Disclaimer

Saya merupakan seorang ejen yang berdaftar dengan Syarikat Prudential Assurance Malaysia Berhad. Semua info di dalam website ini adalah pandangan peribadi saya dan tidak mewakili pandangan pihak Prudential secara rasmi.



Monday, June 22, 2009

how about...an en3 to answer you?..;)

first of all, aku mencik gila nak type kat ruangan komen tu sebab kecik banget..duhhh

2ndly, kengkawan yang len pun boleh sama2 kongsi/kutuk aku..kutukan membina okayy..kalau kutukan mengutuk, aku flying kick korang balik..warhghahaha

---------------------------------------------

the answer:

yeap!
u r sooooo damn rite dear..
aku dah alami n nampak benda tu dgn gkc sendiri..
aku silap langkah...(asek silap jerk..adehh)
perlu aku akui itu adalah kelemahan ku yang terketara sekali.
aku terlampau memurahkan perasaan aku..
terlampau mudah mencerminkan perasaan aku..

aku gelojoh maybe..
atau aku ini diperkaya dengan perasaan kasih sayang yang mencurah2..

sebenarnye ini ada kaitan juga dengan sejarah hidupku yang lampau...
time aku belajar dulu..
about nine years ago..wohohoho

okay..lets flashback!!

---------------------------------------------

aku ada minat kat sorang gadis nih.
superb!
3 bintang!
aku berkawan dengan dia..
aku rajin perhatikan dia, aku rajin call...
TAPI..aku tak pernah cakap aku suka kat dia..
tapi aku tahu dia tahu yang aku sukakan dia...

masuk tahun kedua berkawan, dia telah ditackle sampai jatuh oleh seseorang..
ko percaya tak, dia tanya kat aku sendiri kenal tak kat mamat yang duk kacau dia tuh..
aku siasat.aku kenal.classmate member aku..
aku dengan naifnye relax je..
last2 aku melepas..

masuk tahun ketiga baru aku tahu diorang dah bercouple..
macam harlem.
aku bersemuka dengan minah ni..dia cakap yang aku lambat sangat..
dia cakap aku tak pandai baca isi hati perempuan..
guess what?
sampai sekarang aku menyesal sebab wat tak tau je bile dia bagi hint ajak nengok wayang cite pearl harbour lakonan ben affleck dulu..
wahh dah lama kan cite tu?...huuuuuu
aku masih ingat peristiwa itu sampai sekarang..
mari ketawakan aku.
kah kah kah..

masuk tahun kelapan, diorang berkahwin..
melepaslah aku yang setia menanti agar mereka clash..
mari ketawa sekali lagi beramai2.
kah kah kah..

--------------------------------------------------

dan aku rasa sekarang ko mengerti kenapa aku begini bukan..

takpe.aku faham.god send you to me to give me the message ait?...;p
thanks once again.

hari ini adalah lebih baik dari semalam..
dan harapnye esok adalah lebih baik dari hari ini...;)

thanks belle..;)

19 comments:

  1. tau x pe.
    tp, comel la kalo kecik2.
    kalo bsr gedang ok gakk..

    kengkwn kutuk ??
    wuhuu ..
    jgn delete komen anis .
    :D

    "aku terlampau memurahkan perasaan aku.."
    adehh..
    ssh gak .
    pmpn ni , kdg2 dia nak org jual mhl.
    kalo terhegeh2 nak kat die , die x lyn.
    ada gak yg nk murah luahkan perasaan .
    ahh..
    pmpn mmg komplikated .

    ( type mcm anis bkn pmpn lak. wahahaa)

    case cinta incik tu .
    agak sadis .
    past paling sadis ..
    tunggu 8 thn agar org clash .
    ish ish ish.
    setia benar nihh

    awat pnjg sgt komen nih ..

    ReplyDelete
  2. aku tak delete arr..
    aku flying kick jerk...hohoho..

    thanks weh ko membebel pepagi ni..;)

    ReplyDelete
  3. oh...sebab ko fobia eh??
    hurm..aku faham...
    ko takut wat kesilapan yg same...

    aku harap2 gkc tu mmg terima ko jugak nanti..

    amin!

    ReplyDelete
  4. nope!
    its toooo late..

    aku dah tawar hati...

    n aku nak juai mahey tahap dubai!!

    hohoho

    ReplyDelete
  5. pulak dong!!
    hahahha...pelik nih..
    sure dia jual mahal gila..
    ok2, aku faham..

    tapi jgn ko melepas lagi sudah..

