Disclaimer

Saya merupakan seorang ejen yang berdaftar dengan Syarikat Prudential Assurance Malaysia Berhad. Semua info di dalam website ini adalah pandangan peribadi saya dan tidak mewakili pandangan pihak Prudential secara rasmi.



Saturday, February 28, 2009

[G8] azmeer's wedding

fuhhh...leganye...
kol 11.30pm...
baru dpt lepak2 kat umah...
seharian arini schedule full

dahla keje haf day nari..
lom pon kol 12 joe da kaco aku.."da jom balik.."
bukan per..kitorang nak p kenduri kawen azmeer aka jemer kat ipoh nari..
kalo lmbt sgt takut terlewat je sampai kang..

al-maklumlah ni kan kat perak..
kenduri kawen kat cni cepat je abis kalo nak komper kan dgn kat johor nuu..
kat jhr kol 4 kalo ko dtg still byk lagi mknn...
tapi kalo kat perak, kol 4 ko dtg silap2 acik catering pon da start van nak balik umah weiii...

so kitorg balik umah jap mandi manda n terus bergegas gerak..
abas, osmet aku nk tumpang sekali balik umah dia kat ipoh..

tgah aku mandi bley plak dapat miskol dari kecik n gdin..
sibuk nk tny la tu kitorg da sampai kat mana..
ermm..

  • tido
perjalanan ke ipoh adala memakan masa lebey kurang dalam sejam setengah..
belum pon setengah jam perjalanan aku rasa aku da terlelap tido... dlm kemamaian aku terdengar abas ckp
..."faizul ni keletihan futsal mlm tadi la ni"...
memang pon..mana taknye..belom kebah demam aku da bantai men futsal 2jam...wahahhahaha...so arini aku memang lepak gile..
tadi kat opis pon tak larat je nk keje(seb bek boss takde kan) :)
oleh sebab kelepakkan aku, aku tido dgn khusyuk sekali semasa dlm perjalanan..
sedar2 je dah kat JELAPANG (dah kat ipoh dah ni)...
hahaha..
apak lama aku tido..
dekat sejam lebih kot..
pastu pusing2 ckit ahernye sampaila kitorg kat dewan koperasi apetah...

smpi lebey kurang jam 2.30ptg..
pengantin pon da abes mkn..
tetamu pon da krg..
apa lagi kitorg balun nasi dulu, perut pon da lapar tak isi lagi..

  • G8 (nie nama gang kitorang kat UTM dolu2..senang2 nanti aku wat en3 sal ni k)
antara peserta yang hadir kali ni....
1. bulat+wife+anak
2. aryen+wife
3. zam+wife
4. awe+wife
5. dato azhar+tunang
6. gdin
7. zol
8. kecik
9. joe
10. dude

ada lagi ke aku tertinggal...ermmm



hanyut - btfgr

28 tahun dan kawen

tetibe terasa nak wat entry ni bile teringat situasi kat opis ptg tadi..

aku tgah lyn lagu butterfingers - still river

wan: pergh lagu ni aku dgr time aku form V dulu
dude: siyes bro? (muke siyes blurr, coz i remember album ni kuar around 1997..kalo dia form V, da tentu dia ni tua setahun dari aku..selama ni aku igt dia bapak muda dari aku - melalui muka dia yg memang nmpk dlm 22-24 an. n aku tak pernah tny plak umur dia bape sebelum ni)
wan: nape, ko tak caye?nk tgk ic aku? (sambil selok poket amek dompet n kuarkan ic tunjuk kat aku)
dude: (tgok n belek ic wan...stated 800101-xx-xxxx) huiyoo!bapak muda muke lu!aku igt ko muda dari aku umur sekitar 24 gitu..huhu


tu intro je..isiknye ialahhhh.
wan ni da 29 tahun tapi tak kawin2 lagi..
becok mulut aku soh dia kawen tadi..haha
pastu dia balas balik soh aku kawen jugak sebab kebanyakkan member sebaya kitorang kat opis ni ramai da kawen..
n tiap2 bulan ada jek majlis kawen opismet..
cume yg tertinggal golongan terlepas seru jek..wahahaha
n aku terpikir bile ek aku nak kawen...
masalahnye calon pon takde lagi..
bukan.calon ramai, tp not comply la..
aku rasa spec aku tinggi sangat kot..
haha.padan muke aku..

sebenarnye aku da ada cubaan nak kawen sekali, tapi gagal..
tu yg aku kategorikan diri aku ni 'dah terlepas seru'
hehe..

well, "ada jodoh, adalah..." absy, 2007

hmm... sok nk p kenduri kawen jemer kat ipoh..
member kat utm dulu..
dia ni baye aku...warghhh..
bulan depan giliran ayub, baye aku gak...warghhh..
rumet aku dulu, aryen, tgah tunggu nk dpt anak...warghhh..

takpe geng korang jalan dulu...
ingat! kan aku last sekali kat dalam list tu..wuhuhuh

ok. nk tido. nite dear;)

