido dengan senyum sekarang. ;)

Saturday, November 21, 2009

nov 21 2009 - entry ikhlas dari seorang pemalas

pemalas ke?
bukanlah.
cuma takde mood je.

bukan.

sebenarnye akhir2 ini mood aku tak stabil sikit.
thats why la aku tak dapat reply komen korang semua.

karang bile aku reply time aku takde mood macamni, ada ayat2 'tak best' yang keluar pulak kan.
so nantilah tunggu minda aku clear, baru aku reply k....

p/s: ye aku moody. tapi aku tak period okayyy <---provoke ke ayat ni? mahap2..hahaha

nov 21 2009 - entry ikhlas dari seorang pemalas

pemalas ke?
bukanlah.
cuma takde mood je.

bukan.

sebenarnye akhir2 ini mood aku tak stabil.
thats why la aku tak dapat reply komen korang semua.

karang bile aku reply time aku takde mood macamni, ada ayat2 'tak best' yang keluar pulak kan.

nov 21 2009 - entry ikhlas dari seorang pemalas

pemalas ke?
bukanlah.
cuma takde mood je.

bukan.

sebenarnye akhir2 ini mood aku tak stabil.
thats why la aku tak dapat reply komen korang semua.

karang bile aku reply time aku takde mood macamni, ada ayat2 'tak best' yang keluar pulak kan.

nov 21 2009 - entry ikhlas dari seorang pemalas

pemalas ke?
bukanlah.
cuma takde mood je.

bukan.

sebenarnye akhir2 ini mood aku tak stabil.

Friday, November 20, 2009

nov 20 2009 - hepi hour? cam tak hepi je ;(

ni entri sempena waktu maghrib kat umah membe lama kat lumut.
tadi aku ada satu meeting dengan client kat sini.

ingat lepas keje nak jumpa si dia.
(bukan nak jumpa, tapi memang dah plan okay)
nak p minum ABC kat tepi laut kat lumut tu sambil disulami bayu2 lembut.

tup tup....









tup tup....





tup tup....

si dia boleh plak cakap nak hantar kawan opis dia balik.
masalahnya kawan opis dia tu 2 orang lelaki okay.

aduhai..

aku rasa macam nak balik kl malam ni jugak...
and macam malas dah nak jumpa.

ok tak?

p/s: terus cancel nak tengok 2012 malam nie ;(

Wednesday, November 18, 2009

nov 18 2009 - bukan pengikut ajaran sesat

tetiba arini n semalam follower aku bertambah mendadak.
alah folower aku bukan ramai mana pun.
tapi aku nak gak buat cite ni.
korang jangan nak kutuk2 gua pulak ea.
kang gua plengkit kang.
ini entri sebagai tanda epperisiesyen gua untuk mereka.

sebab.
biasanya blog aku orang folo lepas aku terjah n folo blog mereka.
tapi kali ini tidak.
blog mereka ni belum aku jejak pun sebelum ni.

so selamat datang aku ucapkan kat korang
jom kita terjah blog mereka ni geng:

http://matahati-aishahazhari.blogspot.com/
http://crazymoney90.blogspot.com/
http://crazymoney71.blogspot.com/

tapi ingat satu pesan aku.
aku tak mengamalkan dasar 'i folo u, u folo me back' ;)
aku berkecuali. ;)

-------------------------------------------------

apesal aku rasa entri kali ni macam gampang sangat ye?
mungkin sebab aku tensen tak dapat balik kl arini.
huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

nov 17 2009 - schedule

nov 17 - jb
nov 18 - jb
nov 19 - kl
nov 20 - lumut

nov 23 - kl
nov 24 - kl
nov 25 - labuan

Tuesday, November 17, 2009

nov 16 2009 - bukan entry gadis2

jam telah menunjukkan pukul 2pagi.
saya belum boleh tidur.
saya mengambil keputusan untuk buat satu entri yang bertajuk blablabla.

--------------------------------------------------

kat dalam kete tadi punyalah rabak mata ni.
bila da landingggg baeekkkkkkkkkk kat hotel,
segar bugar pulak dia kan.

"dude, da sampai tol skudai ni. aku nak keluar ke mana"
"KAU TERUS LAGI. PASNI KAU JANGAN SPEED, NANTI KANTOI MACAM AKU DULU KANG"
*perhatian!!! kalau korang drive kat hiway plus. antara tol skudai n tol kempas, jangan speed sebab ada speed trap.hahaha.KTUKKK!aku siyes ni.yang kau ketawa apahal?*

terkenang...

"ALAMAK ENCIK. SAYA TAK PERASAN PULAK SAYA DAH BAWAK LAJU."
"laju awak bawak. 125. kalau ikutkan memang dah kena saman ni. lebih2 lagi time ops sikap ni kan"

"125? SIKIT JE TERLEBIH TU ENCIK"
(aku ingat dia tangkap masa aku bawak satu empat tadi. agagaga)
"SAYA MINTA MAAF BANYAK2 YE ENCIK. SAYA TAK PERASAN"
(sambel buat muka seinosen mungkin)
"susah saya nak lepaskan ni. sebab ni time ops sikap. ops sikap ni...blablablablablablabi"

"ABES MACAM MANA NI ENCIK. KENA SAMAN KE?"
(bangang gile soalan gua)
"awak nak macam mana?setel sini boleh?"

"SETEL SINI???EH TAK BOLEH MACAM TU ENCIK"
(aku meraba2 kat dashboard kete kalau ada songkok haji ke kat situ. dan2 takde pulak time tuh. - ok part ni aku tipu je. tapi ayat tu betul. mende la polis zaman sekarang. nak 'setel sini' je tahunya. tapi tak semua gitu kan)
"awak ni keje petronas ke?"
(apa kaitan soklan dia ni. tapi aku layankan je)
"EH TAK ENCIK. SAYA KEJE *kampeni kecik je*"

bersambung....(tipu. sebenarnya aku nak pergi berak.)

Monday, November 16, 2009

nov 15 2009 - takde entry arini

oh aku tak buat entry untuk semalam ye.
takpe abaikan.

Sunday, November 15, 2009

nov 14 2009 - overdose

semalam adalah hari-gadis-melayu aku.
sebabnye aku terperap kat rumah lebih dari 24jam!!!.
gadis melayu la ni pun tak macam tu kannnnnnnnsssss.(gedik doh)

semalam aku overdose tidur.
malam tu dahlah tidur awal.
pagi tu sambung tidu lagi.
petang pas juhur, tido lagi.

aku ingat nak qada' tido.
time weekdays aku selalu tido lewat minggu lepas.
keje punya pasal beb.

member kejut ajak p huha kat low yatt pun aku tak layan.
"takpe korang pergilah. aku nak tidur sampai petang"

nasib baik aku bangun arini.

Friday, November 13, 2009

nov 13 2009 - oi jgn tengok nurkasih oi..ada sarah watdehel..kakaka

seperti biasa.
dak2 umah aku lagi 2ekor layan cite tersebut.

aku hanya pasang telinga dari jauh je.
keji seh.

tetiba arini baru aku tahu yang ayu raudhah jadi isteri abg adam tu.
kekeke.
bile time part beliau, aku usha jap.
bukan pe.
lakonan dia mantaplah.
muakakaka.

dahlah.
aku nak mandi.
tak mandi lagi ni pas balik keje tadi.
wangi kannnnnnnnnnnnnnnnnn

nov 12 2009 - entry khas buat budak g****(mia yang ajar ;p) yang sambut bdaynya semalam (1111)

ececeh.
tarikh cantik konon.
tetiba pagi ni aku teringat yang 11th nov ialah bday kau.
aku ingat ko bagi hint nak tunang ke hape.

hampeh ko.
bermadah2 kunun.

a'a memang cantik 1111.

so secara automatiknya aku da menang kan?
pertandingan buat entry sempena bday ko yang ko rancangkan senyap2.

best tak cerita yang aku karang ni?muakaka.

weh jom arr turun kl, ley sambut bday ko dengan pakcik ko si ah fat.
teman la aku jumpa dia.

untuk pengetahuan semua,
budak g.... ni ntahpape sebab suka na bagi komen kat blog aku dari awal dulu hinggalah kini.
tak pernah bosan.
aku saspek dia ada hati kat aku.muakakakaka.

jangan marah cik.
nanti cepat tua.
opsss anda baru je sambutnya. ;p

dahlah.
aku nak pegi keje.
nak berak lagi.
karang lambat pulak.

oh. btw, ni ha link dak gemok(sekali lagi sila salahkan mia) tu..
http://blankataukosong.blogspot.com/

Wednesday, November 11, 2009

nov 11 2009 - aku sangat gembira hari ini sebab dapat berjumpa kengkawan tempat kerja lama. ;)))

tadi aku ada satu meeting di lumut.
tempat dirahasiakan ;)
oleh sebab kami(aku dan 2org boss aku) sampai awal,
kitorang telah pergi sebentar ke tempat kerja lama aku.

fuhhhh seronok sakan aku.
mana taknya, kehadiran aku dan bos aku(kedua kami ex-kerja kat tempat ni) disambut meriah!
seronok sangat aku bila kengkawan lama buat muka terkejut beruk tengok korang yang tetiba datang setelah dua bulan tak jumpa.
ya. baru je dua bulan aku bertukar kerja ke kl ni.
rindu pulak dah lama tak jumpa deme sume.

sampaikan aku tak sempat nak greet kesemua mereka.
masing2 nak tanya soalan.
belum sempat aku jawab, yang lain pulak da tanya.
harap2 mereka tak berkecil hati dengan aku.

-----------------------------------------------

lepas ni aku dah boleh selalu datang ke sana sebab
company aku dah secure satu projek kat lumut.
bolehlah aku selalu jumpa mereka.
bolehlah aku selalu join mereka main futsal.
bolehlah aku selalu pekena nasi kandar pantai remis yang lazat itu.(alhamdulillah tadi dapat gak merasa)
bolehlah aku.....;))) jeng jeng jeng

Monday, November 9, 2009

nov 09 2009 - musim mengawan

daripada 18 geng2 time study aku, tinggal 5 orang je yang belum berkahwin dan beranak pinak.
itu termasuklah aku.
dengan majlis pertunangan si absy sabtu lepas,
hanya tinggal 4org je bujang (dan available lagi ni).
cepat2 stok terhad!

Sunday, November 8, 2009

nov 08 2009

ya. aku dah tukar layout.
setelah 8bulan, akhirnya aku berjaya menanam rasa bosan terhadap layout lama.
bukan apa.
aku hanya perlukan pembaharuan.
aku perlukan kegelapan.
welcome to the darkside!
muakakaka..

