Disclaimer

Saya merupakan seorang ejen yang berdaftar dengan Syarikat Prudential Assurance Malaysia Berhad. Semua info di dalam website ini adalah pandangan peribadi saya dan tidak mewakili pandangan pihak Prudential secara rasmi.



Sunday, April 19, 2009

HIKAYAT GADIS-KEK-CHOCOLATE

well.
how i want to start this..

aku rasa macam dah lama tak update sal Gadis-Kek-Chocolate sedap ini..
ke aku yang poyo rasa rindu?
lantak akulah.
'blog aku, bukan blog opah kamu..'keke.betul ke ayat tu miss diva?
alah kalo blog opah kamu pun, aku nak gak wat sesuka hati aku..

untuk pengetahuan, aku berada di kampung tercinta..
aku sampai kol 2pagi tadi..
aku bertolak jam 6.30ptg smlm..
perjalanan makan masa 7jam (naik kete ok)..
jauhkan kg ku..letih ya amat..
sebab tu aku tak heran 2 bulan sekali baru balik kg..
haha..tapi ku tahu keluarga sangat merindui kepulangan aku..;(

ok enuff!!

+++

guess what?
jumaat malam sabtu lepas,
aku tak jadi p tengok Gadis-Kek-Chocolate men bowling!!
sebaliknye aku p men futsal!!
hahaha. gile futsal!
kenapakah sebenarnye?
sebabnye..
"nanti malam awak main bowling pukul berapa?"
"ermm kitorang start main pukul 6.."
oh shit. that will be lari dari aku nye 'schedule'..
so i decided not to watch her play..
tak sempatlah..
hmm seb bek aku tak p pun coz the next morning..
"kitorang start lambat, dalam kol 7 baru main.."

so petang tu pas manja2 wish luck kat die aku p layan syed.
p minum jelah..berdua.
memula da janji dengan akeem nak p minum kat mamak terhot..last2 aku digoda oleh syed..
dia bawak aku p minum kat satu tempat yang aku rasa sesuai untuk pasangan bercintan..
hahaharam.
seb bek takde orang ingat kitorang gay..
alah kalau diorang pikir dalam hati mana aku tahu ye tak..
eh tapi betul sumpah kitorang jalan tak pimpin tangan!! ;p

eh da lari tajuklah.
sumimasen.

ok back to gadis.
mlm tu pas main futsal,
aku sms dia tanya what the story..
dia tak reply.
aku agak mesti dia da tido ni,,jam pon da tunjuk kol 12.30am..

..saturday morning at office.. (aku kerja ok!cian tak kat aku??)
pepagi lagi aku da dapat email dari dia..
dia say sorry sgt2 sebab tak dapat nak reply sms sebab tiada kredit..
its oklah sayang.hehe
n die citelah apa yang berlaku semua2 kat game die semalam.
aku tanak cite kat sini kot..
tapi terharu pulak aku dia siap bagi picca2 die masa kat game semalam..
sangat suci kamu ini..
hahaha.

n tetiba rasa rindu nak jumpe dia membuak2..
"tengahari ni ley jumpe u tak..?"
"nak jumpe?boley.tapi kat mana..kalo pas keje tak boley kot coz saya nak jumpe membe ex-opismate yang datang dari jb.macam mana yer..?"
"kalo macam tu takpelah.lenkali je lah"..
kena control ok, janganlah tunjuk ko desperate sangap nak jumpe dia..
walopon ko sebenarnye memang ponnnn!!! xD..
hahaha.lantak akulah.

ok dah pukul 12. jom balik rakan2 opiskuuu..
joe ajak aku makan kat belakang Giant.
aku pon setuju. rasa macam da lama pulak tak makan tengahari kat situ..
tgah on the way,
joe call aku..
tukar tempat..
dia ajak p makan kat Nan Kari lah pulak..
aku macam dah baran je sebab kena pusing jauh pulak..
takpelah. ada hikmahnye kot..

da sampai kat Nan Kari,
budak2 ni semua tak sampai lagi..
hawau tol.. dahla panas kat luar nih..
aku pun nak masuk ke dalam kedai..
mataku memerhati sekeliling..
HAH!!
mataku terpana pada seorang awek sopan-ayu-comel itewwww...
err..sapa lagi kalo bukan Gadis-Kek-Chocolate...hekhekhek
dia bersama rakan2nyer..n maybe juga member dari JB itu.
aku tak jadi masuk kedai..
aku kuar balik..
aku tak sure dia nampak aku ke tidak..
lantaklah.
aku malulah nak masuk.
dahla sorang2..
aku sanggup berpanas tunggu budak2 ni kat luar kedai.
hahaha...

bile joe n abas da sampai,
abas tegur aku..
"eh tadi aku nampak zira kat parking kete..ko nampak?"
"eh tak perasan pulak aku..takpe.dia ada kat dalam tu..hohoho"
"eh?hahaha"

aku ambil nasi n terus carik meja..
aku carik meja yang lain ok.
tanakla duk semeja dengan dia.malu la pulak, ramai sangat kawan2 dia beb..
aku lalu kat sebelah meja dia..
eh. dia tak perasan kat aku ke?
tak perasaan kat aku??
takpe.aku cari port meja belakang die.
haha.saje je.
aku sms die.
"u xperasan i ke?kat belakang u.."
and cian pulak dia kena tertoleh2 carik aku..
dengan ramahnye dia tegur aku n perkenalkan kawan2 dia..
alamak segan la pulak aku..
adess...

sebelum balik aku sempat buat senyuman paling menawan sebagai hadiah perpisahan kami..
ceewahhh..
yang best nye dia pun senyum kat aku balik..
yang pasti senyuman dia lagi menawan dari aku ok..
hahahaha...

ok.
next time aku sambung balik episod
hari sabtu yang yang indah itu..

hatiku berbunga mengenangkan senyumannya itu sampai ke tido..hahaha

4 comments:

  1. panjang jodoh incik sama itu kek coklat .. eh, silap2.. gadis kek coklat.

    ReplyDelete
  2. waaaaaaaa... aku nak jadi cam ko...

    mana awek nak aku cr ni!

    ReplyDelete
  3. anis ~ aminn. thanks ;p

    luffy ~ hahaha.jgn jadi cam aku.tak best.huhu...err awek follower ko ramai.sekali ko petik, 300 yag datang ;p

    ReplyDelete
  4. wahh...bes la cara ko cerita. mcm dpt imgne wht hppend on that moment!
    XD

    ReplyDelete