Disclaimer

Saya merupakan seorang ejen yang berdaftar dengan Syarikat Prudential Assurance Malaysia Berhad. Semua info di dalam website ini adalah pandangan peribadi saya dan tidak mewakili pandangan pihak Prudential secara rasmi.



Sunday, May 31, 2009

roda

aku buat tajuk nih sebab nak membayangkan yang perasaan aku ni jap hepi n jap sedih..

semalam,
hari jumaat aku sangat sedih n sampai sanggup lepak2 kat tepi laut..

hari ini sabtuuuuuuuu,
yeah!
aku tersangat hepi..

hmm Tuhan itu adil bukan? Maha Adil..

-----------------------------------------------------------
"u..tayar motor i pecah..i kat sitiawan nih"
"hah?..okay u tunggu jap..i datang sana"
"err..sempat ke?u kat mana dah ni?"
"sempat lah..i dah kat parking.."


jam dah tunjuk pukul 7.45am..
sempat tak sempat, aku mesti p tolong dia..

hakim yang ada di sebelah, bertanya..
"apahal?"
"err..aku nak p ambik dia jap..tayar motor pecah."

"ok jom!"

"hah? jom? ko nak ikut aku ke?"

"eh? ok2 aku kuar..hoho"


hahaha..lawak pulak dak hakim nih..

--------------------------------------------------------

maka dengan gaya schumacher nye aku membelah arus menuju ke sitiawan...
(err sayang. kalo u baca ni..maksudnya tu i bawak slow je tau..;p)
aku rasa dalam 5 minit je aku dah sampai ke tempat dia menunggu aku kot..
pastu aku ambik dia n terus memecut laju ke opis semula..

tettttttt.
kami terlewat.
8.01 minit kami swipe pagi tu..
takpelah lewat, asalkan aku dapat menolong dia..
hoho..;)

kesimpulan 1 : aku sangat hepi sebab dapat tolong dia..
--------------------------------------------------------

tengahari pas keje, aku teman dia hantar motor ke bengkel..
pas dah settle semua..

"ermm pas ni u nak p mana?"
"ermm..tak tahu..p makan kot.."
"p makan dengan sape?"
"ermm.. tak tahu..p sorang2 kot..erm..u lak?"
"ermm u nak p makan kat mana?"
"ermm tak tahu...u ada idea?"
"ermm kita p makan kat xxxx nak?"
"ok jom.."

haizz...
nak p ajak makan pon susah..
bukan pe..
memanglah aku nak sangat p makan dengan dia..
dari semalam lagi..
tapi..
aku tanaklah wat dia serba salah..
kalau dia tanak, its okay..
aku tanak paksa..
tu je..
well..
mungkin dia setuju sebab sebagai cara untuk say thanks kat aku kot..
maybeeee...;)

ape2hal pon aku sangat hepi sebab dapat makan dengan dia!!!!
hehehehe..
by the way, ni baru kali kedua aku p makan dengan dia selepas ini dan ini..
percaya tak?
haizz..
susah tol ye aku nak tackle hati dia nih..
mencabar...
dan itu menarik bagi aku...;)

kesimpulan 2 : aku sangat hepi sebab dapat makan dengan dia..

---------------------------------------------------------------------------

thanks GKC...;)
thanks for everything...;)

15 comments:

  1. ixora pun hepi bila tengok kawan2 hepi...

    roda...sekejap kita berada diatas...sekejap berada dibawah...

    ReplyDelete
  2. nak hepi?
    ajak GKC mkn happy meal...
    lalalalala

    ReplyDelete
  3. mmg sgt bahgia bila jumpa org yg kita syg.. =p

    ReplyDelete
  4. konklusinya lu dapat die balik. nokhtah. lagipun wa rase die xde hati kt orang len.

    ReplyDelete
  5. masuk minang terus. abis cite.

    ReplyDelete
  6. aku rasa hati dia ada tu kat kau tapi belum nak komitmen kut.


    kalau minta tolong diwaktu kecemasan mcm tu dia cari kau dulu. 90 markah dah tu ;)

    ReplyDelete
  7. Senyum memanjang aku baca entry ko ini ;)

    Well,i read it at my own risk.hoho

    ReplyDelete
  8. "pendapatan rakan2" ????

    tapi aku takde pendapatan... camne??? huhuhu

    ReplyDelete
  9. dah jadi superhero untuk akak gkc..keep it up bro :)

    ReplyDelete
  10. hehehe..kalo cinta..dpt makan sama2 pon dah kira best

    ReplyDelete
  11. hmmm...... she's only into frenship... huhuhu... i know..

    ReplyDelete
  12. have fun.
    hope happy .

    mcm2 ragam manusia bercintun nih ..
    haa3x

    ReplyDelete
  13. ixora,
    i pon hepi bile tengok u hepi tengok kawan2 u hepi...;)
    thanks..

    faryn,
    aku nak ajak GKC mkn nasi minyak arr..
    boleh tak?..;P

    wafa,
    yes!;)

    oranglidi,
    konklusinye belum tahu lagik..;p
    tahun depan aku target..hohoho

    belle si dokter cinta,
    err lagi 10% mana mahu carik???

    tehais,
    yeke?
    hepi aku dapat buat korang tersenyum...;)

    umie,
    sila mintak pendapatan dengan encik.abg anda..hoho

    asis,
    biarlah rahsia..hoho

    luffy,
    thanks bro!!
    u too dgn gades liverpool ...hohoho

    mili,
    thanks!!.;)
    but i prefer to be a super saiya..;p

    life,
    kamoo 'orang lama'...;p
    u know the best!

    jard,
    yeap!that was correct!

    anis,
    lambatnye ko komen...;(

    kamu akan alaminya jua nati...;p

    ReplyDelete