--------------------------------------------------

dah2 jangan bising!
aku tengah tensen ni.
lempang nak?(trademark org lidi)

--------------------------------------------------

p/s: aku sebenarnya tak suka kalau baca blog tu tulis kasar2(lebih2 lagi kalau dia tu perempuan).
minta maaflah ye.
itu mungkin masalah bagi aku.
bukan masalah bagi korang.
blog korang, lantak korang la nak berak macam mana kan.

OK AKU NAK POTONG KUKU SEKARANG!!

Saturday, November 7, 2009

nov 07 2009 - absy bertunang dengan juju amin

tadi petang ikut hantar rombongan meminang si sahabat baik aku...

standard bertunang zaman sekarang:

1. menerima kedatangan rombongan.

2. menerima hajat kedatangan rombongan

3. menyatakan (boleh jugak kalau tanak) jumlah hantaran...standard sikalang RM10k beb!!! da cukup duit nak kawen ke?hohoho.

4. menyatakan bila majlis bakal diadakan...digalakkan 6months or less..or less than a year..tengok gak adat tempat memasing.


kawan aku buat merisik n bertunang sekali sebab family dia dari sarawak..tunang dengan orang shah alam..

so kena bagi sebentuk cincin (belah rotan) sebagai cincin merisik..(rm200++)
n sebentuk cincin bertatah berlian n campur sikit dengan emas putih..(rm600++)
rege emas pun dah mahal sikalang...rm122 segram..

sedikit sebanyak aku belajar untuk diri sendiri nanti.

oh giliran aku bila ye?



tadi si dia pulang ke kampungnya dan sudah kecoh di sana mengenai kami berdua...
masing2 beri pendapat tarikh yang sesuai...
n dan2 time majlis tunang tadi mak aku ley call tanya 'macam mana?'...

aduii..

apa2hal aku kena tunggu time aku tak busy...
oh bilakah waktu itu?

doakan.

Friday, November 6, 2009

nov 06 2009

maaf.
aku sudah malas hendak sambung siri cerita aku..
sebab aku dah semakin busy semula.
balik kerja pun lepas maghrib je skang nih.

n aku ada komitmen baru la ni.
aku layan FARMVILLE!!!
hahaha..

bosan2 best gak layan game pesbuk ni.

---------------------------------------

kerja:

mungkin aku akan kena handle projek di lumut.
oh sungguh HEAVEN jika itu menjadi kenyataan.
terlampau gembira sampai aku cakap kat bos "kalau macam tu, elaun saya potong pun tak kesah boss"
hahaha.
bak sirih pulang ke gagang ;ppp

-------------------------------------

semalam mak aku call tanya aku ada kat jb ke kl..
apalagi. dia nak suruh aku balik kg la tu kalau aku ada kat jb..
ada dua tiga perkara yang aku perlu settle kat kl sebelum aku balik jb semula pertengahan minggu hadapan.

hmmmmmm...

KERJA OH KERJA.

Wednesday, November 4, 2009

cerita aku 4 - dari pontian sampailah ke pantai remis...

notakepala: kenangan 3ari bersama si dia memang tak dapat kulupakan..ku sambung lagi episod seterusnya..

bersambung dari episod yang lepas....

sambil on da way tu aku confirm yang abg ngah dia tu adalah lebih muda setahun dari aku, so rasa cuak tu aku atasi dengan ego yang aku ni lagi tua dari abg ngah dia..hahaha..

sebaik tiba di rumah si dia, kulihat adik bongsu dia sudah siap menunggu di luar..
manis muka adik dia..sama macam akak dia jugak..hehe
lepas tu muncullah sorang2 keluarga dia menyambut ku..
segan pulak rasanya..
tapi abah dia belum muncul lagi...

masuk je ke rumah beliau aku terus berbual rancak dengan abg ngah dia..
bukan kerana nak ilangkan rasa cuak ;p
tapi kerana kerja..
kami berborak pasal kerja..
abg dia ni pun kerja sama lain dengan aku iaitu oil n gas..
lega aku..at least ada la topik nak bualkan..

lepas tu muncul pula abah dia..
rupanya dia pergi uruskan ayam2 kampung dia tadi..
kami berborak2 mesra secukupnya sehinggalah kak ipar beliau menyuruh berhenti untuk makan dahulu ;)

time makan:
sempat tok (istilah tempat beliau untuk atuk sebelah perempuan) beliau mengusik beliau untuk duduk sebelah aku..
mana nak dapat, sebab aku telah terlebih dahulu diapit oleh abah dan abg ngah beliau..
time makan nasi..
berulang-kali aku disuruh tambah nasi oleh keluarga beliau..
bak kata tok.. "orang dulu2 kalau tak tambah tu kira menyinggung tau.."
sudahnya dua kali nasi di pingganku bertambah...
sedap gak masakan perak ni, walaupon aku hanya sempat merasa satu lauk sahaja..segan beb..;)

pas makan aku aku sambung borak dengan abah beliau..
lepas tu aku keluar rumah p tengok arnab peliharaan abahnya..
menjadi jugak..adalah dalam 4 ekor gitu..siap ada anak lagi..
sempat aku snap picca sebab mereka itu comel..
(oh aku tak dapat nak upload pic2 itu ke laptop. lupakan saja k)

pas belek2 arnab, aku belek pulak ayam2 kampung peliharaan abah beliau..
banyak sungguh!!
ayam2 itu dipelihara secara sistematik untuk tujuan dijual..
telur2 ayam kampung tu pon dieramkan menggunakan haba yang dihasilkan oleh lampu2 neon..
mengikut kata abahnya, ia mengambil masa selama 28 hari untuk telur2 itu menetas..
aku agak jakun gak sebab tak pernah pulak nampak sebelum ni telur ayam dieramkan dengan cara itu...
bagus betul bapak aku ni. eh silap..bagus betul abah beliau ni. setiap satu telur itu mempunyai tarikh2 dari ia ditelurkan dan tarikh jangkaan ia akan menetas...
tiba2 terasa macam nak suruh abah aku buat peliharaan ayam kampung secara serius macam itu pulak..

mahal beb ayam kampung..
menurut bapanya, seekor ayam kg betina boleh dijual sehingga RM10..
yang jantan pulak murah sedikit..RM9 gitu...
memang boleh buat bisnes ni...
ayam2 kampung tu just diberi makan dedak untuk bagi cepat besar...
ia tak dilepaskan secara bebas kerana dikhuatiri akan hilang..

menurut beliau lagi, kadang2 tu ada jugak orang datang curi ayam2 tersebut masa takde orang kat rumah..
bahaya jugak eh..
ingat musang
dan helang je musuhnya..ni orang pun ada jugak..

tapi apa2 pun aku memang kagum dengan keseriusan bapanya memelihara ayam kampung untuk tujuan pengkormersialan..

-------------------------------------------------------

time aku duduk borak2 dengan bapa beliau, tiba2 membelok sebuah kereta kerumahnya..
rupa2nya pak ngahnya datang menyinggah sebentar..
alamak kantoila anak dara pak long bawak balik bakal menantu ;p
seperti biasa aku kenala berlagak gentleman..hehehe..

oleh sebab pak ngah beliau dah datang, maka tak jadilah plan asal beliau untuk menghantar adiknya ke teluk intan bersama2 dengan aku..
adiknya belajar di sebuah kolej disitu..

dalam pukul 4ptg, beliau bagi isyarat sudah sampai masa untuk bertolak pulang..
kami pulang bersama2 ke sitiawan tetapi dengan kereta yang berasingan...
sebelum pulang tu, sempat mak beliau mempelawa aku untuk datang pada hari raya haji nanti..
insyaAllah ye mak kalau I ada di semenanjung lagi..
dalam 2 minggu lagi aku mungkin kena pergi ke Labuan kerana terdapat project di sana...

-------------------------------------------------------

eh macam dah abes je cerita ni..
belum.
ada sambungannya lagi. ;)

Tuesday, November 3, 2009

cerita aku 3 - dari pontian sampailah ke pantai remis...

notakepala: cerita ini adalah cerita bukan rekaan semata2..aku abadikan di blog ini kerana aku tidak mahu kehilangan memori2 manis itu..;)

bersambung dari episod yang lepas....

oh cerita NINJA itu sangat ganas ye tuan2 dan puan2..
adalah dinasihatkan ia tidak sesuai untuk tontonan kanak2 kecil..

abes je nengok muvi, jam menunjukkan lagi 5minit nak pukul 11..
kitorang pakat terus balik..

memula tu sebenarnya plan nak p makan char kuew teow terhebat di sitiawan bila balik dari ipoh..
tapi disebabkan mata dah tak larat, aku pun cancel...
walhal aku dah mengidam abes char kuew teow tu..
takpe lenkali adalah rezeki kot nak merasa char kuew teow tu..
kedai char kuew teow tu terletak dekat je dengan rumah yang dia duduki...

balik je rumah aku terus pengsan..haha
mengantuk abes beb..
seharian drive..
pastu p berjalan lagi..
sayang punya pasal kan..huhu

--------------------------------------------------------

esoknya: ahad pagi
aku dah plan dengan dia nak bertolak ke rumahnya samada jam 10 atau 11..
perlu aku highlight di sini bahawa, aku memang mempunyai misi untuk datang ke kg (rumah ibu bapa) beliau pada kunjungan kali ini..
sebenarnya aku dah berjanji dahulu pada dia untuk datang beraya pada musim raya yang lepas..
tapi apakan daya, tuntutan kerja telah menghalang aku untuk berbuat demikian..
sebulan setengah aku berada di johor..
selama itu jugalah aku tak dapat jumpa dengan si dia..
aku rasakan itu sudah cukup lama..
cukup lama..

pagi tu jugak aku dah plan untuk polish kete kat satu auto carwash kat manjung nih..
dah lama aku mengidam untuk polish kete kat situ..
memula ingatkan RM100 je charge dia..
tapi lepas bangla tu wat kira2 sikit, kosnya semua adalah RM250..

cuci..RM7
polish...RM100
wax..RM40
polish and wax cermin...RM50
polish leather seat...RM100

last2 dapatlah diskaun RM47..okeylah
pastu dapat lagi diskaun RM10..tapi aku bagi je kat mat bangla yang paling rajin polish kete aku tu..punyalah bersyukur dia sampai tak putus2 ucap salam kat aku..hehe

polish punya polish, tengok jam dah pukul 11.45..
cian dia berulang kali tanya aku dah siap ke belum..
aku paham..dia risau sebab mak dia dah suruh kitorang datang awal dalam pukul 10 or 11 sebelum tu..
tapi nak jumpa mak mentua punya pasal, kete mau kasi kilat dulu beb..huhu ;p
taklah..tu just kebetulan je sebab aku turun manjung ni..

balik umah , cepat2 aku siap dan terus p umah sewa dia..
kitorang balik kg dia naik kereta asing2..

semasa dalam perjalanan tu dia call aku dan khabarkan yang abg ngah dia ada di rumah..
alapak!!
mengikut dari cerita2 dia, abg ngah dia ni garang sedikit..
pernah dia kena tegur sebab bergayut lelama dengan aku suatu waktu dahulu..
huhu..
cuak pulak aku rasa... sampai macam...
macam...
macam...

