Disclaimer

Saya merupakan seorang ejen yang berdaftar dengan Syarikat Prudential Assurance Malaysia Berhad. Semua info di dalam website ini adalah pandangan peribadi saya dan tidak mewakili pandangan pihak Prudential secara rasmi.



Sunday, May 10, 2009

2nd date..

petang jumaat aritu..
pas keje..
aku tak tahu nak kemana..
ingatkan nak hantar Gadis-Kek-Chocolate pulang,
tapi adalah lebih afdal jika adiknya sahaja yang ambil dia kan..
bukan aku tak offer, tapi dia tanak..
eloklah camtu kot..

on the way pulang..
"u nak p tanjung ke?"
"u?"
(aku nak wajab YA.tapi aku keberatan sebab takut macam memaksa dia pulak.takkan lah aku nak jawab taknak kan?hahaha.memang dasar kau nih!)

walhal sebelum2 ni memang kami dah banyak kali cite pasal kedai makan tepi sungai ini yang sangat cool.
bayangkan korang minum petang sambil ditiup angin sepoi2 bahasa dan sambil melihat arus sungai yang mengalir sesekali dipecahkan oleh bot pancung penduduk setempat.
dan sesekali sekawan bangau terbang beriringan..
dengan pemandangan orang memancing lagi..
oh! sungguh heaven okay!!
dan kalau bersama orang yang ko minat/sayang, tentu lagi heaven bukan??

surely the answer is a big yes..
for both of us..
"okay u p dulu ye..nanti i sampai.."
"okay i tunggu u..;)"

untukmu sayang,
seribu tahun lamanya pun ku sanggup tunggu tau..!!
muahahaha..
ayat bajet la lu...;p

masa Gadis-Kek-Chocolate sampai kat situ,
ramai pulak orang yang dia kenal..
hoho kantoisss..

aku pun segan gak..
dahla ada kawan ayah dia..
buatnya dia p cite kat ayah si Gadis, mahu minggu depan gak aku kena masuk meminang..
hahaha...apakah??
takpe2 relax..cool..u are the man dude..;)

ermm..
nasib baik tok Ndak tak lalu..
kalau lah dia lalu kat tepi kedai tu time kitorang makan..
huh..mampus aku!

aku order mee goreng..
n aku orderkan laksa untuk dia..
kan dia suka makan laksa..
kat mee goreng aku ada 2 ekor udang..

"u nak udang?"
"ermm..tapi i tak pandai nak kopek udang..;)"

maka aku dengan gentlenye pon kopekkan 2 ekor udang itu untuk dia..
nasib baik makcik tu bagi 2ekor je..
kalo ada 10ekor, 11ekor i kopekkan untuk u tau...;)

kali ini aku berjaya mengdiscover sesuatu lagi..
aku mencuri2 pandang wajahnye ketika dia sedang makan..
haha.
manis sungguh tahi lalat di bibirmu itu sayang..
oh Gadis-Bertahi-Lalat-Manis...;)

memori petang jumaat di tanjung itu akan sentiasa kekal di ingatan aku..;)

27 comments:

  1. ha3x..
    mcm2 ..
    ini bkn rock ..
    ini bahana cinta betul nih.
    ini case mandi x kenyang , makan x lena ..tido x basah ? eh2.. tdo x basah ?
    ayat2 tu jd tunggang tebalik mengenangkan incik yg tak menentu akibat cinta.
    ha3x

    ReplyDelete
  2. omg. jangan buat saye jeles lagi boleh? jelesnyeeeee! >_<

    ReplyDelete
  3. skenyer aku baca entri ni.. huhu
    gelak sowang2.. ngeee~~~

    ReplyDelete
  4. sweetnya ;)
    Naseb baik 2 ekor ja.haha.takut byk2 nnt terpelanting lak.hehe

    (still tak phm sapa tu tok ndak.huhu)