    =(

    ReplyDelete
  6. Keep moving forward bro.. jual mahal tu nk mahal yg mcm mana?

    ReplyDelete
  7. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  8. Cinte e2 Bute!!! ahaaahaa!!
    Adakah kamu Ego!!!!

    "TAPI..aku tak pernah cakap aku suka kat dia.."

    Hurm Lelaki mmg sgt Ego!!!
    Pew r salah nye!! Luahkn Peraasaan!! even ditolak pn!! Xder r kecewa sgt!!!

    Ahaaa!!!E2 name nye bkn jodoh Kamu!!!chill Tuhan Akan turunkn yg lebih Baik tuk Mu!! Tawakal Jew sdh!! (ayt begitu sekmatik!!)

    ReplyDelete
  9. okey all the best to you dude :}

    ReplyDelete
  10. aku terharu baca kisah2 cmni. kejang jari nak mengomen. heh.

    ReplyDelete
  11. aku baru2 neh... tlh meluahkan perasaan aku kat sorang mamat... tp kena prepare mental la... kalo2 die rijek camner.. kalo die terima camner..

    bila dah luah tu.. aku rasa cam satu beban dah lepas... ahaha...

    never try, never knoe.. huhuhu... and no regrets...

    ReplyDelete
  12. aiyok3... dah mengalaminya...

    ni nak bbicara bg pihak wanita ni...

    hmmm,,
    -xkanlah kami2 nak tkedek2 mcm perigi cr timba plak kan...
    -dah bg hint,, silalah segera terima hint itu dan tafsirkan dgn a.s.a.p..

    kesimpulan:::

    sgt sedih sbnrya menyukai dan menyanjungi insan yg tak ada keberanian utk menzahirkan perasaannya...

    uwaaaa.. touching hingga terlashback dan meleleh2 ni.... :(

    ReplyDelete
  13. semoga semua baik dtg kat ko esok..hehehe

    ReplyDelete
  14. hohooo...me juga penah kot ada prasaan camtu...huk huk..;p

    ReplyDelete
  15. ooo....ok la tu ko ade pengalaman mcm tu...

    kenapa dgn aku skali terflashback ni~adeess..

    bila lah nk abis kisah ko dgn gkc ni... xsaba2 nk tau ending die...

    ko jgn give up k:)

    ReplyDelete
  16. oh macam tu

    takder jodoh ler tu

    dengan GKC aku doakan ler

    ReplyDelete
  17. akmar,
    hmm..hmm..hmm...melepas? aku tak melepas merata2 okay...;p

    jon,
    kah kah kah..
    entahla.tak boley kot.
    hati aku macam lilin.mudah cair dengan pompuan yang aku dah ada rasa sayang..;p
    aku kan pencinta wanita. hohoho

    ieda,
    weh itu ego tujuh tahun lepas lah..
    skrg aku 'sangat menyayangi' insan bernama wanita..hohoho

    belle,
    thanks untuk semua.;)
    all the best to you too dear...;)

    [aku suka cara kamu.bg komen then delete.aku ley baca sorang je..;).btw..thanks dokter cinta..wekk ;p]

    ateeka,
    hehehe.
    relax lah.
    weh jgn sue aku kalo time type komen jarimu kejang2...;p

    jard,
    well done!
    tahniah!
    tak salah macam tu..
    lebih2 lagi kalo ko tu dah baya aku...;p

    milla,
    gal,
    zaman nabi pun menda tu da ada..
    sebagai mewakili pihak lelaki, aku rasa menda tu tak salah..
    dengan syarat lelaki tu pun mempunyai perasaan "AKU SUKA KAMU" pada kamu...;)
    kalo kena rejek pon tadahal lah..;p

    life,
    yes! doa ko makbul! yang baik telah datang padaku hari ini.
    tolong doakan aku cepat kawen boley? ;p

    gadis mosko,
    apa nama kamu ye?;)

    sha,
    aduh lahai..
    da abes la..;p
    da tamat..
    aku single sekarang...;p

    luffy,
    macam takde jodoh je. ha ha ha..;)

    ReplyDelete
  18. [aku blurr~]

    xkn tamat mcm tu je?

    ReplyDelete
  19. sha89,
    belum tamat..
    tapi aku da tak rajin nak apdet kat sini..
    tengoklah nanti kalo rajin, aku bukak blog khas untuk itu k.
    sorry wat ko blurr je..;p

    ReplyDelete