Disclaimer

Saya merupakan seorang ejen yang berdaftar dengan Syarikat Prudential Assurance Malaysia Berhad. Semua info di dalam website ini adalah pandangan peribadi saya dan tidak mewakili pandangan pihak Prudential secara rasmi.



Saturday, February 14, 2009

fustal

fustal aka futsal adalah sejenis permainan yang diasaskan oleh masyarakat yunani purba [tipu]

k aku nak cite pasal futsal lak..
baru balik dari men futsal ni kat MP3 belakang giant manjung..fuh sayang plak tgok peluh mencurah2 turun..rasa mcm membazir jek mkn nasik siang tadi..(apa la.xbelajar bio ke)

malam ni aku book court sejam jek..sebab pe??sebab ari selasa lepas da men 2jam da..
sebenarnye permainan ni tak bley dimainkan selalu, kerana dikhuatiri akan mengalami dehydration iaitu kekurangan peluh yang amat di dalam badan..so kalo 3 ari sekali considered as OK..ngehngehngeh.

lagipon court kat situ bapak mahal!! RM99 per hour... so tadi ada 12 org yg turun (padahal yg bagi list nama 14 org..siap korg sok aku carik sape yg tak turun tu!!) ...do your math man..99/12=rm 8sorang...salah!! sebab aku da bagi diskaun 0.25sen sorang..hahahah..

rasa mcm puas gile plak men mcm nih..sebab pe?sebab takde LAST GOAL...

"LAST GOAL"..

last goal ialah istilah yang digunakan untuk menamatkan permainan pihak yang tengah men..
selalunye kalo aku book 2jam...player yg turun adala dekat2 20 org...so sekali men hanya dalam 10-12 org...cukup 15 minit derang men, akan ada volunteered pengadil yang jerit "LAST GOAL!!, LAST GOAL!!"...so means jika ada goal yang dijaringkan oleh team yg tengah berlawan, ia akan menamatkan permainan serta merta, dan turn team lagi satu untuk men...XSYOK KAN??
tengah best2 men kena kuar plak...memang tak puas beb..

mgu depan aku rasa nak book ari SELASA n JUMAAT, sejam sejam..

kelemahannye ialah, kalo yg turun less than 15 persons ok la...tapi kalo da 20 org turun tak cukup beb sejam...haaaaaaaaiiissss...

takpe try dulu dude, tgok mcm mana..

bkn pe, aku cube mencari kelainan ni sebab court kat situ mahal sgt, jarang nak ada 20 org yg turun skang...so korang kiralah kalo yg turun 15...court harga 198(untuk 2jam)..
198/15=13.20....mahal beb!!! kalo sekali main kena belas2 hinggit tu da considered as mahal beb!!

ok. komen2!!
apa pendapat korang??

yang menjalankan tugas,
ajk futsal korang

No comments:

Post a Comment