..macam nak sambung cite ni di episod akan datang...;)

cerita aku 2 - dari pontian sampailah ke pantai remis...

notakepala: 'cerita aku 1' aku karang semasa aku masih berada di sitiawan, perak..
manakala 'cerita aku 2' ini pula aku karang sebaik sahaja tiba di rumah kecik di kl. tepat jam 12mlm..anjing bersahut2an..auuuuuuuuummmmmmm..pejadah mana ada anjing menyalak kat kl ni.bunyi moto mat rempit menyalak adalah.uhhh


bersambung dari episod yang lepas....

sebelum tiba ke exit gopeng tu, aku tengok adala sekonvoian trak polis dalam 5 buah gitu..
deme ni jalan pulak kat lorong kanan..
nak tak nak terpaksa aku polo rapat.
dan memang bukan jenis aku untuk terus potong di sebelah kiri walaupon aku mampu..
aku cucuk rapat2 dulu...
tapi setelah dekat setengah jam, melihat kan diorang tak mengalah, aku pun mengalah dengan memotong di sebelah kiri..
agaknye memang gaya diorang bawak konvoi belah kanan.
macam mangkuk je..
taulah awak tu polis, tapi tak bermakna awak tu above law.
gaji awak tu pon kami yang bayar..apahal?

ok jangan emo2..
kita teruskan je perjalanan..

aku pun kuar kat exit gopeng..
tu dia, tol aku kena RM66 okayyy..
mahal bagai.
memanglah..
dari KULAI ke GOPENG..
(pstttt..kalau korang nak tahu, trak2 polis tu mana ada bayar tol bile melalui highway)

bila da kuar dari gopeng ni..aku perlu menuju ke batu gajah dan seterusnya seri iskandar untuk ke lumut..
wawa, betul kan?ko kan duk utp..mesti tahunye jalan ni..
sepanjang perjalanan dari gopeng ke batu gajah tu okay je..
tapi bila da masuk highway kat seri iskandar tu, aku tengok yang lori2 besar ni suka jalan menggunakan lorong belah kanan..WTH?
dan aku tak terus memotong di sebelah kiri seperti yang dilakukan oleh kebanyakkan pemandu lainnya..
aku polo je lori tu kat lorong kanan.
sambil pada tu aku menyirap sebab deme ni memang takde niat untuk ke lorong belah kiri..
last2 satu demi satu kete yang aku potong tadi, potong aku semula..aku bersabar jek..
masuk lori kedua, aku hon..tapi tak berganjak jugak..
dan aku terpaksa memotong di belah kiri jugak...hampagas betulll

masuk area seri iskandar tu dah start hujan renyai2..
so tak bolehlah nak bawak cepat sikit (ayat sopan selain nak bawak laju) ;p

aku roger si dia samada nak terus berjumpa ke..
tapi oleh sebab kami sama2 masih kenyang lagi, aku mengambil keputusan untuk terus ke rumah sewa lama aku di kg sitiawan..
tadi memula plan, bila aku sampai kitorang nak terus p makan..tapi tak jadi..

aku sampai kat rumah tu dalam pukul 5 macam tu..
rehat2 kejap..
gosip2 dengan member hal2 opis..
then baru aku mandi n bersiap nak p jumpa dia..
tak sabarnya..huhuhuhu..hunggah2..
sebulan setengah beb gua rindu nak tengok dia ;(

kol 6 aku p jemput dia di rumah sewanya..
dan kami pun terus menuju ke ipoh...
plan nak tengok wayang kat ipoh parade seperti yang dicadangkan oleh rakanku...
namun si dia lebih gemar jika kami menonton di jusco sahaja..
aku just follow je..
hajat dihati ingin menonton PAPADOM..
apakan daya, takde showing pulak..
last2 kami tengok cite NINJA..
bolehlah..

tapi disebabkan aku tertinggal baju sejuk di rumah kecik,
maka kitorang pusing2 kat jusco dulu mencari jacket untuk aku..
dia pun kesejukkan aku lihat..
aku offer untuk belikan baju sejuk untuknya, tapi dia menolak..

then aku bagi cadangan yang paling bernas iaitu kami p makan mekdi dulu untuk panaskan badan..hahaha
akibatnya kami terlambat ckit masuk panggung..
bila dah duduk je, aku tanya kat dia sejuk ke..
dia jawab ye..maka dengan machonya aku bukak baju sejuk tu dan bagi dia pakai...
sweet kan?hahahaa..jangan jeles

bersambung lagi..

notakaki:aku nak tido. ngantuk doh. dari pukul 3 aku drive.sampaila pukul 12 baru nak berehat ni.
nite.

Monday, November 2, 2009

cerita aku 1 - dari pontian sampailah ke pantai remis...

jumaat malam sabtu:
okay confirm hujung minggu ni aku dapat bercuti.
keje kat mmhe dah siap sekadarnya.
just tinggal lagi sikit2, aku kena datang pada minggu hadapan untuk siapkan.
so ini bermakna bolehlah aku datang ke perak sebentar, beraya ke rumah si dia.(eh raya ada lagi ke.)

sabtu pagi:
niat nak bertolak dari rumah pukul 6 or 7 pagi terpaksa aku tunda ke pukul 9 sebab badan tak larat sesangat nak bangun pagi tu.
siap kemas2 semua, and kete pun da check bagai, aku pun bertolak ke perak.
aku masuk ke highway plus melalui kulai.
nak top-up touch n go kat situ tak boleh pulak..terpaksa aku ambik tiket.

hentian kulai:
tengok minyak tinggal satu bar je..tapi malas nak benti sebab kat situ takde petronas..
aku teruskan perjalanan..

hentian simpang renggam:
tak benti..takde menda kat situ.
aku teruskan perjalanan..

hentian machap:
singgah jap beli buah tangan berupa jambu air..
sambil tu aku tengok banyak gile kete singapore yang masuk mesia arini..
bederet semua kete plate S jek..
aku teruskan perjalanan..

hentian yong peng:
ok kejap.sebelum sampai ke hentian ni aku telah dicucuk rapat oleh kete ferrari hitam model seperti di bawah:
aku terpaksa bagi can la dia nak potong aku..hehe.
pastu aku masuk ke satu stesen minyak kat hentian pagoh ni..
aku tengok ferrari tu pun masuk gak.dia kat depan aku.
tengok dia cakap2 dengan attendan pump tu..
pastu ferrari tu blah..
sambil isi minyak aku tanyala kat bangla tu ferrari tu apahal..
bangla tu cakap ferrari tu nak isi minyak RON97..tapi kat situ just ada minyak 95 sahaja..
cian..kete mahal2 pon menyusahkan jugak..hmm

hentian ayer keroh:
aku terpaksa berhenti sebab nak betulkan visor kete aku yang dah tercabut sedikit..
masa aku berhenti tu adalah satu family yang nak pergi kenduri kat seremban yang berhenti sebelah aku jugak..
berbual lebih kurang, aku pun teruskan perjalanan lagi..

hentian subang jaya:
benti jap nak makan n solat kat sini..
aku teruskan perjalanan..

aku teruskan perjalanan sampaila ke highway menuju ke utara..
aku mengambil keputusan untuk melalui highway sahaja ke perak.
lebih jimat masa padaku.
jalannya pun bagus sahaja.
alternatif lain, aku boleh menggunakan jalan sungai buloh-kuala selangor-teluk intan..
tapi jalan disitu aku rasakan sudah tidak best seperti mana kulalui setahun yang lepas..
aku teruskan perjalanan..

aku boleh juga keluar di bidor jika ingin ke lumut.
namun aku mengambil keputusan untuk tidak keluar disitu untuk mengelakkan jalan bidor-teluk intan yang agak sempit dan kecil.
tidak sesuai untuk kereta sukanku memecut laju.hehehe..
aku teruskan perjalanan..

sampai di hentian tapah aku berhenti sebentar untuk berehat.
sambil tu aku call membe aku si kecik untuk bertanyakan exit mana yang sesuai aku keluar untuk ke lumut.
tidak yakin dengan jawapannya yang ragu2 aku bukak gugel map.
line slow pulak..maka dengan yakinnya, aku ikut kata hati untuk keluar di exit gopeng.
jam sudah menunjukkan pukul 3petang..

bersambung...

Friday, October 30, 2009

seberapa pantas

malam ni balik kg kat pekan nenas..

Wednesday, October 28, 2009

benci pemandu malaysia yang acsdgdghlhekgdfbn

mendapat idea nak buat entri ni melalui entri adik kama yang ini.
thanks adik kama ;)

-------------------------------------------------------

jangan lupa tekan horn pada driver2 macam ini..

1. tak pasang signal bila perlu
(bajet orang lain boleh baca isi hati depa)
"kereta mahey pon takde signal..huh"

2. duk kat line kanan walaupun bawak 40km/h
(selalu yang wat macam ni driver pompuan - Chinese female esp. sebab pe?sebab takut nak tukar lane. wat the..)

