Disclaimer

Saya merupakan seorang ejen yang berdaftar dengan Syarikat Prudential Assurance Malaysia Berhad. Semua info di dalam website ini adalah pandangan peribadi saya dan tidak mewakili pandangan pihak Prudential secara rasmi.



Sunday, July 19, 2009

aku blogger + kau blogger = kita bloggers (sehati sejiwa)

haha.

aku curik idea nak tulis tajuk ni dari blog pn.lifesaver (yang ada adik perempuan bernama ika)

aku suka dengar lagu kat blog ko kak! hehe



---------------------------------------------------



nak tulis entry akhir2 ni susah sikit beb, sebab aku sekarang fikir hanya mahu tulis yang bermanfaat n berguna sahaja..oh adakah itu sindrom perfectionist?



---------------------------------------------------



aku perasan.

dan korang pon pasti..



tak semua blog kita suka baca kan? (exception untuk en.luffy, mana2 blog yang aku pergi, mesti ada dia.hoho..sape tak kenal en.luffy?sila kerut kening sekarang..
nah link dia, korang pasti suka kat entry
dia yang panjang2 dan menarik..(yang berunsur kelakar dan lusyah) <-- ko perlu kawen bro..;p)



aku ni jenis memilih.

aku just nak baca blog2 yang aku rasa aku boleh terima je cerita2 dia...

bukan pe, aku takde banyak masa nak belek semua blog kat blogspot nih..belum lagi yang wordpress n dan lain2 tuh..(padahal tak tahu apa lagi...;p)



memang best kalau dapat baca blog yang dapat masuk dengan jiwa kita..(thats what we call chemistry, dear lady..)

aku akui aku lebih suka baca blog orang perempuan..normal la kan..aku kan lelaki..hehe..

gaya cerita orang perempuan lagi best kot..or maybe kita memang nak tahu pasal mereka dengan lebih lagi..perangai mereka..sume2lah..



dan oh ini maybe sewaktu aku belum berkahwin lagi kot, kalau dah kahwin nanti mahu tak jeles/angin pulak cik puan aku tengok aku asyik belek blog je..

maybe nanti aku just concentrate dengan dia...;p



-------------------------------------------------



berbalik kepada isu kupasan kita kali ini..ecehh

bayangkan situasi ini..

kita dapat link blog baru..

kita masuk..

kita baca sikit cerita dia..

kita baca sikit satu dua ayat yang membayangkan cara/pendapat dia menghadapi situasi..

kita setuju dengan dia

menarik..

dan kita follow blog dia..



atau..



kita bukak dan baca cerita dia..

alamak, bahasa yang dia guna kasar la..

alamak, kebudak2kannye cara dia..

alamak, gila banyak shortform dia pakai..

alamak, dia suka condemn orang...;(

alamak, dia tak comel la..tanakla baca blog dia..

haha.. gila bias ko nih..

haha mesti korang perasan korang comel kan aku suka baca blog korang...;ppp



----------------------------------------------



apa2hal pon ingatlah yang...

...tak semua blog kita suka baca...
..dan tak semua orang suka baca blog kita...;)




p/s: no offend..just ingat maksud 'sehati sejiwa' ..;p





-------------------------------------------------------------------------------



cop! aku perlu tambah sikit lagi..

kita tulis blog bukan untuk orang-suka-baca..

...tapi untuk kita-suka-tulis..;p

38 comments:

  1. apa2 pun aku bangga termasuk dlm carta fullamak ko tu.

    hins! hins! hins!
    (bernapas sambel kembang hidung nih...)

    ReplyDelete
  2. wehh, dah p pasar? dah masak? dah komeh ghumah?
    jangan dok layan blog je tijah oiii...;pp

    thanks...;)

    ReplyDelete
  3. hmmm......aku layan blog yg berkepala senget sket..

    blog ko tak macam tuh dulu, jiwang2 dowh..
    tapi ble da kenal ko rapat sket, tu yg buat aku ske lawat blog ko..
    sebab nak tau ape yg ko nak cte dlm blog..
    pasal skandal baru ke, nak kawen da ke...ngehehehe

    ReplyDelete
  4. *anis ttp lg suka baca blog pmpn dr lelaki . hehe . lupa lak , anis racist jantina.

    *urm , anis leh trima bahsa kasar ..
    *tak comel pon bkn mslh buat anis .
    *condemn org , agak menarik utk d baca . seronok .hahaa
    *kebdk2kan tu no komen .

    setuju ngan ayat kat ending tuh .
    :)

    ReplyDelete
  5. to akmar...

    jiwang??bile? ne ada weh..
    ko salah orang ni...;pp
    mana bukti dia?muahaha...

    skandal?no.no.no
    biarlah rahsia..(walaupon ko dah tahu)
    aku maleh nak cite kat blog lagik..
    kawan2 aku dah tahu pasal blog aku, segan dowh diorang tahu..

