Disclaimer

Saya merupakan seorang ejen yang berdaftar dengan Syarikat Prudential Assurance Malaysia Berhad. Semua info di dalam website ini adalah pandangan peribadi saya dan tidak mewakili pandangan pihak Prudential secara rasmi.



Tuesday, April 28, 2009

WARNA KITA SAMA

sebelum aku teruskan dengan kuliah cinta seterusnya(hahahaha.ok, korang boley p muntah dulu kalau mahu.;p), ingin aku nyatakan bahawa tajuk untuk entry ini aku decide setelah mendapat persetujuan bersama dari Gadis-Kek-Chocolate siang tadi ;)

sangat keajaiban ok.
tapi aku tak berapa terkejut sangat sebab aku percaya itu kuasa Tuhan..
itu kehendakNya..
apakah maksudnya?
aku pun tak tahu...

cerite bermula begini..

jam tunjuk kol 11.56..
da nak rehat jap lagi..
sume keje aku da setel..
tengah sandar kat kerusi..
tetibe rajin lak jari aku taip msg..

"u da amek nasi ke?"

haish pe kehey pulak aku gatal p tanya ni..
bukan jadual aku pon nk p recep nari..
n..

"belom.naper u amek nasi ke?lagi 1 minit i turun.."

dengan tak sempat mengreply msg itu aku segera menyapa ra-V, member ku si tukang amek nasi hari itu..
"v, aku polo ko p depan"
muahahaha..;)

sampai kat recep, nasi lom sampai..
aku lepak2 dulu.
dia pun lom sampai lagi..

n tetibe kedengaran bunyi heel menuruni anak tangga..
aku toleh kearah si pencetus bunyi itu..
dan si pencetus bunyi juga melihat tepat kearah aku..
mata kami bertentangan seketika sebelum dia meneruskan langkah ayunye itu..;)
(ok.break.p muntah lagi kalo berani ;p)

macam biasa aku da tak hengat menda apa yang aku mula2 tegur dia.hahaha...
aku just ingat aku sebut..
"sama.."

dia pun sama2 terpana aku rasakan..
kami tak dapat berbual lama memandangkan dia bawak bodyguard n kat sebelah aku pulak ada si ra-v yang tak abis2 senyum kat aku..
adoiyaiii..
kacau daun tol lah mereka2 ini..huhu

sampai je kat department aku balik, terus aku hantar emel berbunyi..
"sehati sejiwa.."

any concrete reason?
yes.
hari ini aku pakai baju kemeja kaler hitam,
n dia pon pakai baju kaler hitam jugak.
voila.

kami tak berjanji pun ok.
sebab kami tak jiwang pun nak pakai baju samalah hapelah.
muahahaha.
tak jiwang kau cakap?
ya tidak.
alasan?
sebab aku dengar lagu DEWA.
muahahaha.
err dengar dewa itu tak jiwang kan?

CERITA DI PIHAK AKU:
hari ini aku telah set in mind nak pakai baju yang pertama kali dia perasan akan aku di recep sebulan yang lepas..
tapi pagi tadi aku carik2 tak jumpa pulak.
aku da risau.
mana pulak baju yang adik aku hadiahkan kat aku tuh.
aku sure mesti tertinggal kat dobi ni.
(err. aku bukanye malas nak basuh baju, tapi acik dobi tu yang rajin sangat tolong basuhkan baju aku.tq acik dobi ani.aku da tolong pomot ni next time bagi murah2 ye ;p)
so, nak taknak aku capaila kemeja kaler hitamku itu..

CERITA DI PIHAK GADIS-KEK-CHOCOLATE:
"ntahla..tetibe arini i terpandang baju kaler hitam tu je..
n i dapat rasakan yang u pon akan pakai baju kaler hitam gak hari ni..;)"

well well well.
any idea?
kebetulan..?
mungkin.
akan tetapi kebetulan tidak akan selalu berlaku bukan...
hari ini sahaja, kebetulan itu berlaku sebanyak 3 kali padaku..

aku anggap ini hanyalah kehendakNya..
dan aku perlu berfikir apakah hikmah yang tersirat di sebalik semua itu..

kehidupan ini best bukan?
kejap kita rasa gembira..
kejap kita rasa marah..
kejap kita rasa kosong..
kejap kita rasa 'penuh'..

itu semua perlu kita hadapi dengan tenang, waras, ceria, positif n sentiasa ingat padaNya ;)

12 comments:

  1. orang kata kan ..
    orang lain la yang kata .
    anis type kan je ..

    kalo kita rapat nga someone ..
    n kita serasi n syg kat die ..
    slalu nya mmg mcm tuh ..
    akan ada bnd yg kebetulan tersama sbb gerak hati yg sama ..
    ok , anis .. apa ko merepek ni.

    sekali lagi d ingatkan ..
    org lain la yang kata , anis type kan aja .

    ReplyDelete
  2. hahaha..
    aku berjaya membuatkan ko menunjukkan jiwamu yang lagi satu itu..
    hhahahah..
    errr..besenye gengster memang macam ni..;p

    ReplyDelete
  3. err..
    sila bayar dulu ok.

    muahahaha.

    ReplyDelete
  4. sweet la kamu berdua ni... dah declare ke blom??? kalau belum... cepat2x... kang kena sapu... hahahha... :) winkwink

    ReplyDelete
  5. kalo kena sapu tu pon ketentuan Nya bukan...?
    takpe relax..jangan menggelabah..
    nak cari calon isteri bukan semudah membeli Kek-Chocolate-Sedap ;p

    ReplyDelete
  6. yg pastinya, aku akn gelak sowang2 setiap kali ko post entri cm gini.. wakaka....

    sonok2.. =P

    ReplyDelete
  7. lahai..kelako ke?
    gua ingat cdey..
    namo citer lagik ;(

    ReplyDelete
  8. tak muntah pun :P
    Wahh! bunga2 cinta sedang berputik ;)

    ReplyDelete
  9. 'berputik' ye?
    its hard to tell u..;(

    ReplyDelete
  10. wah,bahagienye..kebetulan byk kali?jodoh namenye ni..hehe..chemistry korg kuat la tu :)

    ReplyDelete
  11. ermm..maybe..
    harap2nye begitulah...

    ReplyDelete