Wednesday, February 25, 2009

demamkah aku

ermm tak tau nak cakap camner..
pg tadi bile jumpe ngan dokter, si demam ni malu2 plak nak kuar..
so takley nak convince dokter bg aku mc..haizzz

la ni aku tgah tak larat gile..
selsema tahap lemas dah..

ok aku rest dulu ye blog..
thanks..

dimanakau ubat??

champions league: arsenal 1 vs roma 0

best player - eboue
hampeh player - bendtner

n both players missed THAT golden oppurtunities

penyuke eboue satu game

Sunday, February 22, 2009

RUMAH DI MANJUNG

ermm penatnyer nari..
tolong mr.S angkat barang dia pindah umah..

mr.J - beli umah rm97k (setahun yg lepas)...value skang dah rm130k-rm160k
pak.U - beli umah 2nd..rm160k(setengah tahun yg lepas)...value skang dah rm250k
mr.L - beli umah rm140k(setengah tahun yg lepas)...value skang dah rm160k
mr.S - baru je beli umah d.storey x-bilik...rm2++k

standard rege umah di manjung:
- teres 3 bilik : rm130k
- d.storey 4 bilik : rm180
- semi d 4 bilik : rm230k

adoiyaiii...
mahalnye umah3 kat cniii..
baru je plan nak cari satu..
nmpaknye kena hold dulu..
plan b: cari suri rumah je lah...agagagaa
*rm6k?
*rm8k?
*rm10k? <---- spec ape ek???
*rm1+k?
agagagaga...

aku yang subur

oh me

aku ca msuke sgt dengar lagu ni..
ntah taktau nape..
ada something ke..huhu
let it be misteri baby...

ni lirik je,
kalo nk dgr korang p carik tmpt len k..
donlod ke hape ke
takkanlah tak penah dgr ye tak..
ermm..

hayati je..

its me..

oh me..

Nirvana Lyrics
Oh, Me Lyrics

Wednesday, February 18, 2009

ENTRY YANG MALAS

walopon tak sampai seminggu memiliki seekor blog, saya telah dijangkiti penyakit malas memberi blog makan..

adakah blog saya akan terus mati kelaparan??
adakah ini makanan terakhir untuk blog comel saya??

kita tunggu diwaktu dan hari yang sama minggu hadapan ye adik2..
jgn lupe: renung2kan dan selamat beramal..

sekian.terima kasih

penchenta blog ala kadar

Tuesday, February 17, 2009

ARSENAL


entry ni aku post kol 5;51am pas tgok game arsenal vs cadifff...

arsenal ialah team BPL yang aku sokong n minat..
sejak dari bangku sekolah lagi aku da tgk arsenal
iaitu sejak dari zaman marc overmars n nicolas anelka menang double season 97/98..

puas tgok game tadi sebab menang 4-0..
n main agak ok la..
kalo men tak best (terutama kalo eboue men), aku dpt bertahan selama setengah jam jek..
yg lagi best, eduardo yang da xmen genap selama setahun(since 18-Feb-08) sebab patah kaki, dpt plak score 2 bijik goal..

bendtner..
mamat ni memula dulu aku rasa ok..
tp sejak musim ni dia mcm hampeh ckit..
aku rasa daripada 120 peluang yg dia ada musim ni, dia dpt score 4 jek..
korang rasa dia agak hampeh ke tak dgn nisbah mcm tu..
pastu bley plak dia kuar statement mcm tu sebelum game pg td..
adoiyaiii..
aku agak2 this summer arsene sure will offload him to some smaller clubs..most notably birmingham
wahahaha.

arsenal supporter

Sunday, February 15, 2009

ahad yg bosan

  • bukit larut yg tertinggal

itula smlm tanak ikut dak2 ni p...
kalau tidak aku skang ni bkn sedang menulis blog, tp tgah rehat2 kat atas bukit larut..
sejuk lagi ke ha kat atas tu...
takpe nnti senang2 bile ada rezeki sampai jua ke atas sana..

budak-jawa, report plzzz...hahaha
mesti ko da snap pic byk2 nak post kat blog ko...
meh aku pomot sket ---> blog dak jawa


  • makan nasi kat lumut

sebab apa best makan kat lumut?
sebab ko ley tgk org luar/mat saleh berbondong2 dari atau ke pulau pangkor...study their culture beb..ngehngehngeh
standard arr..lumut ni kan bandar peranginan perak..yeke?aku men tibai je..marah lak org perak kalo salah..
kat lumut ni terletak jeti untuk ke pulau pangkor, bukan ke pulau phuket okay!!