3. tak bagi laluan langsung walaupon dah setengah jam kita bagi signal.
(wajib bagi laluan kalau kete depan tu da bagi signal nak masuk)

4. pasang hazard light bila hujan
(dipasang bila kete benti kat bahu jalan je ok. bukak balik buku teks sek memandu tahap 3)

5. benti sesuka hati..bukan setakat di tepi jalan atau di double line kuning, ni kat TENGAH2 jalan..pastu signal tak pasang sebab pe..mangkuk betul..huh


saya pasti akan hadiahkan bunyian hon tahap tinggi pada mereka2 yang ada sifat atau perangai seperti diatas itu..

akhir2 ni hon aku rosak tak keluar bunyi..mungkin sebab aku hon banyak sangat kot..nak buat macam mana..dah ramai sangat pemandu yang berperangai acsdgdghlhekgdfbn kat mesia nih. huh!

senang cite, kalau hangpa sume nampak kereta sukan bernombor plate WPC 9897 mencucuk di belakang anda, cepat2lah bagi laluan okayyyy....jangan marah.

sekian.

entri pukul 1.15 pagi

tak semua orang kat dunia ni ada blog beb.
tak semua orang yang ada blog mampu update blog diorang selalu beb.

korang bolehlah. student. masa senggang banyak. orang lain baca buku, korang baca blog.
korang bolehlah. keje kat opis. online tetiap jam. bos soh wat keje, korang wat entri.
korang bolehlah. tak keje. duk umah je. bosan2 layan blog.

masa saya cipta blog ni dulu, okaylah masa senggang banyak lagi.
balik kerja pukul 5. malam ley layan blog.

sekarang sejak dah bertukar kerja. tiada istilah free time lagi.
waktu balik dari keje bukan keutamaan difikiran lagi.
yang penting sekarang, projek mestilah di deliver as soon as possible.
cepat siap, boleh cepat balik ke KL.

jelesnya tengok mereka ada banyak masa nak melayan blog.
wat entri panjang2 gaya bebas.
nak pinjam masa korang sikit boleh tak?

Saturday, October 24, 2009

kempen komen sopan dan dimana blog Monkey D Luffy???

saya berjanji mulai ari ini saya nak bagi komen2 yang sopan je kat blog kawan2..
disamping itu saya juga berjanji untuk menggunakan perkataan SAYA apabila membahasakan diri saya di dalam blog..

cakap taknak pada KAU dan AKU..

lebih manis dan sopan kot..
tapi nanti tak bleh nak ekspresi diri secara ganas2 lagi ;(
takpe, kita cuba dulu ye..

apesal tetibe je ni?
entah. berubah itu mudah bukan... ;)

by the way: dimana blog Monkey D Luffy???

dimana blog mangki di lufi?

Friday, October 23, 2009

ubat batuk leong pui ki.

betul ke eja tu?
lantaklah ye.
tapi make sure pronaunsyesen jangan silap yek..hekehke.
da tetiap ari dengar, kalau tak credit dalam blog tak sah rasanya..
tapi apa2hal pon aku rasa breacoll yang paling mujarab kot..

da 2 hari baru dapat apdet sebab da bz kembali.
nak taknak keje kat johor ni aku kena setel kan awal minggu depan sebab aku nak balik KLLLLLLLLLLL..
sok pun kena keje ;(

owh polower da cecah seratus.
senang je nak up polower..
ko pegi kat blog orang pastu ko polo la..
mesti dia polo kembali..hahaha..
polower reramai kalau tak komen tak guna jugak..
entri hampeh pastu nak suruh orang komen.cet!
tapi boleh je ko komen macam nie.. "entri awak hampeh"
aku takdehal..aku flag je ;p

last but not least: jangan add boss anda kat fesbuk.hahaha...

Wednesday, October 21, 2009

kejutan deko deko deko!!

apa yang terkejut?

yes aku dah tukar url blog aku.
tatkala mata korang tengok kat addres bar tu, tu lah url baru blog aku.

alasan?sebab aku tanak orang2 yang aku tanak diorang baca blog aku dapat baca blog aku lagi..(harapan)..hahaha

so sesapa yang dapat baca blog aku lagi ni, korang memang terpilih!
nak hadiah?klik nuffnang..berbaloi2.

btw, mari bangun dan menyanyi beramai2...KEJUTAN DEKO DEKO DEKO!!

..and im not that stupid...

POTONG!!!



im not that stupid to use my handphone for internet browsing at rate of 10cents per kb.
and guess what? while im roaming???

CELCOM CAWANGAN TAMAN MOLEK, JB..
nantikan kemunculan dan kegegaran yang aku bawak sok pagi!!

"saya nasihatkan inchik pergi ke cawangan celcom terdekat untuk membuat semakan lebih lanjut"..nasihat operator celcom semalam.
ouh aku kena buang masa pergi ke kaunter lagi untuk melayan kerenah korang yang dah wat silap kat bil tepon aku.
c'mon la guys..time is money. berapa banyak duit akan terbang semasa aku pergi berjam2 ke kaunter korang.

daripada aku bukak tenet kat hp, baik aku bukak laptop n cucuk bodben.
screen lagi besar.lagi laju!!!
haiyo!!!


da banyak kali aku dengar/baca kes macam ni kat paper..
customer kena charge bukan2 kat bil hp deme untuk penggunaan yang diorang tak lakukan sama sekali...
tup2 kali ni kena kat aku..aduhaiii...

and yes!aku ada alibi yang sangat kukuh..;)




POTONG!!!





moral of the entry: i wont pay for nothing.

Tuesday, October 20, 2009

ni bil tepon sampai beribu ni sape nak bayor!!!!

naseb baek ada kampeni mak bapak yang ley tolong bayorkan..ngehehehe

tuan2 dan puan2..
charge roaming kat s'pore adalah tahap mencekik darah seperti berikut:
outgoing call: RM3.8 per minute
incoming call: RM3 per minute
sms outgoing: RM2 per sms

gilo ah!!

Monday, October 19, 2009

hindari lelaki berlutut atau bergigibiru..

semalam kat yahoo ada article pasal nie..

AWAS!!!
para perempuan dinasihatkan agar menghindari lelaki jenis berlutut nie..
kerana dikhuatiri lelaki berlutut ni akan kurang memberi perhatian pada teman wanitanya/ bininya..

eh apa pasal pulak???
aku sangat2 tak bersetuju!!
dengan berlututlah aku senang nak layan call dari sidia or sesapa je..
kejap2 call masuk..kejap2 call masuk..
penat aih nak tengok hp sape yang call pastu nk click butang hijau..pastu nk kena pegang hp lagi..
trutt2 sekali dua terus HELO. kan ke senang macam tu..

aku baru angkat berlutut ni sikit hari tu..
berlutut jenis nokia = rm150..mahal ke?

notalutut;
berlutut = BLUETOOTH = gigibiru





awas!! jika korang ternampak jejaka macho bergigibiru seperti di atas ini, itu mungkin aku! hahaha

Saturday, October 17, 2009

2 minggu lagi..harapan

da siap pojek kat spore aku kena sambung wat keje yang kat johor lak..
bile nak balik kl nih..hmmm
bulan depan dah kena p sabah..

harapan: dapat curi masa nak ke lumut kembali..

the making of "da layan lagu ni belum? best kan..."

"dengar nasyid da selalu, nak insaf je tak tahu bile lagi ni..hohoho"

ok aku naik kete member aku aritu...
tetiba kawan aku ni bukak lagu nasyid ni..
aku tak pernah dengar pon sebelum ni..

member aku cakap penyanyi nasyid ni terdiri dari anak2 abuyya..
sape tak kenal abuyya?ala si ketua al-arqam yang dah di ban tu..
aku pun cakap "oh yeke??"
bukan per..aku terkejut gak sebab tak pernah dengar pasal kumpulan ni sebelum2ni.
walhal diorang dah terkenal ke serata dunia..kurang expose kat mesia maybe.
sebab per?tak tahulah..
korangs gugel sendiri k?

lirik lagu ni pun ok...memang sesuai untuk masyarakat kita hari ini..
sebab tu aku cakap lagu ni best..
jom kita insaf secara berjemaah!!!
insyaAllah tuan2 dan puan2 yang mulia...;)

Wednesday, October 14, 2009

kes cabut lari!!

kalau ikut schedule, kapal yang gua servis tu belayar Jam 1400 hari ini..
tapi disebabkan oleh satu masalah, postpone ke satu tarikh yang tak pasti lagi..

destinasi kapal selepas ini adalah ke India..

masalah yang gua highlight tu tadi ialah kes cabut lari kapten and crew kapal..
depa ni mungkin takut nak belayar melalui selat melaka tu, takut kena kidnap dengan pirate lagi..
atau mungkin jugak kampeni depa tak bayar gaji depa lagi.haha.
tak tahulah sebab utama mereka bertindak sebegitu..

tapi selagi kapal tu tak blah dari singapore, selagi tu lah gua tak senang hati..
bukan pe, nanti apa2hal CE akan contact aku mintak aku datang ke kapal jika ada apa2 prob..
lepaklah beb..

sekian time kasih.

Tuesday, October 13, 2009

1st project succesfully completed!

alhamdulillah..dah settle..
yeke?
tengoklah esok kot2 CE ada call aku mintak datang ke..harap2 nye taklah..
lepak beb da dekat 3minggu aku masuk singapore kasi setel itu kelija..

bila nak balik kl nih...

nak p beraya ke pantai remis pun tak sempat lagi nie..;(
harap2 bakal ibu mertuaku tak murka..huhu

sape nak duit raya????
dalam sing dollar leh tak?huhu..
agak2 membe aku p tukar tak duit raya anak dia dlm sing doll yg aku kasi semalam..hehe...

Friday, October 2, 2009

blog ini kosong

blog kosong tiada entry bermanafaat ;)
terima kasih.
mari kita tidurrrr,

oh ye.
sesapa ada wat open house?
maaf tak dapat datang ;(

sape tahu kedai sup tulang terhebat kat JB bile nak mukak.
damn mengidam!!

Sunday, September 27, 2009

post raya new entry

oh aku ada blog upe2nye.
hehehe.

bz banget deh..
da 2minggu ulang alik ke spore jek...
mgu depan baru keje siap..
tiada masa online..huhuhu

oh ye!
SELAMAT HARI RAYA & MAAF ZAHIR BATIN YE ;)

Friday, September 18, 2009

lumut - kl - pasir gudang - singapore... haishh, bile nak balik raya nih..

haha.
sama je dengan status kat fb tajuk entry kali ini..

penat beb.

tak sempat aku nak cerita pasal kerja baru ni lagi..

ari isnin aritu first day.
report duty kat kl.

ari selasa kena p buat passport.
boss cakap kalo dapat siap aritu, ari rabu(semalam) aku kena g singapore..
g buat keje bukannya jalan2..haha

masyuk beb kalo ada projek kena buat kat spore.
alhamdulillah bestnye ';)

now stay in a hotel kat pasir gudang..
esok tak tahu lagi g spore lagi ke tak..
tapi yang pasti sok ptg balik kg..yiehaaaaaaaa!!!!!!!

ermm..nampak gaya aku outstation kat johor sampai hujung bulan maybe..

Wednesday, September 16, 2009

bukan entry terakhir ;)

location: pasir gudang..tomorrow: singapore
status: bz
wakakaka.ok tak?