    ReplyDelete
  6. to anis..

    ko memperkuatkan lagi teori dr. luffy..
    org perempuan tetap nak tahu style hidup perempuan lain...;pp

    kebudak2kan tu macam ko lah..
    (haha..aku tipu je)

    thanks sebab terpaksa setuju dengan aku..hihihi...;)

    ReplyDelete
  7. tengs bagi aku idea utk niari. huhuhu

    ReplyDelete
  8. huhu...
    aku pn stuju ngn ko dude..

    blog yg byk short form aku mls nk bukak dh..
    n tulisan terlalu warna warni..
    naik juling biji mata ni..

    haha..


    aku lak baca je blog org sume sape yang update..
    cume kalau ade rasa nak komen baru komen..
    klu x de aku bia je macam tu..

    ReplyDelete
  9. salam singgah..

    nice blog..!

    dude = sebutan bunyik english ke bunyik melayu? :-)

    ReplyDelete
  10. k0 ensem x?

    x ensem xm0 bc...

    hu3

    ReplyDelete
  11. to tijah..

    welkam bek!
    ko dah wat traffic blog aku jem niari dengan readers ko yang berduyun2 nak tengok keburukan blog aku ni..huhu

    tengs yo!nanti aku kirimkan asam podeh ikan sardin kek ko yo..

    ReplyDelete
  12. to huda..

    hehe..
    tengs..;)

    aku lak suka bagi komen yang menyakitkan hati..huhu
    risaunye diorang tercekik hati dengan aku...;(

    maaf to all yang terasa dengan komen2 aku yek..
    leb u all..

    ReplyDelete
  13. to cik.adibah (noor ke)..

    salam..
    tengs singgah yo..;)

    i go for 'bunyik melayu'..

    sounds like...
    bermisai tebal,
    beranak tiga,
    dan ber-uang gituuu...;)

    ReplyDelete
  14. to sharamli..

    ensem?haha.

    89 orang dah ngaku keenseman aku sebab tu derang follow blog aku..
    muahaha

    taklah..tipu je..
    tak hensem mane de..
    tak caya tanya kat adik2 aku, kama n anis..
    weh, aku tak ensem kan uolss??
    silap jawab, siap korang!!

    ReplyDelete
  15. ko tak tau

    dah lebih seratus link aku buang

    takder jodoh

    hahaha

    ReplyDelete
  16. Kalau tak de tarikan, sesiapa pun kurang suka....

    Macam magnet....

    ReplyDelete
  17. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  18. aku suke klu tuan blog comel.hehe

    out of topic,
    ntah la arsenal ni..da la smlm seri je ngn barnet..bayor da blh city..aku suke.haha..arsenl dtg malaysia x slp aku 2 kali da,1st kna blsh ngn malaysia 0-2..mse allahyarham mokhtar dahari n 2 nd arsenl blsh malaysia plk.hehe

    ReplyDelete
  19. ada jugak..follow2 pstu xde masa nk tinggalkan komen(mcm sy..heeee)

    ReplyDelete
  20. aiseh. apesal aku tak dapat bayaran royalty setelah ada orang itu menggunakan nama aku ni..ish2..aku agak2 nak bawak kes ini ke karam singh walia..hahaha!

    ko bangau dgn adik aku ke? antara ko dgn kapten..aku tak pilih dua2 nya..jahanam adik kesayangan aku..hahaha

    aku suka baca blog yg sehati & sejiwa dgn aku. sape2 yg ada dalam blog list aku tu kira dah click dgn aku..4 those yg xde..bukan aku x suka..just takes time to review blog org lain..

    aku jenis..once dah suka..akan suka jgk even org tu x comel...


    aku beranggapan yg ko masuk blog aku sbb aku comel dan adik aku pon comel...lalalala...

    aku tulis en3 sbb nak share experience hidup moga jadi panduan utk semua w'pon bukan semuanya baik..


    bayar royalty aku cpt!!!

