Disclaimer

Saya merupakan seorang ejen yang berdaftar dengan Syarikat Prudential Assurance Malaysia Berhad. Semua info di dalam website ini adalah pandangan peribadi saya dan tidak mewakili pandangan pihak Prudential secara rasmi.



Saturday, March 14, 2009

"lelaki gatal"

haha
pompuan kalo tak suke kat laki yg ngurat dia akan tuduh laki tu gatal.
wtF?

tapi kalo sama2 suke??due2 gatal kah?
wtF? lagi.

apa sebenarnye definasi lelaki gatal ni?
1.pakwe yg suke pegang2 kah?
2. or lelaki yg suke mengurat?
3. or lelaki yg suke ckp 'benda kuning' (credit to anis)

pmpn yg sama2 gatal pasti suke yg 1.
wt?
hahaha.
korang ni biaq betui.takbek la.p kawen lekas
kalo korang da suke sama suke, p kawen.
tp kalo tak cukup segala (umur n wet esp.)
rentikanla.
wat tambah dosa jek.
solat tak tau khusyuk lagi ke dak ni.

bab pegang2
aku penah dgr org ckp
sekali gf bg bf pegang die.
pasti bf tu nk pegang lg n nk lebih.
wth?betol ke?

err
best apa pegang2
nampak cam romantik gitu kalo jalan berdua pegang tangan.
mangkokk.
masalahnye korang tu tak kawen lagi
meh sini aku sekeh.

so adik2 yang disayangi(terutama adik aku yang 2 orang tu)
ni abg ko nk bagi nasihat sikit.
dont ever ever bagi jantan pegang/sentuh korang k.
tak kesahla berlapik or tak
pegang tangan je or watever.
jangan.
jangan.
jangan.
its not worth it, kalo korang rasa best.
memangla memule pegang tangan.
tapi kalo da 8tahun bercinta takkan nak pegang tangan je?
tahun depan i nak pegang lain pulak boley sayang?
boley tapi dengan syarat tahun depan kita da kawen ye bang.
err i tak cukop wet lagi la sayang.
haha

tapi bang,
time tu adik nak lintas jalan,
so bf tersayang adik ni pimpinla tangan adik
kiranya dia ni macam nak taking care adik la.
kat shuwit itu apa bang.

haha
itu namanye dia memimpin adik ke neraka!
sukekah?
apakah adik tak boley melintas jalan sendiri?
berapakah umur adik?

p bukak Quran sekarang.
kat surah apa yang ada tulis pasal bf/gf ni!
u got me?
.
.
.

ok back to tajuk
galz, plz be fair to guys ok.
kitorg ngurat ko sebab kitorg suke tgk ko je.
an appreciation is'nt it?
tak semestinye kitorang nk sgt kat ko.
err.
setelah ditimbang-tara, banyak lagi pompuan lagi dan lagi dan lagi cun dari anda.
muslimah lagi.
bertudung litup.
lemah-lembut
ayu.
manis senyuman
tiada berketat.
itu HOT pada aku.

so cukuplah sekiranye anda bagi je sekeping senyuman kat orang yang ngurat anda.
sebagai hadiah dia ingin mengurat anda.
aka dia mengatakan anda cun pada mata dia.
ingat.
hanya bagi sekali senyuman yang manis sahaja.
jangan sampai dua kali.
korang pikir why.

pastu kalo jantan tu agak2 nak masuk jarum lagi.
n ko tak suke, ko perlu belah dari situ(kalo boleyla)
kalo tak.korang wat2 je bz cam tengah type sms ke.
kol member ke.tgah berak ke or watever...

tp jangan sekali-kali korang wat muke masam.
walopon macam mana buruknye rupe jantan tu.
err korang ingat korang banyak lawa nak bagi muke masam kat die ke?
muke tak la lawa berapa.
pastu nak wat muka masam plak
boleh blah.
.
.
.
err apesal aku wat entry ni?
ye.
sebab tadi aku ada baca blog satu minah.
dia tak suke pasal ada lelaki ngurat die
die istilahkan lelaki tu lelaki gatal..
pastu next topic ley pulak die cite die suke g dating.
err.
ko pon gatal jugak sayang.