Sunday, September 13, 2009

sedihla

arsenal kalah lagi semalam..
2-4 ;(
2 minggu lepas pon kalah gak dengan mu...1-2
haishh..takde ong tol main kat manchester musim ni..

---------------------------------------------------

semalam aku da sampai kl..
terus p lepak dengan membe2 kat bangi n shah alam..
semalam aku macam da ternampak signboard HENTIAN KAJANG...;)
tapi macam jauh je dari the mines...;l
arini aku nak p usha umah kat taman sungai besi indah..
kalo ok bulan depan aku masuklah...

oh ada sape2 nak ajak gather2 ke...
malulah..hehehe

Saturday, September 12, 2009

FAREWELL

Dear Bosses/Colleagues/Friends/Counterpart,

Today is my last day with KHL.

I would like to take this opportunity to thank for the support, guidance, and encouragement by all of you during my short stint with KHL which I find enjoyable.

Thanks again for all this and it’s great to know you all.

In the future you may still contact me at enfaizulpaijan@gmail.com or ring me at 019-277442* if there is any outstanding issue you would like to clarify with me.

Until then, I wish all the best for your future endeavours.

Selamat Hari Raya & Maaf Zahir Batin

Best Regards,

FAIZUL

Engineering Department

Kencana HL Sdn Bhd

Plot D1 Lumut Port Industrial Park

Kampung Acheh, 32000 Sitiawan, Perak

Thursday, September 10, 2009

handing over notes

muakaka
arini aku wat handing-over-notes je kerjanya..

sok dah last day kerja kat kampeni ni...
n last day jugak aku kat lumut aka kg sitiawan tercinta nih...;(
pepagi sabtu aku dah gerak ke kl, ada appointment dengan doc untuk medical check-up...;)

sok last day..
ermmm..
nak p salam dept mana dulu yek?
dept gkc kah?kahkahkah ;p
mana2 jelah..

tadi replacement aku da report duty..
manala sempat aku nak handing over semua kat ko dalam sehari je...
pepandai la ko baca handing-over-notes aku tu nanti...hahaha

well...
sedihnya..
aku dapat merasa duduk kat lumut yang heaven ni selama setahun dua bulan sahaja..
lepas ni kena tempuh hiruk-pikuk metropolitasi..

2003..tahun terakhir aku menetap di kl dahulu..
kl, kini aku kembali lagi padamu..
tapi kali ini bukan lagi aku yang sama...;p
kali ini aku datang dengan semangat baru membina kehidupan yang lebih sempurna.

bounce back with a vengeance!!!
yieeeeehhha!

Saturday, September 5, 2009

hidup ibarat lampu dinding..

bulan2 pose camnie, blog pun kena posa gak weh...;p

---------------------------------------------------------

ini minggu terakhir aku kat lumut..
kena sort out sume keja n filing baik2..
nak handover tapi replacement takde lagik..
cian membe2 aku kena cover keja aku masa aku takde nanti...;(

---------------------------------------------------------

taksemudahitu.com.my

intensif mencari rumah sewa sekitar area:

1. sri serdang, serdang raya, bukit serdang
or
2. sg besi
or
3. balakong, kajang
or
4. cheras
or
5. mana2 ceruk bumi Tuhan yang ada ruang kecil untuk aku menumpang (ayat skema baru pas lik terawih ;p)

---------------------------------------------------------

sempena bulan pose nih takde sesapa nak belanja buka pose ke?
kawan2 sume pecite..

orang putrajaya..kak lifesaver, jangan nak asyik dok ngurat jiran ensem depan umah okay..laki orang tu oii

orang seremban..kak tijah (yang ado duo adik kombar, available yo laie..;p), kalau turun kl nanti bawak ar sekali ayam golek ke rosmeri ke..banyak2 kan sedekah di bulan mulia nih..

orang seremban n part time jadik orang shah alam..cik kama, mental kamu da ok belum? banyak mengaji hati tenang insyaAllah ;)

orang cameroon..cik anis, nanti kalau balik kg, tlg singgah n tengok2 kan lumut untuk aku k..;0 piss

orang bangla..cik anis yg ada anak kecik comey..balik mesia nanti aku nak kirim order kuih tat nenas sri lanka leh tak?anggap je lah aku da menang kontes tu ye...;o bawak kapal torbang tu nanti bebaik weh..

awek utm..cik capiqa..raya alik mana weiii?tiket dah boli lum..

luffy, raya balik mana?johor kat mana...

n kengkawan lain yang tak dapat saya sebutkan disini..(ramai tu..jangan kecik ati ye..nanti aku bagi wet pose sorang singgit..)
harap semua hepi2 belaka di kala ini..

(apesal gaya cam orang beri ucapan lak aku nih...adehhh)

Wednesday, September 2, 2009

10 malam kedua..

malam keampunan.
jom kita berdoa beramai2..

"Ya Allah ya tuhanku, ampunkanlah dosa2ku..."

"Ya Allah ya tuhan kami, ampunkanlah dosa2 kami..."


moga2 dosa2 kita diampunkan-Nya insyaAllah..

Thursday, August 27, 2009

mari pulang ke pangkal jalan!

hehehe..
oyeah2!!
esok aku nak balik kg setelah 4 bulan lamanya lupa daratan di tempat orang..hoho
tak sabar pulak rasanya..

sabtu, ahad, isnin..huh lama tu 3 hari dapat lepak tenang2 kat kg..

rasa cam nak balik raya pulak..
hohoho balik kampunggggg!!!

absy, jangan jeles...;p
datang arr pekan nenas..aku belanja kau bukak pose kat umah mak aku...;)

layan vid ni jom...



hahaha
retro sehhh!!!

tetiba aku rasa mj tu mcm cilok style sudir lak..;p

Monday, August 24, 2009

'pesanan khidmat masyarakat ini dibawakan oleh WHO'

gini kesahnye..

"nape kamu tak ke masjid terawih tadi?"

"bahayalah..sekarang ni musim h1n1..takut berjangkit je p tempat reramai ni.."

"abis tu tadi kamu p param bukan tempat reramai ke tu?"

"oh tu lain..tu darurat mencari makanan"

"banyak la ko!"


--------------------------------------------

korang perasan tak?

sempena kehadiran ramadhan kali ini, kes kematian yang disebabkan oleh h1n1 telah TIADA!!..
alhamdulillah..
diharapkan penyakit ini terus lenyap sama sekali..

p/s: kurangkan p param, p buka kat masjid lagi selamat insyaAllah..

Sunday, August 23, 2009

THANK YOU ARIGATO'!!!


fuhhhhhhhhhhh!!!!

yess. baru je berjaya reply komen korangs semua untuk entry2 bulan ogos ni..
kebanyakkan komen korang tak dapat aku reply on the spot bcoz of.....
hell yeah! BUSY! busy dengan keje dunia...

ibarat dialog aku dengan tok ndak aritu..

"hah, dah lama tak nampak kamu?"
"biasalah tok..busy dengan donia.."


-------------------------------------------------

so diharapkan jangan ada yang kecik hati kat aku ye sebab tak reply komen sebelum nih..

sempena bulan ramadhan ni, marilah bermaaf-maafan dan hulur2kanlah duit puasa tu kalau ada lebih...;p

lagi lagi bola.. [EPL: Arsenal vs Portsmouth]

episod bola kali ini mempersembahkan...

arsenal menang 4-1 weh!!

10 gol dalam dua game pertama adalah HEBAT!!

next week lawan M.U

hell yeah! bring 'em on!!!

Saturday, August 22, 2009

ke mana kau menghilang???

arghh!!!!!!!!

ok aku tak jumpa gak...
dah puas aku carik!!!

tadi da masuk kedai ke-empat aku pergi,
still bayang pun takde!!

so nampaknya kempunan lagi lah aku..
agak2 ley jadi alasan macam ni tak ha sok...

"dude, pehal lu tak pose ni..."

"aku tak larat lah..kandungan gula dalam badan aku da kurang..pagi tadi aku sahur air kosong je..da 3 hari aku tak minum air manis.."


p/s: ingat!! setan dah takde, jangan korang nak menyetan lak ye...;)

Friday, August 21, 2009

ia datang lagi...dan aku pun pergi...

selamat berpuasa geng!
mohon mahap segala salah dan silap..

jom ke masjid bukak pose n makan moreh!
hohoho

p/s: semalam aku dan hantar surat resign..huuuuu sedihnyerr..;((
14hb aku da kena report duty kat seri kembangan..
ada sape2 nak teman aku bukak pose kat the mines? ;)

Wednesday, August 19, 2009

Sunday, August 16, 2009

sejam RM5

semalam sampai pukul 10 pagi kat Bukit Merah..

pastu ada meeting dengan client pasal project sampai kol 11..
pasut takde watpe sambil nunggu lucnh kol 12..
beselah..time luch tu balun je semua pe yang ada..rugi kalau tak tamak beb

dah kenyang, terus p check-in kat bilik...
tak dan nak mimpi basah da kena bangun kol 2ptg, ada worksyop la pulak..
nak taknak kena p..
nak mati kena hambat dengan bos kalau tak p???
puas hati sangat! time worksyop ni lah nak lontar soklan bertalu2 kat client sampai tak terjawab dia...muakakaka

kol 5 balik bilik semula sambung mimpi..hehe

ada gak membe yang p mandi kat swimming pool lah..
aku?tido kat bilik beraircond lagi best!!
woi! nak tido kat umah pon bolehlah!!
tapi kat umah i mana ada aircond..;)

malam tadi kol 8 baru kitorang turun p join the rest melantak bbq...
dan aku dgn menu baru iaitu makan nasi goreng dengan pancake..hehehe
pastu borak2 kosong dengan client..

dah bosan borak dgn deme, aku report duty kat si dia pon besh jugak..hehe
pusing2 cari bistro dlm ni takde la pulak nk layan bola...ermmm...dah miss first game of the season..;(
pastu balik bilik layan cite gladiator la pulak..
tak bosan tengok cite ni berpuluh kali wa cakap sama lu..

pagi ni tadi pak usop ajak p pulau orang utan..
aku malas la plak nak join..
apa jadahnye nengok beruk..kat lumut tu pun banyak je monyet leh tengok..

pusing2 kat marina village nengok ada cc la plak..
tapi belum bukak..
p beli paper lepak tepi tasik dulu pon okay..
pastu membe aku p riki dulu tgk cc dah bukak lom..

oi dah bukak!
aku nak sgt online sebab nk tahu result game malam tadi everton vs arsenal..
sekali bukak soccernet, tu dia!!!
wahlaweiiii...6-1 arsenal pulun everton tuuu..
okaylah tu..
"we have the quality"
"we have a strong squad"
nak taknak kena gak percaya quote si wenger kali ni..
suka.

adios amigos.
terhasil entry ini.
kena blah cepat2 beb!
cc kat cni sejam lima hinggit!
mahal tuuuuu...

