Disclaimer

Saya merupakan seorang ejen yang berdaftar dengan Syarikat Prudential Assurance Malaysia Berhad. Semua info di dalam website ini adalah pandangan peribadi saya dan tidak mewakili pandangan pihak Prudential secara rasmi.



Monday, July 20, 2009

50 IP hit untuk 2 hari berturut-turut adalah angkara k.tijah lawa..;)

humang-aiihh!!!
penangan dia adalah seperti tajuk diatas itu apabila blog ko di-link kan kepada blog artis2 seperti blog kak tijah lawa nih..

fes time blog aku hit macam tu..
mengalahkan time aku post entry2 'putus cinta' dengan gkc dulu..
haha.sound gayat lak kan..

bukan. nih sebenarnya aku nak buat kredit kat kak tijah lawa..huhu
mana2 yang tak tahu lagi blog kak tijah, pergi segera melawat sekarang!!
macam-macam adooooo...
ado cito sal suar epelmin lah..
ado cito politik sal tol-lol lah..
dan yang paling best , ada sisipan resipi rahsia di blog beliau...

meh poie ambush blog dio sekarang juo!!..

----------------------------------------------

sebagai prektikel nye, tadi aku dah try resipi hati goreng berempah seperti yang terdapat di blog beliau..
memula tu memang tak kompidem langsung aku tengok, sebegitu mudah penyediaan juadah feveret aku tuh..
siap tanya untuk kepastian...

tapi takut kono saman dek plagiat menu dio, den dah ejas sikit resipi ko tu kak oi..
mano2 bahan yang den ghaso hanya sebagai sampingan, tolah den kuarkan...
(sebona eh..bawang bosar dah abih..telupo den nak tibai kek ekonsep tadi..
capsicum tu pulak den tak sompek nak google malam tadi..
n cili memang den lupo nak boli gak...)

jadi hasilnya adalah hati goreng berempah bujang (yang terlebih rempah, terlebih air, n terlebih garam)

taraaaaaaaaaaaa!!!!



walaupon takde rupa, tapi rasa dia buatkan aku nak try sekali lagi..:)
jomput makan!!

---------------------------------------------------

thanks kak tijah sebab ajar aku menu nih...

22 comments:

  1. Ape benda tu bro? nampak sedap hehehe... by the way, kapten selamat kembali... hehe... I.P hit tu apa?

    ReplyDelete
  2. ya rabbiii dik oi!!!!

    mengucap panjang aku tgk ghoper hati ko tu. ko tak potong kecik2 sket ke? dah macam hati mangsa post mortem aku tgk. wakakaka...

    takpe...prektis mek perfek. lenkali leh try hati lembu plak. sedap jugak. kalu takde capsicum, lada hijau pun buleh. bau dia buat lauk tu lagi sodap!

    ReplyDelete
  3. comel ah kak tijah nye komen nih...heheheh

    abg pejol, ni masak megi agak2 kuar mee sup ke??

    ReplyDelete
  4. jon...
    haha.aku pon men balun je buh tajuk tu IP hit gituu..

    k.tijah...
    mulut n perut aku besar. sekali ngap sudah muat..haha
    abeh ko tak tulis pon kat panduan tu..huhu
    sok2 aku potong 4 pulak..tu aku potong dua je..lapar punya pasal..wahaha

    akmar...
    weh! study weii..jangan dok belek bloggggggggg je keje ko..
    ni yang aku maleh nak wat entry, kang ko tak study pulak dok usha entry baru je..wahahaha.;p

    ReplyDelete
  5. luffy...
    hahaha.
    aku suka MAKAN HATI...
    kaki dah ok bro?

    ReplyDelete
  6. lauk tu tak menggoda langsung lah incik .
    naseb bek phm ,
    cubaan pertama .
    hahaa
    eh, btl ke cubaan pertama ?

    ReplyDelete
  7. anis..
    sound like jeles je...;p
    a'a cubaan pertama..
    aku pon was2 nak buat memula..tapi oklah..alhamdulillah...;)

    ReplyDelete
  8. makan hati btoi tgk inchik masak hati.. haha..

    duk ostel ne der dapo gas..
    xdapek la den nak menchoba resepi bagai2.. haishhh

    ReplyDelete
  9. Pandai anak mak masak.. huhu


    Hari ni makan hati
    Ulamnya jantung pisang?

    ReplyDelete
  10. Makan hati siapa tu...

    Tak sangka la DUDE boleh memasak...mesti terjah blog kak tijah nih!

    ReplyDelete
  11. pekebenda ni bro?huuu

    bez ke?share la.haha

    ReplyDelete
  12. wah dah semakin2 pndai memasak yer.. anak sape laa nie..Boleh wat suami nie..hhehe..

    ReplyDelete
  13. hehe suke gk mkn hati~ =p

    bubuh air ke? xpnh masak hati bubuh air.. ermm lg suka klu masak sambal or kicap..kikiki

    owh tiba2 rsa kamu chomel sbb 'memasak'... aiseh!~

    ReplyDelete
  14. suka giler ko memasak...untung adik aku!!!hahahaha

    ReplyDelete
  15. laen macam je rupenyer..
    sakit perut x bro makan?
    haha

    ReplyDelete
  16. hit aku pernah naik bila kapten dan joe ade letak link aku kat blog diorg.. ehehe.. mmg sampi ratusan mase tu

    ReplyDelete
  17. salam.. :) .. caya le dok bujeng tapi rajin masak.. keep it up.. eleh, rope makanan come with prektis, yg penting raso eh..

    ReplyDelete
  18. ije antara yg suka makan hati. bukan 'makan hati'.. tapi 'makan hati ayam'. ehe.

    ReplyDelete
  19. sharamli..
    try apenye?

    milla..
    rice cooker pun boley dipelbagaikan...;p

    kama..
    cet! p study lah...;p

    cik.adibah..
    untung amakan hati. orang sebelah makan tulang je.. buat sup...;)

    ixora..
    makan hati cik ayam..
    sila2. p terjah sekarang juga ye!..;)

    azizan..
    haha. sedap woo..
    mai la turun lumut kalau nak rasa..;)

    sasha..
    oh tentu boley..
    im single..;p

    wafa..
    masak sambal or kicap?
    oh , sila ajar aku sekarang!!:)

    lifesaver..
    tu la..
    tahu takpe..
    murah2 sudahhhh...;p

    oreoo..
    alhamdulillah..aku hidup lagi sekarang..;)

    jard..
    bile lagi nak link kan aku kat entry kamu iteww..;)

    kak.HM..
    salam n thanks..;)
    aku cuba2 je..
    baru nak belajo..haha

    ije..
    eh samalah kita..
    masak tahu tak ni?hoho

    ReplyDelete