ok fine.
sape yang ada bf/gf, aku istilahkan korang gatal.
setuju?
.
.
.

ahh gile la aku nk bebel sal ni kol 4pg.
bek aku tido.
sok aku ada misi ke KL pas keje
ahad lak aku ada MISSION AYUB.
yes.itu tajuk next entry aku.
this weekend im gonna travel to MUAR
bestnye jumpe member2
ok
nite bebeh.

p/s: gonna miss u all for 2 days.
for galz,jgn marah i ok.komen membina dialu2kan





18 comments:

  1. kalu jenis cam i camna?

    memang kalau cakap laki 1 pon x percaya..

    lantak korang la...

    nak ayat hurm tidak main la..< act kekdg xpham pon dia ckp apa..

    owh bab pegang2 ni sorilah mmg xdapat punya...

    silap2 mau kena karate buatlah

    dan ada yang sudah pernah kena..

    dan kawan lelaki sudah maklum yang xuen dalam kategori liat jadi mereka memang tidak berani buat

    hahahaha

    ReplyDelete
  2. gurlz..
    kalo bf krg nak pgg tuh ..
    kasi sekeh je sama deme tuh ..

    tp..kdg2..
    ade gak spesies pmpn yg suka d pgg..
    * mintak2 d jauhkan sifat2 itu dr anis n adik2 n kwn2 anis ..

    mmg agak panjang ko membebel ni ..
    heheee

    ReplyDelete
  3. hello...
    yg kau tu mrh sgt pehal?
    ko pnh wat mcm tu ke kt org?
    aku mmg xsuka org kacau aku..
    definisi terbaik utk lelaki yg kacau perempuan tepi jln ni adalah yg tbaik gelarkan die lelaki gatal..

    kalau kau x suka blog aku..
    yg ko masuk blog aku tu pehal?
    bc cerita aku?
    kau xde hak nk komen lebey2 ok..
    pegang2?
    no way!
    4thn blalu...
    agama masih di pegang kuat..
    mak ayah pn x mrh aku nk ckp psl cinta..
    yg ko mrh sgt npe?
    kau ni npe?
    krn yg ade kapel kau nk gelarkn gatal..
    eheh!
    tlg la..
    kau g bkk sume blog org2 perempuan..
    majoriti berkapel..
    tak kurang gak lelaki..


    satu hari nnt kau akan jumpa jugak cinta kau..
    so jgn kutuk..
    nnt kne batang hidung sendiri...
    aku tak terasa..
    cuma marah..

    kau dtg blog aku tnpa slm..
    pastu kau kutuk aku dr blog ko?
    ape jadah weh..
    x puas ati ckp kt blog aku...
    jgn jd pengecut..

    btw..
    ko kte jgn buat muka masam pastu senyum...
    otak kau,,
    mak ayah aku ckp jgn senyum kt strangers..
    dr senyum boleh kne pukau la beb..
    lg 1..
    aku mmg muka jenis masam..
    bila org knl aku..
    org akan tau aku bkn jenis tu la..


    lain kali klu x suka aku..
    nk kutuk aku...
    sila kutuk d blog aku..
    tu br berani!


    ok selamat mlm..
    aku doakan kau selamat smpai destinasi kau tu..
    bye..

    ReplyDelete
  4. kenapa encik faizul n cik huda bergado2 manja ni ..
    aduhhh....( kelakar pon ada )

    ReplyDelete
  5. hehehe..
    gatal atau x..
    terpulang la pd korunk..
    sama ada nak jadi gatal yg nakal..atau gatal yg naif..
    hihihi
    peace!

    **aik..gatal pun ada yg nakal & naif kan?hahaha..

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum..

    **Tadi da type,tapi hilang pulak.Kalu b4 this adaa..abaikan la yang nih yek

    Just nak kasi kasi so called comment yg membinaa..