    ReplyDelete
  21. aiseh. apesal aku tak dapat bayaran royalty setelah ada orang itu menggunakan nama aku ni..ish2..aku agak2 nak bawak kes ini ke karam singh walia..hahaha!

    ko bangau dgn adik aku ke? antara ko dgn kapten..aku tak pilih dua2 nya..jahanam adik kesayangan aku..hahaha

    aku suka baca blog yg sehati & sejiwa dgn aku. sape2 yg ada dalam blog list aku tu kira dah click dgn aku..4 those yg xde..bukan aku x suka..just takes time to review blog org lain..

    aku jenis..once dah suka..akan suka jgk even org tu x comel...


    aku beranggapan yg ko masuk blog aku sbb aku comel dan adik aku pon comel...lalalala...

    aku tulis en3 sbb nak share experience hidup moga jadi panduan utk semua w'pon bukan semuanya baik..


    bayar royalty aku cpt!!!

    ReplyDelete
  22. alamak!aku dah submit 2!!aku sengaja!hahaha

    ReplyDelete
  23. Setuju dgn bro... bg saya, saya x kisah org nk baca ke x my blog... hak masing2... n saya x kisah kena kutuk or kena kondem... hak masing2...

    Thanks sbb sudi baca my blog... hehe... jgn main2 ngan Kapten... dia sangat aktif...

    by the way, Blog perempuan bnyk citer psl makan dan gamba makanan... mereka makhluk yg suka makan kn hahaha

    ReplyDelete
  24. yg pntg
    type pakai tangan
    gune kate hati

    ReplyDelete
  25. to luffy..

    alamak apesal lu buang bro..
    kalo tanak pas kat aku..
    cet! tanak aku belen2 ko...;p

    weh, ko tak jumpe ke puteri gunung nuang tuh?
    bile nak kawen ni ha?hohoho

    ReplyDelete
  26. to ixora..

    muka awek yang comel.
    itu tarikan utama yang sudah pasti..
    haha

    taklah babe..
    aku suka baca tulisan yang mudah, direct dan ringan..
    macam blog ixora lah...;)

    ReplyDelete
  27. to azizan..

    ko memang!!dasar boye!
    hahaha

    weh, aku dengar ko suka owen masuk mu.. n ade lak p citeh..
    huhu

    ReplyDelete
  28. to ezzati..

    takpe. asal baca sudah..
    tapi betul tak kalau kita komen kat blog orang, orang akan suka kan?
    sume orang macam tu..;p

    ReplyDelete
  29. to kak ipar..

    takde masalah.
    ko post je lah berapa banyak kali ko nak kak..

    setiap satu aku tolak rm1000 untuk hantaran ika..amacam? ada verani?
    muahahaha

    err bab royalti tu pon kira sekali dengan hantaran lah ye?;p

    ReplyDelete
  30. to don jon pendaki gunung..

    hahaha.
    aku tahu ko nyesal kan ajak luffy?
    hoho...
    tu la aku bajet ko dah tinggal je dia kat gunung nuang tu, bagi can dia ngurat puteri gunung nuang tu wat bini...(no offend luffy!)

    blog perempuan yg ada citer sal resipi aku suka..
    boleh belajar masak weh..

    ReplyDelete
  31. to en joe..

    baik boss..
    kata2 otai blog memang selalu betul jelah..(takut kena kutuk dengan readers dia)

    weh, ko join MLM kan?
    haha tak pueh ati lagi aku tak tahu biznes ko tuh...;p

    ReplyDelete
  32. amboi John...
    pompuan bole letak pic mknan sbb xpelahap.. sempat amik pic sblm mknan abes..wakaka

    *aku pn dh byk bloglist aku delete, sbb mcm xlh nk fhm ape yg dorg tulis.. lain org, lain gaya.. cuma aku tak se'gaya' dgn mereka.. dorg xbuat slh pun..=p

    ReplyDelete
  33. yer2 sukung..ape2 pun stiap orang ada stail sendiri dalam penulisan dan cerita yang mau disampaikan..

    **sokong tak sokong belakang citer..;)

    ReplyDelete
  34. hoo~ btul la tu...pilihan masing2 bak kata bro john kite hik2...

    aku xkesa blog tu mcm mne skali pun asalkn entry die best...aku akn baca slalu~:)

    hoo...sbb tu la aku stop update...aku sndri boring baca...apetah lg org lain..*nsib baik cpt sedar* hehe~

    ReplyDelete
  35. aku ada sndrom perfectionist tuh. isk.

    ReplyDelete
  36. terasa tempias kechomelan seketika *kagummmm dgn diri sendiri*
    hahahaha~~

    lumrah alam:
    lelaki akan cuba mendalami isu wanita
    dan wanita akan cuba mendalami isu lelaki.. huu~

    ReplyDelete
  37. ko ni mmg nak kira tolak je hantaran adik aku...baik bagi free je kat ko...

    ReplyDelete