Saturday, August 15, 2009

dia bukan minah ronggeng

"dude, kau ni nak pindah ke KL sebab bawak diri akibat kecewa lagi ke..."..kawan karib en.dude

oh NO NO NO....

kecewa?... TAK KOT...
Bawak diri sebab kecewa?..LAGILAH TIDAK

aku tak kecewa langsung dengan penolakkan yang dilakukan oleh GKC terhadapku...
malahan aku bersyukur kerana Dia telah menemukanku dengan seseorang yang LEBIH BAIK pada pandanganku..

no offence to you GKC...
all i wanna say is just THANK YOU..;)

i noe u r going to read my blog since our relationship is going from bad to worse...;(
and you keep put the blame on me..THANK YOU..

but im still standing here and smiling...;)

------------------------------------------------------

OMG!!!

laila-isabella-taley-bla musim terbaru sudah bermulakah?kah?kah?kah?

p/s: im off to Bukit Merah tomorrow...wanna join me anyone?
neway..gud luck to the gunners for the new season coming. lets kick some arse!

Thursday, August 13, 2009

pengakuan ikhlas...

kepada si dia..
ini dia kadar kardiovaskular n metabolisma aku... (wakakaka. main balun je penggunaan ayat nih)

tinggi = 170cm (tapi siyes aku takde kaitan dengan si larry!!)
berat = 75kg (skang da makin turun kot, dah lama tak timbang lah)

---------------------------------------------------

n sekali lagi aku buat pengakuan ikhlas disini..

kalau ada yang terasa aku dah kurang komen kat blog korang tuh (ada yang peduli ke?hahaha), bukan bermakna aku dah tak suka baca blog korangs k..

blog korang tetap no 1!!
cuma aku je yang bz tak sempat nak belek..
serius aku bz gile sekarang nih!

aku kena siapkan mana2 kerja yang aku sempat siapkan sebelum aku 'angkat kaki' aka bertukar kerja ke key hell..damdamdidadida ;) (credit to si lebah for the sound efek..;p)

p/s: asyik buat entry tak dapat baca blog je. pe kes nih weh!!
update H1N1: DEATH TOLL 51!! (KE ADA TAMBAHAN LAGI?)

Tuesday, August 11, 2009

H1N1 ~ THE FOLLOW-UP

death toll 32!!!

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

kes ni makin teruk kat malaysia...
hopefully kita semua selamat insyaAllah...

ada juga aku dapat emel2 foward mengenai satu doa untuk dibaca untuk elak wabak macam ni..
yang menariknye, aku difahamkan yang doa tu dihasilkan oleh mereka yang berfahaman syiah...haishh

selain tu dapat jugak emel kat bawah ni yang aku rasa perlu dikongsi dengan korang semua...
bacalah...

------------------------------------------------



Jangan main2. Take this seriously!

From:
Info to share…based on true story….kindly spread the info..
Best Regards,
A
From: Lina R
Sent: Tuesday, August 04, 2009 10:49 AM

High risk infection to person yg smooking, has atshma, children, pregnant woman
Beginner stage
Batuk, selsema, demam, sakit tekak, bila terbesin bunyi tak kuat...
Second Stage
Susah bernafas, simtom macam asthma but not asthma, at this stage if you touch the person, or breath in the same room 80% boleh kena...masa ni kena kuarantin...at hospital. Masalahnya sekarang dah ramai yg kena.. hospital tak cukup katil & bilik kuarantin...Bila u pengsan macam nak mati baru dia org admitted.macam kes adik I.
Critical
Lung infection. Bila X ray we can see the virus covered the lung. Like my brother case. Very scary bila tengok x ray tu. At this stage u need oksigen with highest level, Strongest antivral..very high drug. At least 7 days oksigen kena bagi. % to recover depend to age, imune badan u. That's why kalau baby atau budak2 susah nak kata...normally die. My brother hari ni genap 8 hari..still need oksigen. Kesian dia. Masa tahap critical tu tercungap2 dia bernafas, sampai menangis..Sampai satu tahap dia berguling atas simen sbb dah tak tahan...sampai dia give up ..sampai dia blh cakap lebih baik Allah ambik nyawa dia...Itu lelaki tu..imagine kalau pompuan atau budak2. We all cuma blh tengok dia dari cermin...tak blh masuk dlm bilik kuarantin...Dr & nurse aje boleh masuh...siap pakai baju plastik. To support him, what we did bagi sms, bagi dia alquran biar dia baca so that dia tenang, bagi tasbih biar dia zikir ingat Allah & bagi Air yasin...Alhamdulillah pastu dia ok sikit.Ada hikmahnya...All the family member unite to support my brother fighting the virus.
Masalahnya hospital swasta tak terima H1N1 case, sekarang ni semua depend hospital kerajaan yg most of the doctors still young . The oldest dr in my brother ward was 28 years. All the Otai dah pergi private. Lepas tu plak this is the first time to treat H1N1 patient. At the same time dr bz with other case as well...1 doktor 5 patient...kat gov hospital...kesian dr2 tu...berhempas pulas nak selamatkan patient. I appreciate them, mmg very appreciate dia org jaga adik i dgn baik sekali..So far hospital Ampang is the best goverment hospital yg i jumpa..very efficient.Very quick action ..Even senior dia org dah pergi private & they don't have much experience , dia org tetap work hard give the best treatment to the patients..sampai tak balik rumah...tidor kat hospital.
Rasa nak peluk & cium dia org sebab selamatkan adik I...

From:

To: Lina R
Lina,
Nak dpt pandangan since u dh ada pengalaman.. Apa symptom virus ni? Melalui pembacaan dan rakaman berita, seolah2 tiada symptom yg khusus terutama demam. Demam x teruk pun bole dp jangkitan. Boleh share info tak? Pengalaman family berhadapan ngan virus ini. J
From: Lina R
DMU tak best lah lepas nie....sunyi sepi. Take care & be careful with H1N1. Virus tu very strong...sape kena...memang suffer nak recover...No vaksin..cuma ada antiviral & our mental warrior to fight them. Very genius virus..Can hide in our body...difficult to detect. Only can detect thru swap which the cost is 1K above. Unable detected in blood as well. When they start action...Can kill the person if the body imune does not strong. For those have baby atau anak2, U & ur family do not go to crowded place, better wear mask when u outside from home. The vaksin will come to Msia in Nov-Dec. So far yg I nampak..hanya lelaki dewasa can fight the virus...woman might be 70% , children most probably will die.
Take care You & Your Family

------------------------------------------------

takut kan?

sekali lagi aku nasihatkan kat korang,

TOLONG JAUHKAN DIRI DARI PUBLIC...

tak salah jadi kera sumbang wat masa sekarang...
dan.. INI BUKAN MAIN2...

Sunday, August 9, 2009

hubungan kami semakin pudar...

bukan kerana jealous..
bukan kerana ego..

masing2 mempunyai komitmen..
aku sibuk dengan tugasku yang melambak di opis..
dan dia pula sentiasa mengharapkan belaian manja dariku..
mana boleh macam tu!
dia kena memahami tanggungjawabku..
aku tak memahami dia?
mungkin..

aku sentiasa sayang padamu B..
setiap kali pulang dari kerja, akan kubelai manja dirinya..
namun, aku keletihan untuk melayan kerenahnya..
aku sudah semakin acuh tak acuh padanya..
dapat kurasakan kemesraan itu tidak seperti waktu mula2 dahulu..
dia pun sedar akan ini, namun dia tetap setia kepadaku..
terima kasih sayang..

-------------------------------------------------

ya all...
aku sekarang hanya mampu:
buat entry bile tak letih + ada idea..
thanks sebab ya all masih rajin membaca n memberi komen kat sini..
ya all perasan kan aku dah tak or lembab gile reply komen ya all..
ya all silap! aku sebenarnye ada reply, tapi dalam hati je..hehehe
nanti bile aku dah tak busy aku reply k..(maybe sebulan dua lagi kot.haiyo)

KL vs LUMUT

alhamdulillah..aku bersyukur rezeki ku murah...dan2 time inteviu tu jugak dia tanya bile ley start keje..

"i'll go back n give u the answer on monday.."..ececeh..
kena fikir gak beb..takkan aku nak cakap aku terus terima offer dia jugak..

seperti yang aku cakap sebelum ni, aku still sayangkan keje lama aku..
n banyak lagi benda yang aku sayang kat lumut ni..hehehe

life kat sini sangat heaven okayy..
no.1 takde jem
no.2 opis aku just 5 minutes away by car
aik? dua je poin yg aku ley bagi?hohoho

okay.
nak tak nak, aku kena bagi jawapan esok..

..it's now or never..

Thursday, August 6, 2009

ready. get set. GO!!!

yes.
im off to KL tonight for this..

wish me luck k ya all... ;)

p/s: im 'speechless' lately..

--------------------------------------------

anyway, it's worth watchin' this yesterday..best wooo


p/s: dua tumpuan. hadapan dan kanan..;)

Wednesday, August 5, 2009

H1N1

korang...
take care ye...

kurangkan berada bersama pulic kalau boleh..
kurangkan berjalan2 yang tak perlu tu...

ada simptom demam je terus p klinik ye..

diharap kita semua sihat hendak-Nya..

--------------------------------------------------

n terimalah...



motip: comey okay budak tu..hehehe

n jangan lupa untuk ikut tips2 yang diberikan oleh beliau...;)

Saturday, August 1, 2009

VIDEO PANASSS!!!!

kah kah kah
mesti kau bangga je baca entry ni kan kak?
;pp
poyo la kau! penat tol aku mintak banyak kali baru kau nak bagi tahu tajuk dia..;pp
aku ingat band2 ynag femes main..tup2..ALEXA? tak pernah dengar pulak..

korangss,
layan je k..

"peluklah diriku, dan jangan kau lepaskan kuu..
...la la la la"

oh! adakah mood jiwang aku sudah kembali??
jeng! jeng! jeng!