    1. Lelaki baik perempuan, takde bezanya. Zaman sekarang nih, agama da banyak terpesong. Bagi rakyat Msia yang dikatakan sudah "modern" nih, mereka akan ckp, pegang tangan tuh biasa laa..adat bercouple. Tapi ituh la..padahal mende tuh sudah pasti haram.

    2. Bab pegang-pegang nih memang da cukup sinonim dengan budak-budak remaja yang sedang hangat bercinta. Mula-mula bagi tangan, dan beralihlah ke tempat lain. Itu bukan je pada pasangan bercouple. Itu subjective. Tak semestinya org bercouple. Mende tuh pon boleh je berlaku pabila adanya lelaki dan perempuan. Itu lah yg dinamakan nafsu.

    3. Budak yang dimaksdukan itu maybe ada alasannya tersendiri. Kenapa dia cakap lelaki yg nak ngorat dia gatal.. Mungkin dalam entry dia tak tulis sepenuhnya. Mungkin?

    4. Dalam hal ini, kalu perhubungan itu masih ada batasan halal haram, insyaallah..
    baik pada perempuan mahupun lelaki. Tepuk dada tanya hati..

    Ha, itu je la ulasan. Takda berpehak pada mana-mana belah.. manusia ada pandangan masing-masing. Hanya mereka sendiri yang tau..

    Ok,peace!!

    ReplyDelete
  7. owh...
    sape ko???
    ape hak ko ney??
    tibe2 jer...

    ko kenal dye ke??
    klau ko kenal aku takde kesah mane....

    tp ko ney...
    alamak....
    ko pak imam masjid mane ek??
    aku nk tau gak...
    coz aku slalu dtg masjid...
    bg ceramah...
    ceramah agama...
    bukan ceramah kutuk orang

    ReplyDelete
  8. ape2 pn iman kne kuat!


    jgn suka hati kutuk org...
    kalau aku doa kn kau bukan2 nk?
    sbb aku mangsa teraniaya skrg...
    anonymous tu kwn aku..


    better kau duk diam2 jgn kacau aku..
    klu x...
    aku wat blog kau ilang nk?

    ReplyDelete
  9. ♥.misz luna.™ ~ GOMENASAI

    ReplyDelete
  10. all,
    aku attend korang sok k..
    tak larat ni..

    ReplyDelete
  11. tsk! tsk! tsk!

    emo lebey pehal weyy?

    suke hati pompuan tu la...kan life dier...blog dier...suke-suki dier la nak citer ape pun...dier tak suke kene ngorat ke...dier nak kuar dating ke...dier beli selipar ke...

    ko terase knape? ko penah ngorat dier ehh? pastu dengki ehh...sebab tak dapat...

    kwang3x!!

    ReplyDelete
  12. hmm..aku rasa mcm nk attend sume komen kat sini..
    tapi kang korang emo plak..
    ok, aku just bagi gred jela kat komen2 korang..
    kalo dapat gred buruk tu korang fikir sendiri k!

    misz luna ~ no gred.special case. :)
    caturist ~ C
    xuen adyla ~ B
    anis ~ A
    siggplus ~ E
    cIk pEnNa ~ B
    hanafana ~ A+ <--tahniah!
    Anonymous ~ E
    aslina ~ E

    ok, perhatian kepada cik hanafana, sila naik ke pentas untuk menerima hadiah anda..biskut gula.

    ReplyDelete
  13. Naek atas penatas?alaa..namoh la..sayep penyegan orgnyaa :D
    BAgi belakang pentas la yekk :)

    ReplyDelete
  14. bagi belakang pentas?
    uish bahaye!!
    gosip liar nanti.

    ReplyDelete
  15. Haks! Betol juga..Artis popular macam sayep ramai paparazi n mamarazi nak take pic!
    =p

    ReplyDelete
  16. err saya anti artis plastik.
    mahap.

    ReplyDelete