    ReplyDelete
  5. anis,
    cinta itu buta..kahkahkah

    csp,
    maaf. saya tak sengaje..;p

    kau ayie,
    kau ketawakan aku ea?takpeerrr

    teh ais,
    tok ndak = tok kadi/tok imam kat area aku merangkap atuk kepada Gadis-Kek-Chocolate..

    luffy,
    gadis yang sama..;)

    ReplyDelete
  6. owh God! kenape aku yg tersipu2 baca?? aiseh!! =p~

    ReplyDelete
  7. oho!romantiknyaaaaaaaaaaaa~ aku jelez sih!

    ReplyDelete
  8. hehe.. tmpt dah heaven. tapi slack, ramai yang dikenali. menjadikan ke'heaven'an kurang sket disitu.

    ReplyDelete
  9. momentinlife,
    haha..kenape..?;p

    lifesaver,
    romantik ke?ni lah jiwa aku kot..walhal aku rasa macam bese je..hoho

    asis,
    sape? tok ndak ke?

    nard,
    tapi tetap maintain heaven.tak sedar alam sekeliling..;p

    ReplyDelete
  10. sweet nyorrrr tolong kopekkan udang utk chenta hati..
    hehehe...sayang glerr kat die eh???
    auuuwwww.....so schweeettt!!!!

    :D

    ReplyDelete
  11. aku tak makan uang..so memang xleh r beromantik mantik nk kopekkan udang kan..lalala..sweet okeih

    ReplyDelete
  12. mili ni kaco ar...
    baru je nak set mood romantik nih...wakakakaka =p

    mili jangan marah akmar!!!
    wekkk =p

    ReplyDelete
  13. doktor palsu akmar,
    a'a...sayang sangat sama Gadis-Kek-Chocolate..;p
    thanks..

    milimilo,
    takpe.kopek je.ko takyah arr makan..;p
    thanks..

    ReplyDelete
  14. caya la bro. ramai yang kagum dgn kisah cinta kau. moga bahagia. kau penah cerita kat dia pasal kisah cinta kau yg gagal tu tak?

    ReplyDelete
  15. hahaha..kisah cinta yang mana satu ni pin..
    macam banyak je yang gagal...hohoho...;p

    ReplyDelete
  16. kakakakaa....
    kalau kena gagal banyak kali dulu baru berjaya, kiranya aku kena la berusaha utk gagal.
    maklumlah belum penah gagal. berjaya jauh sekali.
    jgn panggil aku pin woi. sebab nurul 2 org tu kadang2 masuk blog kau ni.

    ReplyDelete
  17. hahaha.
    kalo dia baca ni dah tentu kantoi..
    ok2..
    code name ko ialah..{ipp}...;p
    weh mana blog ko?
    kosong jek?

    ReplyDelete
  18. mana ada blog daa...
    jarang bertenet.
    minggu ni je aku order celcom weekly.
    tu pun tak tau nak buat apa ni.

    ReplyDelete
  19. buatlah satu blog..
    mana tahu Gadis-Penjaga-Ikan membacanya..mesti dia sangat terharu dan terus falling sama kau...;)

    ReplyDelete
  20. hahahah... gadis-penjaga-koperasi-sekolah tetap jadi pujaan aku. setakat ni la.
    aku tengok follower kau dlm ni cun-cun gak.

    ReplyDelete
  21. cett..
    memang dasar ko ni..;p
    derang tu sume pakai mekap photoshop..
    macam la aku tak tahu..
    hahaha

    ReplyDelete
  22. laa... ya ka?
    cis, rasa nak telan balik air liur aku yg meleleh tadi.

    ReplyDelete
  23. http://www.topix.com/forum/world/malaysia/TTIOMN2MJFB6FU8FD/p19

    lawak nak mampus. penat aku gelak sorang2

    ReplyDelete
  24. aduila...ko seksa aku bro..sakit perut aku..

    ReplyDelete