--------------------------------------------------



--------------------------------------------------

last but not least..
..janganlah kau pakai tiub bile nengok you tube yek...;p

p/s: thanks to anis(bambelbi) bagi aku idea cane nak letak tajuk (kasi rating naik sikit tengokk..hehe)

Friday, July 31, 2009

sekarang ke....

oh penatnye.
keje yang melambak kat opis telah memaksa aku stay back sampai ke malam akhir2 ni...
dijangkakan keadaan akan berlarutan hingga ke awal pose nanti..

blog pun terabai..
jangan kata blog, aku pun macam dah tak tentu arah pemakanan tak jaga hape sume..
concentrate sangat kerja sebab aku ni memang gila kerja...;(

---------------------------------------------------

and tetibe pagi tadi satu sms masuk ke hp aku..

"tolong call balik"...

bukan beliau takde kredit , tapi beliau gagal menghubungi aku di nombor yang aku dah jarang gunakan itu..

tak sempat aku nal call balik, beliau dah call aku..

"where have u been..nape aku call ko tak dapat...ok when u r free?"
"kalo ko free, turun kl..interview dengan aku.."

errr...
aku terkesima...
macam mana nihhhhhh..
aku tersangat (tak la sangat kot) sayangkan keje aku sekarang...
tapi,

1. ini pula adalah peluang keemasan untuk aku cari pengalaman baru di kampeni lain (kampeni besar wa cakap lu..huhu)...
memang aku ternanti2 kan peluang ini..
tapi timing dia memang tak cantik okay..
projek aku tengah rancak berjalan sekarang..
senang cite aku tengah seronok sebab keje tengah banyak..hahaha

2. peluang aku untuk berpindah keje kat KL..(apa yang best ek kat KL..oh ye..ada jem yang amat banyak okay)

3. peluang aku untuk pergi offshore..best woo..sebab pe? sebab masyukkkkk..hohoho

4. dan memang impian aku untuk keje bawah beliau...


lastly ..
..aku sayangkan keje aku sekarang, tapi tak bermakna aku sayang kampeni aku ni...


p/s: tapi yang pasti aku akan pergi..

musim mengawan

oh penatnye.
keje yang melambak kat opis telah memaksa aku stay back sampai ke malam akhir2 ni...
dijangkakan keadaan akan berlarutan hingga ke awal pose nanti..

blog pun terabai..
jangan kata blog, aku pun macam dah tak tentu arah pemakanan tak jaga hape sume..
concentrate sangat kerja sebab aku ni memang gila kerja...;(


Monday, July 27, 2009

jangan kau mimpi nak pakai BMW 328i Series itu ye...;(

...arini aku dapat emel ni kat opis...
sebelum2 ni bila dengar cite pasal kete obesi dijual dengan mahal di negara kita, terus kita melenting and nak menuding jari pada 'orang-orang yang diberi kuasa' ituuuu...

----------------------------------------------------

BMW 535i sells for RM178,000 in the US
In the United States of America (a developed country which we are also aspiring to become by the year 2020) a 2009 model BMW 535i Sedan is selling for about USD50,367.00. This is only RM178,000 – about the price of a Toyota Camry 2.4L here in Malaysia The same BMW sells in Malaysia for about RM450,000.

BMW 328i sells for RM155,000 in the US
The 2009 model BMW 328i 2 door Convertible sells for USD44,014 or
RM155,369.00 in the US . In Malaysia the same car sells for over
RM460,000. This is an untenable situation.

Audi A4 2.0T Cabriolet Convertible sells for RM142,000 in the US
The 2009 model Audi A4 2 Door 2.0T Cabriolet Convertible sells in the US for USD40,328.00 or RM142,357. In Malaysia the same car would sell for about RM265,000.

VW GTI 2.0T sells for RM85,000 in the US
In the US the 2009 model Volkswagen GTI 2.0T sells for USD 24,039 or RM85,000 only. In China the same car will cost around RM60,000. Over here the same VW car sells for about RM200,000.

2010 model Toyota Camry 2.4L sells in the US for USD 19,659.00 or RM69,396. In Malaysia the 2008 Toyota Camry 2.4L sells for
RM170,000. Toyota Camry 2.4L, 2010 model. RM69,000 in the US

----------------------------------------------------

namun...
tapi bile dah abis baca emel ni, tetibe aku terfikir
...(berfikir secara diluar kotak omputeh cakap..)

.."kereta2 mahal ni yang membelinya adalah orang2 kaya..so sengaja dikenakan tax yang tinggi2 supaya duit orang2 kaya itu akan digunakan balik oleh si kerajaan untuk menolong orang2 miskin.."

oh.. boleh diterima pakaikah pemikiran ku itu..

harap-harap eh cenggitulah yo...

notakaki: entry ini dihasilkan secara ikhlas. dijamin seratus-peratus tanpa niat untuk mengipas ayahanda si nisah z

Sunday, July 26, 2009

apa hukum tak update blog lelama?

korangssssssssss
sumimasen!!
6 hari aku puasa berblog..(cam pose nam lak dah..haishhh..;p)

gile banyak entry korang aku nak baca!!!!!!!!


lets do the maths...

1. top tuenti aku ada lebey kurang 28 ekor blog yang aktif (warghh..apesal korang rajin sangat menaip nih!)
2. sayyy korang apdet tetiap hari...= 6 entry satu blog
3. 28 ekor blog X 6 entry per blog = 168 entry!!! OMG!!!

gile malas aku ahh..
so aku tanak baca blog korang boley tak?
atau pun aku baca tajuk then terus komen..setujuk2x!!
miahaha..

p/s: aku cabar!! sape berani aka terer wat ayam masak lemak cili api, sila ajar aku skang! apahal kuah yang aku buat cair ha?..camne nak bagi pekat?

Monday, July 20, 2009

50 IP hit untuk 2 hari berturut-turut adalah angkara k.tijah lawa..;)

humang-aiihh!!!
penangan dia adalah seperti tajuk diatas itu apabila blog ko di-link kan kepada blog artis2 seperti blog kak tijah lawa nih..

fes time blog aku hit macam tu..
mengalahkan time aku post entry2 'putus cinta' dengan gkc dulu..
haha.sound gayat lak kan..

bukan. nih sebenarnya aku nak buat kredit kat kak tijah lawa..huhu
mana2 yang tak tahu lagi blog kak tijah, pergi segera melawat sekarang!!
macam-macam adooooo...
ado cito sal suar epelmin lah..
ado cito politik sal tol-lol lah..
dan yang paling best , ada sisipan resipi rahsia di blog beliau...

meh poie ambush blog dio sekarang juo!!..

----------------------------------------------

sebagai prektikel nye, tadi aku dah try resipi hati goreng berempah seperti yang terdapat di blog beliau..
memula tu memang tak kompidem langsung aku tengok, sebegitu mudah penyediaan juadah feveret aku tuh..
siap tanya untuk kepastian...

tapi takut kono saman dek plagiat menu dio, den dah ejas sikit resipi ko tu kak oi..
mano2 bahan yang den ghaso hanya sebagai sampingan, tolah den kuarkan...
(sebona eh..bawang bosar dah abih..telupo den nak tibai kek ekonsep tadi..
capsicum tu pulak den tak sompek nak google malam tadi..
n cili memang den lupo nak boli gak...)

jadi hasilnya adalah hati goreng berempah bujang (yang terlebih rempah, terlebih air, n terlebih garam)

taraaaaaaaaaaaa!!!!



walaupon takde rupa, tapi rasa dia buatkan aku nak try sekali lagi..:)
jomput makan!!

---------------------------------------------------

thanks kak tijah sebab ajar aku menu nih...

Sunday, July 19, 2009

aku blogger + kau blogger = kita bloggers (sehati sejiwa)

haha.

aku curik idea nak tulis tajuk ni dari blog pn.lifesaver (yang ada adik perempuan bernama ika)

aku suka dengar lagu kat blog ko kak! hehe



---------------------------------------------------



nak tulis entry akhir2 ni susah sikit beb, sebab aku sekarang fikir hanya mahu tulis yang bermanfaat n berguna sahaja..oh adakah itu sindrom perfectionist?



---------------------------------------------------



aku perasan.

dan korang pon pasti..



tak semua blog kita suka baca kan? (exception untuk en.luffy, mana2 blog yang aku pergi, mesti ada dia.hoho..sape tak kenal en.luffy?sila kerut kening sekarang..
nah link dia, korang pasti suka kat entry
dia yang panjang2 dan menarik..(yang berunsur kelakar dan lusyah) <-- ko perlu kawen bro..;p)



aku ni jenis memilih.

aku just nak baca blog2 yang aku rasa aku boleh terima je cerita2 dia...

bukan pe, aku takde banyak masa nak belek semua blog kat blogspot nih..belum lagi yang wordpress n dan lain2 tuh..(padahal tak tahu apa lagi...;p)



memang best kalau dapat baca blog yang dapat masuk dengan jiwa kita..(thats what we call chemistry, dear lady..)

aku akui aku lebih suka baca blog orang perempuan..normal la kan..aku kan lelaki..hehe..

gaya cerita orang perempuan lagi best kot..or maybe kita memang nak tahu pasal mereka dengan lebih lagi..perangai mereka..sume2lah..



dan oh ini maybe sewaktu aku belum berkahwin lagi kot, kalau dah kahwin nanti mahu tak jeles/angin pulak cik puan aku tengok aku asyik belek blog je..

maybe nanti aku just concentrate dengan dia...;p



-------------------------------------------------



berbalik kepada isu kupasan kita kali ini..ecehh

bayangkan situasi ini..

kita dapat link blog baru..

kita masuk..

kita baca sikit cerita dia..

kita baca sikit satu dua ayat yang membayangkan cara/pendapat dia menghadapi situasi..

kita setuju dengan dia

menarik..

dan kita follow blog dia..



atau..



kita bukak dan baca cerita dia..

alamak, bahasa yang dia guna kasar la..

alamak, kebudak2kannye cara dia..

alamak, gila banyak shortform dia pakai..

alamak, dia suka condemn orang...;(

alamak, dia tak comel la..tanakla baca blog dia..

haha.. gila bias ko nih..

haha mesti korang perasan korang comel kan aku suka baca blog korang...;ppp



----------------------------------------------



apa2hal pon ingatlah yang...

...tak semua blog kita suka baca...
..dan tak semua orang suka baca blog kita...;)




p/s: no offend..just ingat maksud 'sehati sejiwa' ..;p





-------------------------------------------------------------------------------



cop! aku perlu tambah sikit lagi..

kita tulis blog bukan untuk orang-suka-baca..

