Disclaimer

Saya merupakan seorang ejen yang berdaftar dengan Syarikat Prudential Assurance Malaysia Berhad. Semua info di dalam website ini adalah pandangan peribadi saya dan tidak mewakili pandangan pihak Prudential secara rasmi.



Sunday, May 3, 2009

the Gadis, the Tok Ndak & the dialog

peristiwa semalam di sebuah majlis perkahwinan di kg. si Gadis-Kek-Chocolate..

kelihatan Tok Ndak(refer this en3.mereka orang yang sama) yang sedang menjamu nasi kenduri di bawah sebuah khemah..
si Gadis tiba di majlis dan makan berhadapan dengan Tok Ndak..

"atok aritu p Johor ye?"
"a'ah ye..mana kamu tahu?"

"err..aaa..err..aaa.. kawan saya bagi tahu"
"kawan?kawan yang mana?"

"kawan saya kat area umah atok la"
"kawan kamu..??...faizul ke?"
"err...a'a..iye..;)"
"ooo...kamu dua ni ada apa2 ke?"
"eh takde la tok..kitorang just kawan je.."

sms masuk ke hp si Gadis..

"Tok Ndak..dia kirim salam"
"eh macam mana dia kirim salam"
"ni dia sms saya"
"amboi..bebudak sekarang laju betoi"

"ha kamu ni bile nak isi 'borang'?.."
"err..belum lagi la tok.."
"kamu jangan sampai dah bukan2 baru nak jumpa dengan atok isi borang"
"err..takk la tok...errr yelah.."

"ha nanti kamu pesan kat si faizul tu atok nak jumpe malam ni kat masjid!"
"hmm iye.."

+++

ok.
tersangat kecuakkan aku bile Tok Ndak pesan macam tu pada si Gadis..
nyesal pulak kem salam..
hahaha..
entah apalah dia nak interbiu aku malam nanti agaknye..
buatnye dia soh aku hafal Quran depan die nayer je..
tu la aku ni berani2 sangat kawan dengan cucu tok imam aka tok kadi ni..
err..
aku tak sengaja okay..
aku kenal mereka melalui dua situasi yang berlainan..
sudah kebetulan barangkali..
hmm... KUASA TUHAN kan??

10 comments:

  1. alaa... kalo respons tak ok , x de nya nak wat n3 sal tok ndak tu .
    hahaaa..
    apa lagi , atok dah kasi lampu ijau ..
    pecutkan aja deyh ..

    ReplyDelete
  2. anis,
    uit! respon menda?
    kan aku da ckp situasi yang berlainan n aku tak tahu pon pertalian derang sebelum tu..
    err bukan aku da cite kat ko ke memula dulu...
    adehh ;p

    ReplyDelete
  3. ish..
    maksud anis ,
    kalo respon atok nya tak ok ..
    tak kan la incik nak wat n3 ni kan ..
    makna nya apa yg jadi ,
    mst elok je kan ..
    ishh ..
    kena gak explain pnjg2 ..
    dah la nak antar komen kena sign in dulu ..

    ReplyDelete
  4. hohoho.
    sorila aku slow la pulak...
    hehe..besela dah tue ..;)

    ReplyDelete
  5. Aku syak tok ndak tu nak test ko baca Al-Fatihah dlm 1 nafas... hahahahaha

    ReplyDelete
  6. Kuasa tuhan la tu :)

    Wahh! Ada jodoh tu.

    Nak nyanyi sikit bleh?

    Jangan tunggu lama lama..
    Nanti lama lama..
    Dia diambil orang..

    Keh keh keh

    ReplyDelete
  7. wahaha..
    pen di-interview nnti,
    jgn lper tules kt blog..
    nk taw pe ntara soklan2 panas..
    haha

    ReplyDelete
  8. umie,
    ke dia takut aku nak test die? muahahaha

    tehais,
    aminnnnn...eh karok jom?

    oreoo,
    tungguuuuuuuuu ;p

    ReplyDelete
  9. tokndak je?mak bapak bile pulak nak jumpe?haha

    ReplyDelete
  10. kena tackle dari atas..
    bawak turun ke bawah..
    muahahaha

    ReplyDelete