  • auto carwash

kat manjung ni senang nak basuh kete sebab kat cni ada satu auto carwash..
cepat dan murah (sesuai dgn mutu basuhannyer)
harga dia berubah2 ikut musim...rm4 -> rm5 -> rm3
borak2 dgn hakim (my osmet) , baru kitorang perasan kat pontian takde natang ni...
ermm kat jb pun macam takde jugak kot..not so sure..
so ada peluang biznez nih..
ok set! 2014, kat pontian ada satu and kat taman u pun ada satu jugak..Insya'Allah..

your future business partner.

for the sake of blogging

adehh..
tensyenyer..
takley nk upload pics... :(
whats wrong with u dear blog..
aritu ok jek..
aku tak dpt nak trace mana silapnyer nih..

firewall??aku da off kan balik..
spyware??sebelum ni ok jek..

takpe.sabar dude.usaha lagi.cari mana silapnye.

tapi kecintaan aku terhadap blog boley pudar kalo berterusan macam nih..

aku yg blur.

Saturday, February 14, 2009

ke bukit larut or not???

yes itu tajuk kita kali ni murid2 sekalian..
dlm masa 2/3 jam lagi membe osmet n opismet aku nak p selama

arghhhh derang da p..

friday the 13th [REV.1]

ok aku da jumpe...
korang ley baca sendiri...
aku belum cukup paham untuk explain (sebenarnye tak baca lagi, aku da ngantuk nih!!)

http://en.wikipedia.org/wiki/Friday_13th

k.Nite.c ya later :)
tlg lah jgn mimpi antu mlm ni...hahaha
zzzzzzzzzzZZZZZZZZZzzZzZZZZzzzzzzzZzZzZ

fustal

fustal aka futsal adalah sejenis permainan yang diasaskan oleh masyarakat yunani purba [tipu]

k aku nak cite pasal futsal lak..
baru balik dari men futsal ni kat MP3 belakang giant manjung..fuh sayang plak tgok peluh mencurah2 turun..rasa mcm membazir jek mkn nasik siang tadi..(apa la.xbelajar bio ke)

malam ni aku book court sejam jek..sebab pe??sebab ari selasa lepas da men 2jam da..
sebenarnye permainan ni tak bley dimainkan selalu, kerana dikhuatiri akan mengalami dehydration iaitu kekurangan peluh yang amat di dalam badan..so kalo 3 ari sekali considered as OK..ngehngehngeh.

lagipon court kat situ bapak mahal!! RM99 per hour... so tadi ada 12 org yg turun (padahal yg bagi list nama 14 org..siap korg sok aku carik sape yg tak turun tu!!) ...do your math man..99/12=rm 8sorang...salah!! sebab aku da bagi diskaun 0.25sen sorang..hahahah..

rasa mcm puas gile plak men mcm nih..sebab pe?sebab takde LAST GOAL...

"LAST GOAL"..

last goal ialah istilah yang digunakan untuk menamatkan permainan pihak yang tengah men..
selalunye kalo aku book 2jam...player yg turun adala dekat2 20 org...so sekali men hanya dalam 10-12 org...cukup 15 minit derang men, akan ada volunteered pengadil yang jerit "LAST GOAL!!, LAST GOAL!!"...so means jika ada goal yang dijaringkan oleh team yg tengah berlawan, ia akan menamatkan permainan serta merta, dan turn team lagi satu untuk men...XSYOK KAN??
tengah best2 men kena kuar plak...memang tak puas beb..

mgu depan aku rasa nak book ari SELASA n JUMAAT, sejam sejam..

kelemahannye ialah, kalo yg turun less than 15 persons ok la...tapi kalo da 20 org turun tak cukup beb sejam...haaaaaaaaiiissss...

takpe try dulu dude, tgok mcm mana..

bkn pe, aku cube mencari kelainan ni sebab court kat situ mahal sgt, jarang nak ada 20 org yg turun skang...so korang kiralah kalo yg turun 15...court harga 198(untuk 2jam)..
198/15=13.20....mahal beb!!! kalo sekali main kena belas2 hinggit tu da considered as mahal beb!!

ok. komen2!!
apa pendapat korang??

yang menjalankan tugas,
ajk futsal korang

Friday, February 13, 2009

friday the 13th

arini ari jumaat....13 haribulan.so what?
apa yang korang tahu berkenaan ari ni?
org kata antu kuar mlm ni ek?
tol ke?
aku pon tak caye..
dahla mlm ni nak p men futsal..
huuuuu. mcm takut je beb...hahahha

k lah nnti balek men futsal aku nak kaji nate gapo friday the 13th ni...

ciao.
selamat seram.hihihi

Thursday, February 12, 2009

2nd entry

olih sebab sy takde pengalaman memblog, so sy pon tak tahu nak tulih apa kat cni..tp sedar2 je dan dgn tak sengajenye saye da terbuat blog kedua bertajuk kebun sayur saye...kat situ saye igt nk letak update pasal kebun sayur yg saya usahakan secara kecil kecilan..

tengkiu

Wednesday, February 11, 2009

1st entry

yahuuu..
tercipta jugak ahernyer..
mls cite byk2 nnti aku update g.

tahniah faizul atas blog pertama anda.
[2009.02.11 @ 11.28pm]