...tapi untuk kita-suka-tulis..;p

Friday, July 17, 2009

asal da lama tak hapdet blog??

sibuk je dak kama ni tanya2..
rindu la tuh..
wakakaka..mesti membara je ko baca kan.kan.kan

the one and only answer is: ...aku banyak keje kat opis... siap kena balik memalam lagik..warghhhh..dua projek on-going, aku handle skarang nih beb!!

enaf said. aku lepak gile.
balik umah usha blog just setakat baca korang nye n drop one or two cercaan.mihihihi

-------------------------------------------------

wah...senyap2 dah seminggu ye...jumaat hari ini..
minggu lepas yang aku tengok ice age tu ye..hmmm
kejap je da seminggu...
hmmm...

yela2 aku terus teranglah.. (ciss..jari tempayan tol!)
minggu lepas aku p tengok wayang dengan dua orang gadis tempat kerjaku..tapi lelain deparmento lah..
dak dua orang ni kawan pada si gkc..
gkc beriye2 suruh aku kenal dengan salah seorang dari mereka..
memula aku keberatan gak..
tapi oleh sebab gkc tak abes2 soh aku kenal je dgn dia,
so minggu lepas boleh pulak aku bersetuju untuk keluar dengan mereka..hmmm
n tanpa gkc of course! dia ada kelas silat..

well aku tanak cite bebanyak.cukup itu je..hoho

-----------------------------------------------

misi aku minggu ini ialah nak belajar masak asam pedas!!
ini setelah aku teruja tengok picca asam podeh kak.tijah yang cam sodapppp yo!
aku takde awek arr tijah, nak call nak tanya resepi..
macam bese, aku akan sms adik aku soh mintak resepi kat mak aku..
pastu kalau agak2 aku tak faham, baru aku akan wat tutorial dengan mak aku in person..hohoho

i leb u mak!
i leb ur asam pedass!!

Sunday, July 12, 2009

rindu ini untuk kamu ibu...

straight to the point..
malam tadi aku mimpi aku balik kg kat johor..
pastuh aku nak gerak balik ke lumut semula..
pastuh sebab apetah, aku majuk kat mak aku dan taknak bawak sekali bekal nasi yang dia dah bungkus untuk aku..
mak aku ni kalo aku nak balik perak balik, mesti dia bungkuskan bekal nasik untuk aku..

hmm pastuh di pertengahan jalan tu ada sesuatu terjadi, dan membuatkan aku kena patah balik ke kg..
sesampai kat kg aku mintak maaf kat mak aku dan pastuh aku gerak semula balik ke perak dengan membawa bersama bekal nasik mak aku tuh..

pastuh aku terdengar alunan suara azan yang syahdu..
oh rupe2nya dah masuk waktu subuh...hehehe..

---------------------------------------------------------

apekah motip? (bak kata anis yang suka tanya soklan nih)
ermm sebenarnye apakah firasatnye tu ye...

sangat jelas dan terang..
aku rindukan keluarga dan kg halaman di johor..
lagi seminggu genapla da 3 bulan aku tak balik kg..huaaaaa
rindunya.. (walaupon aku lelaki macho, aku tak malu nak cakap yang aku rindukan mak, abah dan kg)
selain itu aku juga rindukan masakan mak..

aritu aku dah wat sup ayam, tapi tak sama macam sup ayam mak..
aritu aku dah wat gulai lemak ikan goreng, tapi tak sama dengan yang macam mak buat..;(

nasib baik aritu masa adik aku nak p uum, mak bungkuskan ayam masak kicap untuk aku..
lega sikit rasa rindu kat masakan mak...

------------------------------------------------

ermm bile ye aku nak balik kg?
bulan depan kot masa awal pose..
bukan pe skang nih keje tengah banyak weh..
hari2 cuti macam ahad ni pon aku kena p opis jap nak wat keje..
haizzz..minyak da mahal balik, projek pon dah rancak jalan..
alhamdulillah...

awal pose nanti aku plan nak amik cuti lebih supaya dapat lama sikit kat kg tuh...
huhuhu..
sekarang nih musim durian kat johor..
minggu lepas mak call tanya balik ke tak, dia nak simpankan durian untuk aku..
huaaa
aku dahla hantu deroyan...
harap2 bulan depan durian ada lagi la..
miss u durian..
eh ni entry untuk mak ke untuk durian nih..
sebok arr ko durian...haha

...ok..jangan lupa doakan kedua ibu bapa selepas solat ye ;)...

Saturday, July 11, 2009

in remembrance of M.J

"ooooooooouuuuuuuu...
it feels like iiiii..."

aku minat gile dengan v.clip emjey nie..
Chris rock, u are ROCK!!
emjey, u are LEGEND!!




---------------------------------------------------

hahaha.
paling tatahan,
bile emjey da mati, barulah member2 gua sume sibuk nak bukak youtube cari pasal emjey...
aaaauuu!!!

baru nak layan video n lagu2 emjey sume..
padahal gua dah lama gile adore dengan bakat seni yang dimiliki oleh arwah...
lagu first dia yang aku minat dah tentulah BLACK OR WHITE...
dengan slash nye tuh...HUIYOOO!!!

-------------------------------------------------

"I LOVE U!!!"

.....He love u more michael... ;(

Friday, July 10, 2009

CONFIRM! TEST RESULT WAS NEGATIVE..;)

alhamdulillah...
petang tadi GH ipoh mengesahkan suspect H1N1 itu adalah bebas dari ancaman wabak yang bahaya itu..
demam biasa je...;)

haha..tak perlulah aku nak macam nie untuk hari2 yang mendatang..;p



---------------------------------------------

ermm..
jom hepi2an malam nie melayan...

...Ice Age 3 : Dawn Of The Dinosaurs...



jangan jeles ye...;p

Thursday, July 9, 2009

BREAKING NEWS!!!!

'YANG ITU' sudah sampai ke tempat kerja ku... ;(
waaaaaaaaaa...takutnyeeeeeeeeeeee.... ;(
sok tanak p keje lahhhhhhhhh... ;(
;((((((((((((((((((((

--------------------------------------------------------

Soalan Kefahaman (Sila Pilih Satu Yang Betul)

Yang mana satu di bawah ini menerangkan dengan tepat sekali berkenaan 'YANG ITU' ?

A. CH4
B. R2D2
C. C3PO
D. H1N1

Wednesday, July 8, 2009

G8: Laporan Majlis Kenduri Shamsul Baha

all...

pengkalan balak:
sangat best okay!!!...
kitorang dah set, tahun depan nak wat lagi..
tapi dengan syarat kena bawak isteri masing2..
suai kenal famili semua..
rapatkan ukhwah..
biaq bini kenai sapa kawan laki depa..
baru senang nanti nak lepas minum ayaq buah..hoho
tapi yang takde wife lagi macam kamarol, kecik n gdin diharap segerakan berkahwin...wawawa..

kluang:
standard arr..aka reunion team selatan dan utara..
absy teruja dengan pilihan air yang byk..
dia ckp air tembikai ko tak sedap tong...hahaha..
thanks achtung sebab jemput kitorang...
da kawen sila jgn dok berladang je ye..air buah tgok..bukak ke tutup..hoho

pesanan ikhlas: sesapa yang lom bayar wet oven kat bulat sila bayar sekarang (sementara dia belom halalkan)..

next mission is azrul's...02-08-2009..puchong..
sape yang mampu jom pakat ramai2 datang (walaupon azrul tak rajin join kenduri kawen membe..hahaha.sori rol)..

sekian
laporan penuh dari saya yang masih bujang dan available.....
dari dude yang menurut perintah absy..

yess...malam nie aku tanak layan blog..

tetibe arini aku rajin pulak nak bawak balik keje opis ke rumah...
inipon gara2 telah dirasuah kfc oleh sang client..
muahahaha..

-------------------------------------------------------

2019...

"along..ambik adik nie..jangan bagi dia kacau abah nak wat keje"...

oh..adakah situasinye macam itu nanti....;(

Tuesday, July 7, 2009

entry hidung leleh

hahaha..
demam2 patut ko p rehat, ni nak gak belek blog..
sudahnye aku menaip entry ini sambil cecairan dalam hidung berlumba2 menerjah keluar..
apa benda yang best sangat kat luar ni tak tahulah..
dok je la dalam hidung tu kan ke best..sejuk je..
kat luar ni panas, global warming tahu tak..haizzz..

arini dalam aku dok buang2 mereka, aku terfikir...
kenapa kalau time badan kita panas or demam, kita kena selsema dan mukus2 ini berlumba2 mahu keluar?

para doktor mesti leh jawab kan?kan?kan?

-----------------------------------------------------

oh aku dah takde idea ke sampai ngarut pasal selsema..

dalam keadaan tak larat ni pon aku baru balik dari futsal centre..
aku tak main, just p hantar bola and bayar wet futsal je..
tak larat gilos nak men lah..
pale pening sume, full package tak sehat..;(

sebenarnye malam ni game untuk meraikan sorang membe kitorang yang akan berhenti kerja..
walhal membe aku ni baru je masuk company ni balik dalam 4 or 5 bulan lepas...
dulu dia memang keje company kitorang, pastu berhenti. p keje kat kl..
pastu boss aku pujuk balik soh masuk..dia masuk..
la ni dia nak benti balik, nak p mana tak tahu pulak aku...hmmm

aku faham..kalau kita rasa dah tak seswai sangat dengan kerja kita sekarang..
tak kesahlah, tak puas hati dengan boss ke..tak puas hati dengan membe seopis ke..tak puas hati dengan gaji ke...then, its time to move on..

tak guna kalau kita bangun pagi dan rasa tak bersemangat langsung untuk p keje, tapi kena gagah kan gak diri p keje..
itu seksa diri je pada aku..
ala sekarang ni keje banyak dan bersepah...
[ni dalam aku nye dunia oil n gas lah][dunia lain, lain ceritanya okayy]

peluang ada di mana2..
agak2 meyampah, bangun pagi bukak jobstreet sudah..

aku bukan pe..
nak bebel sal ni sebab, ritu jumpe membe2 yang keje dah best (in term of company n gaji) pun bising2 nak cari keje lain sebab keje tak best or tensen..
..weh 'korang', kalo baca entry ni jangan marah ye?...;p
see...duit bukanlah segala2nya kan?kepuasan bekerja itu yang mustahak..

alhamdulillah..
aku baru nak mencapai setahun kat kampeni aku ni sekarang..
setakat ni aku sangat seronok bekerja..
sangat seronok ye?hmm betulll...
semua okaylah..
ada gak satu dua menda yang hampeh, tapi aku still leh absorb lagi..

-----------------------------------------------------------

hmm..
tetibe mood aku hilang dicuri oleh sang mukus.
sekian tengkiu.