Disclaimer

Saya merupakan seorang ejen yang berdaftar dengan Syarikat Prudential Assurance Malaysia Berhad. Semua info di dalam website ini adalah pandangan peribadi saya dan tidak mewakili pandangan pihak Prudential secara rasmi.



Thursday, March 12, 2009

Teluk Intan - Menara Chondong

+bersambung dari pangkor V3.0 part III(to be release soon)+

Mlm tu balik dari teluk batek ley plak ipin bg idea p menara condong soknye..
Aku ok je..tadahal..
Maybe dia nk fully utilize percutian dia ke perak kali ni..
Ni da kira bonus la..
Pakej asal hanya percutian ke pangkor sahaja..

Isnin 09/03/2009
9pg bertolak ke Lumut..
2org member ipin (hasan n sahril) balik jb pg tu gak coz derang kena ngajar sok pg..
Just ipin yg stay coz dia ngajar sesi ptg..

Tiket tulis kol 9.30pg …tp tgu bas sampai kat kol 11..
Pas derang nek bas je, kitorg pon bertolak ke teluk intan…
Hujan renyai2 tak berhenti dari mula kitorg kuar umah td..
Di pertengahan jalan, hujan makin lebat, so takley nk bawak laju sgt..
Biar lambat asal selamat ye tak?

Akibatnye, dlm kol 12 lebih ckit baru kitorg sampai ke teluk intan..
Ni first time aku sampai cni..ipin juga..
Nk cari menara condong tak susah sgt..
Kalo korang dari arah selatan(hutan melintang), cari signboard menuju ke bandar teluk intan..
Korang straight je, di pertengahan jln korang akan nmpk signboard menara condong..

Straight dan straight lagi sampai korang nampak menara yang condong di kejauhan..itula dia menara chondong..haha
Then pepandaila korang pusing2 cari jalan menuju ke situ..

Menara ni terletak kat satu dataran..
Time kitorg p nih, ada satu festival jual2 kat dataran tuh..
Macam barang bundle je sume..kain2 pon ada gak..
thanks!gua tak minat k..

Sampai je kat kaki menara, kitorg terjmpe satu benda yg mempunyai ‘value’ yg amat tinggi..
Sgt tinggi sampai boleh menidakkan kata anis “takde mende kat menara tuh”
Ya! saksikan kawan2..


thanx kat ipin sebab jadi model karam singh aku..haha
seb bek takde v-cam..

sampah
Pic ini menyerlahkan budaya kita yg suka membuang sampah merata2..
Walopon mcm da isu lapok, tp korang pernah terpikir tak?
Sampai aku dah terpikir yg org skang dah menganggap bumi ni sebagai satu tong sampah yg amat luas…
Buang sampah merata2 ikut suka hati mak bapak derang...err sori kalo kasar..
oklah.ikut suka hati tgn korang nk campak katne..tak sekolah nyer tangan!!

Jika begitu kita ni pun leh gak dianggap sebagai sampah(sebab dok kat dlm tong sampah yg luas) jika tidak ‘sampah masyarakat’…haha
korang ley pikir kan?

Aku paling pantang sekali kalo nampak org dlm kete depan aku, buang sampah keluar tingkap..
Mahu aku bagi high beam, bior derang sedar salah derang…
Lebih meloyakan kalo kat kete dia tu ada tampal sticker ‘Islam is the way of life’..
Perkara ni pernah terjadi depan mata aku sendiri tuan-tuan dan puan-puan sekalian..
Aku lagi rela buang sampah dlm kete, dari buang sampah keluar dari tingkap kete ok!..hahaha

Dah..malas nk cite byk..
Kol 1.15 kitorg gerak menuju ke bagan datoh..
Dah janji dgn Sahar dah..
mud aku da ilang sebab isu sampah tu..
sorry…haha.

moral of the entry: "fikir sebelum buang ok?

p/s: err..pangkor part III korang tuggu je la bile aku ada mood nk wat k..sumimasin (tnx aisya) (hahaha.mcm la ada org nk bc sgt cite ko dude weii.err blah la lu)

2 comments:

  1. anis baca ..
    hurm..
    kan dah cakap ..
    menara condong tu x de apa2 yg menarik .
    (tp , isu sampah tu sgt menarik)

    ReplyDelete
  2. haha.
    ada lagi nk cite..
    i found out the reason y the menara condong..
    siyes kelaka abess..
    nnt i post bile ada masa..

    ReplyDelete