Disclaimer

Saya merupakan seorang ejen yang berdaftar dengan Syarikat Prudential Assurance Malaysia Berhad. Semua info di dalam website ini adalah pandangan peribadi saya dan tidak mewakili pandangan pihak Prudential secara rasmi.



Wednesday, April 1, 2009

apa itu april


salam.
wahaha.
april menjelma lagi..

kejap jek da masuk bulan ke-empat tahun 2009..

aher2 nih aku merasakan yg april ni semacam ada something dengan aku..
selain dari birth-month aku,
aku juga rasakan setiap kali april datang,
akan ada satu perubahan positif kat aku..

aku ingat sangat dengan 1 april ni bukan sebab ke'april-fool'an nyer...
tapi,
genap lima tahun lepas iaitu pada 1 april 2004,
ialah batang rokok terakhir yang 'berjaya' aku sedut..

da 5 tahun aku benti merokok..
still target aku tak tercapai..
tempoh aku merokok lagi lama dari tempoh aku dah benti merokok..
insyaAllah aku takkan hisap rokok lagi..

ok.
bab kedua.
tahun lepas dalam bulan april,
aku bertukar kerja dari kampeni 1st pas aku grad ke kampeni 2nd aku pernah kerja..
fyi, skang aku dah kat kampeni ke3 pon..
alhamdulillah semua ok..
rezeki bertambah..

ok.
bab ketiga.
tahun ni.
apa yang aku rasa?
ya aku merasakan sesuatu..
sesuatu yg...hmmm amat indah..
insyaAllah..

selain dari itu,
blog aku macam da ok je.
aku da boleh nak post en3 gaya bebas kembali..
hmm aku akan cuba untuk mengawal kemarahan.
mengawal kemarahan bererti tiada lagi en3 berstatus nista..
biarlah..
siapalah aku nak mengutuk orang.
diri aku pun tak sesempurna berapa.

aher sekali..
"faizul!faizul! sinilah kejap..minum2 dulu.janganlah balik terus.kenal2 orang dulu.."
"hehe.iye2, tok..."

+terima kasih tok!+

4 comments:

  1. patut nya ..
    part last tu ...
    tulih cam ni ..

    * naseb bek anak dara pak imam tu cantik molek
    :)

    ReplyDelete
  2. hahaa...
    apakah ?
    selalu anis tanya kat org cm tu.

    * tok imam tu x de anak dara cantik molek kah?
    kalo ada , trskan ke masjid selalu
    ( nescafe 2 in 1 )

    ReplyDelete
  3. tak tau plak status tok imam tu beranak dara or tidak..
    rasaya cam tanak tahu, kalo da tahu takut niat lari plak..
    hoho

    *jeles ke?ehehe

    ReplyDelete