Disclaimer

Saya merupakan seorang ejen yang berdaftar dengan Syarikat Prudential Assurance Malaysia Berhad. Semua info di dalam website ini adalah pandangan peribadi saya dan tidak mewakili pandangan pihak Prudential secara rasmi.



Saturday, April 11, 2009

lelaki sepi itu bukan aku




"dude,
ko nih bile nak tukar status nih?
bile ko nak akhiri kesepian hidup ko selama 28 tahun ni?"
"ha? eh apesal aku jadi topik pulak nih?"
"yela kita relax2lah..takkan nak cite sal keje je.."
"haha.kot ye pun takyah arr bincang sal masa depan aku"
"aku bukan ape, ko lagi tua dari aku, so aku dah rasa ko patut kawen dah...
aku taknak arr ko jadi lelaki yang sepi"

"takpe.aku bagi peluang kat adik2 dulu kawen..
kalo korang dah kawen nanti barulah aku pikirkan sal kawen"
"yela, ko tengok kawan2 sebaya ko semua dah ada anak..
ada tu sampai nak masuk 3 dah"

"haha.memanglah..
aku pun teringin jugak nak ada anak sendiri..
aku pon minat budak2"


"ko nih da ada calon ke belum ni?"
"aik! makin panas soalan ko nih.."
"ala kawan2..kita borak2 lah"
"calon eh?huhu"

"kalo ko takde, si Farah tu ada..single lagi tu dia.."
"Farah mana ni? owhhhh.. PCSB tuh..
gile ahh.dia baik sangat doh..
sign tulisan jawi lagi tuh..

tak layak untuk aku kot"

"kalo ko taknak dia..
ermm syuhada QA tu ada..
dia baru je clash tuh"
"adehh. syuhada mana plak nihhh??"
"ala budak QAQC tuh"
"QAQC? owhhh..yang muka manis tu ea"
"ha yela"
"aik!! aritu baru je aku nampak dia dating..
balak dia dak sini je kan?"
"dia dah putus dah.baru je"
"ha kalau macam tu ko je la amik.hahaha"
"ntah.dia kata dia nak bercinta selepas kawen"
"aik!frust na bunyi nyer tuh..
orang lawa macam dia tu,
tadahal lah nak cari pengganti"


"tapi masalahnye sekarang ni ko nak ke tak nak??"
"ha?aku kena jawab ke?..
nantilah aku fikirkan..
minggu depan aku bagi jawapan"
"ok.minggu depan aku tanya ko balik"
"hahaha.tapi tak semestinya aku nak jawab ok"

+++

cehh dak syed ni.
tetibe pulak rajin dia bicarakan soal status aku..
kalo dia tahu aku tengah scandal dengan Gadis-Kek-Chocolate,
mati aku..

err.
we just no more than 'friends' okay..
BIG step ahead for today.
yeayeah!!

+bidadari kesunyian+

6 comments:

  1. x tau nak komen pe..
    tp, nak gak menaip ..

    ReplyDelete
  2. perkara yg baek jgn ditangguh2kan..ye x? hehe...

    ReplyDelete
  3. anis ~ ko memang.

    su ~ yes tice!..er tice apa status ye?muahaha

    ReplyDelete
  4. dude,
    for me,i believed that love will come naturally..
    there's no need for u to chase it.
    it will come to u when the times come babes...:)

    have a strong believed that ALLAH already reserved the best woman for u n sooner or later she will come..:)

    ReplyDelete
  5. nana ~ u had to 'usaha' also dear..

    luffy ~ wahaha..setia ek?tu la pasal..

    ReplyDelete