Disclaimer

Saya merupakan seorang ejen yang berdaftar dengan Syarikat Prudential Assurance Malaysia Berhad. Semua info di dalam website ini adalah pandangan peribadi saya dan tidak mewakili pandangan pihak Prudential secara rasmi.



Wednesday, March 11, 2009

pangkor v3.0 [part II]

nak tanak kena la beratur bersesak-sesak dgn derang sume..
wuiyai..dia punya bau aku takley nk ckpla..apalah malang nasib kita kan pin..
ada dekat setengah jam kena berhimpit-himpit tuh..tatahannn

  • feri
last2 dpt gak kitorg naik feri..
patutnye tibe time kitorg acik feri tu da nak tutup gate..
tapi aku terpaksa la gunakan ayat manis untuk convince dia bwk kitorg gak..

dude: ala bang..4 orang yg kurus2 tak bley masuk lg ke?
acik feri: berapa org?4 org?..ok2 masuk2...
dude: (yesss..berjaya gak skill aku..kalo tak naye je kena tgu lagi setengah jam..jam da menunjukkan kol 10pg..kalo lmbt sgt nnt da tak best)

kali ni aku naik feri yg agak kecik ckit..tak mcm sebelum2 ni..
so ini mungkin juga faktor penyebab perjalanan feri yg selalunye amek masa 45 minit ley cut short jadik 30minit je lebey kurang..
dalam feri tu takde de kitorg nk duduk kat dalam mcm org bodoh..kitorg lepak kat luar sambil snap pics gaya bebas..

  • pulau pangkor
sampai je kat pangkor, aku tgk costruction jeti baru tu tak siap2 lagi..
nk dekat 8 bulan dah, tp tak siap2 lagi..apala nk jadi kan..

kat jeti tu gak aku terserempak dgn secretary tmpt aku keje..alamak kantoi la plak..
hehehe..

  • teluk nipah
then kitorg amek teksi van warna pink untuk p ke teluk nipah..
rege tambang 12hinggit..okla maintain sama cam dulu..

sampai je kat kuala nipah aku approach satu mamat yg jaga kedai watersport..
dude: bang, adie mana bang? (aku adalah regular kastemer kedai si adie ni kalo nk p snorkeling)
mamat x: oh adie da takde da..
dude: dah takde???
mamat x: a'ah..dia da jaga jetski kat redang sana..
dude: oyeke..aritu sy dtg bln 11 ada lagi dia..
mamat x: korang nk pakai bot ke?
dude: a'a..kitorg nk p snorkeling..berapa bang?
mamat x: 15hinggit..ok korang p tukar baju kat surau dulu nnti korg jmpe sy..

pas tukar baju, aku cari2 dia..takde la plak..
approach mamat lain..dari kedai yg sama..
sekali dpat la plak rege sekepala rm10...yessssss
rm10 ni package dia ialah: sewa bot pergi balik ke pulau giam(pulau tmpt snorkeling)..sewa goggle n sewa life jacket..

  • pulau giam
10.30..kitorg naik bot p pulau giam..
punyala bapak ramai org..
dari jauh dah nampak org pakai lifejacket warna oren memenuhi pulau..
ermm nk wat cane ..p jela..

sampai2 tgok air keroh..
adoiyai..mlm td hujan semalaman kan..so air agak keroh la..
cane nk tgok ikan..
nk tanak kitorg turun jugak..

apala malang naseb, goggle si ipin ley plak tertanggal da terus terjatuh tenggelam..
mak aii pin..rm70 tadi brader tu ckp kalo goggle ilang..
kitorg try gak carik2..tapi nk wat cane, air keroh ..tak nampak apa..
adulahai..sian si ipin..terus ilang mood nk snorkeling..
sian kat ipin..

penat berendam, kitorg naik atas jap..balun twisties, biskut n air soya..
tatahan beb asek terminum air masin jek..nk gak rasa air manis lak..

bile da dekat2 kol 12 kitorg tgk air da jernih..maybe sebab matahari da tegak kat atas..
aku campak roti(aku beli roti yg lum xpired okayyy), byk ikan dtg mkn..best2
apalagi kitorg turun la ..bagi ikan makan roti dlm air lagi best..
korang pegang je roti tu, nnti ikan2 tu dtg la patuk..eh gigit roti tu..
sonok beb...
seronok aku tgk dak2 ni seronok bg ikan makan..
lupe sat goggle ilang...hahaha

+bersambung lagi ya+

p/s..oh untuk soalan si anis tu..jwpannye ialah..pesta maggamai(not so sure ejaan dia)...pesta ni disambut sebulan selepas perayaan thaipusam..Indian akan dtg berduyun2 (dari negeri perak mostly) ke kuil di pulau pangkor ni untuk smbt perayaan ni....ada faham cik anis?

4 comments:

  1. owh .. wujud ek pesta tuh ..

    best kan ..
    anis g pangkor dulu ..
    org sponsor..
    best bila x yah kuarkan duit..
    duk private beach ...

    baject org kaya la ..
    pdhl sume org bayar ..
    kahkahkah ...

    ReplyDelete
  2. dude mana gambar
    post la skali
    rindu p jalan2 ngan korang
    wakakakakaka

    ReplyDelete
  3. eceh!
    windu kunun!!
    ko yang tinggal kan kami ;p
    wahaha...

    kalo rindu mai turun pangkoq this weekend?
    ada berani?

    ReplyDelete