Disclaimer

Saya merupakan seorang ejen yang berdaftar dengan Syarikat Prudential Assurance Malaysia Berhad. Semua info di dalam website ini adalah pandangan peribadi saya dan tidak mewakili pandangan pihak Prudential secara rasmi.



Sunday, April 12, 2009

hidup jangan susahkan orang...


aku hemoh!

tak sampai sebulan..
tak ilang lagi kenyang makan KFC farewell party EDD, si ex-opismate ku..
nah, sorang lagi member tempat keje aku nak benti..
kalo masuk dia, da 3orang opismateku benti or tukar keje..

memula AM,
pastuh EDD,
n next is NAZA..

kesamaan pada derang semua ialah..
mereka involve dalam projek yang sama..
iye.. projek ITU yang sangat diketahui ke-@#$@#-nya..

kesian kat derang..
sebab bapak lah tensen wat projek tu..
dahla projek bermasalah..
pastuh kena deal dengan @$%^%$ yang macam harharhar!
siang tadi sempatlah jugak ngumpat si @#$%# dengan AM n EDD kat YM..

pulak kebetulan..
pastuh aku kuar lepak kat mamak,
al-kisah dia(bersama wife) pun terjongol sama...
dia nampak kami dan lambai tangan n wat muke separa masin jek..
seb bek die lepak meja lain..
silap besar la kalo dia join meja kami tadi..
mahu aku boh racun dalam air dia.
bwahahahaha.

haha.
apakah maksud ini.
adakah dia tahu dosa aku ngumpat dia tadi..
ampun yah!
harap ko takde blog.
hahaha.

sekian sahaja umpatan pada kali ini..
malas nak cite banyak,
wat sakit ati jek.
huhuh.

moral of the entry is..
kalo korang tu dok kat atas..
management especially..
tolong fikir kebajikan orang2 yang kat bawah ni..
jangan nak main hentam je..
kitorang pun ada hati n perasaan..
janganlah ikut buku sangat.
tolak ansur itu lebih utama..


tetibe teringat kat Puan Anna Sakura,
my lecturer during college days dulu..
camtu gak pesanan beliau dahulu..

"kalau korang dah berjaya nanti,
dah jadi orang besar2,
dah duduk atas,
tolak ansurlah dengan orang2 bawahan ye..
kita tak tahu masalah setiap orang.."

+what is ur F'g prob?+

6 comments:

  1. urm ..
    satu soklan nak tanya ..
    hemoh itu apa ek ?

    ReplyDelete
  2. itu bahasa orang tua2..
    nanti anis tau lah.
    hahaha

    ReplyDelete
  3. susah jadik org bawahn bila bos x memahami...

    ReplyDelete
  4. yep...
    asek kena kipas jek..
    macam G@#$%^g..

    ReplyDelete