Disclaimer

Saya merupakan seorang ejen yang berdaftar dengan Syarikat Prudential Assurance Malaysia Berhad. Semua info di dalam website ini adalah pandangan peribadi saya dan tidak mewakili pandangan pihak Prudential secara rasmi.



Sunday, July 26, 2009

apa hukum tak update blog lelama?

korangssssssssss
sumimasen!!
6 hari aku puasa berblog..(cam pose nam lak dah..haishhh..;p)

gile banyak entry korang aku nak baca!!!!!!!!


lets do the maths...

1. top tuenti aku ada lebey kurang 28 ekor blog yang aktif (warghh..apesal korang rajin sangat menaip nih!)
2. sayyy korang apdet tetiap hari...= 6 entry satu blog
3. 28 ekor blog X 6 entry per blog = 168 entry!!! OMG!!!

gile malas aku ahh..
so aku tanak baca blog korang boley tak?
atau pun aku baca tajuk then terus komen..setujuk2x!!
miahaha..

p/s: aku cabar!! sape berani aka terer wat ayam masak lemak cili api, sila ajar aku skang! apahal kuah yang aku buat cair ha?..camne nak bagi pekat?

22 comments:

  1. ala...takyah la bace sume2 tuh..
    bace 2 entry untuk setiap blog..so ade 56 entry je nak bace

    :D

    hukuman tak update blog selama 6 hari adalah KENE UPDATE BLOG HARI2!!!

    ReplyDelete
  2. tak boleh!
    entry korang semua besh!2x
    tak sah kalo aku tak kutuk n cerca sikit2..muahaha

    malas ar nak apdet tetiap ari..
    tunggu 7 hari lagi untuk entry seterusnya k..;)

    ReplyDelete
  3. arghhhhhhhhhhhhh!!!!!!!!
    takmo!!!
    takleh!!!
    update setiap hari gak!!!

    eh jap ade prasan en. pejol pakai perkataan 'OMG' dalam entry nih..
    auwwwwwww...gila gedik!!!!

    =p

    ReplyDelete
  4. Hukuman adalah blogwalking tiap blog, tinggal jejak kt msg box pun jadi la....

    p/s: kuah lemak cair sebab santan cair kot...ermmm mungkin u letak air lebih ? santan tu guna santan kotak ke santan parut ? guna yg parut bagus...pekat, fresh....

    ReplyDelete
  5. sumi masen?

    rilek2..

    lu xyah bace xpe.

    masak lomak? lu letak tepung ubi skit..kasi pekat. baru best!!!

    ReplyDelete
  6. owh.
    puasa blog ek ?
    anis br prsn .
    hahaa

    cam ne nak bg pekat ?
    cr bini ,
    suro die masak.
    abes cer

    ReplyDelete
  7. hukumnya, ko kne belanja aku eskrim! heehhe

    ReplyDelete
  8. kalu tercair dan takleh diselamatkan lagi...ada 3 option...

    1. blend 1 biji kentang + air sket. masuk dlm piuk panaskan blk kuah tu...

    2. tumbuk 2 biji buah keras (candlenut). masukkan dlm kuah. panaskan blk

    3. ko buang jer dlm tong sampah. wakakkakaa...

    ReplyDelete
  9. hi comel. jom tgk blog i... slm senyum

    ReplyDelete
  10. ko komen senyum ja pon... aku dah cukup terharu.. ahahahaha..

    =p

    ReplyDelete
  11. ko uat ala-ala baca je... tp xbca.. bole??

    ReplyDelete
  12. xperlu bca entry aku.. =p

    *ermmm msa on pc, bru terigt kt ko, bru nk sound apsal lama senyap..heheh

    ReplyDelete
  13. aloh..senang giler wat masak lemak bagi pekat...ko letak la susu pekat cap ibu dan anak..hahahhaa!!

    baca aku punya blog sbb aku la paling malas nak update..lalalalala~

    ReplyDelete
  14. alasan supaya ko x dibelasah oleh kitaorgkan?ala2..wat2 la nak baca tajuk..padahal ko x nak baca langsung..hehehe :P

    ReplyDelete
  15. memblogging pun bleh dtg keraguan. Stress dah ko ni!

    ReplyDelete
  16. haiyOk2~~

    ape pekdah nye pose 6 versi blog ni inchik?? huuu~~

    kuah cair? masuk dlm peti ais tmpat sejuk beku tu.. bkan stakat pekat,, siap keras beku lagik! dan boleh dimakan sebagai eckelim.. muahahaha~

    ReplyDelete
  17. kama..
    hahaha.kamu takde patenkan itu perkataan bukan?;p

    ixora..
    setakat hari ini, aku baru qada baca 3 blog je..blog kamu akan menyusul kemudian ye..;)

    oranglidi..
    oh. sumi-manes pon boleh..;)
    thanks untuk idea itu...;)

    anis..
    gile geliga otak kamu..
    orait! tahun depan juga aku kawen!

    sharamli..
    kalau gitu aku baca header jelah...;p

    alia..
    ice-cream je?
    aiskrim mesia ek?;p

    k.tijah..
    thanks untuk petua2 tuh..
    tapi aku nak dia pekat dari asal.
    dari memula masak lagi..;(

    meo188..
    hi hensem, i love u..

    jard..
    komen tanpa baca ek?;)

    bro.zul..
    aku suka hayati cerita2 kamu semua..hehe

    ledi.D..
    cemana tu ek...???

    wafa..
    yeke??warghhh!! terharunye aku..

    lifef1..
    huish ko ni..len macam je komen ko tuh..otak aku yang suci ni tak faham la...;p

    life2..
    hahaha.bijak ko kak..skrang pon tak dapat baca semua lagi..;)

    hidemichi..
    salam..;)
    haha..a'a lebey kurang cenggitu la...;)

    milla..
    hahaha..petua ko ni sama pening macam si anis tu lah..;)

    ReplyDelete
  18. komen aku xde unsur2 yg boleh menyebabkan ketidak sucian otak ko

    ReplyDelete
  19. fuhh lame gak ko xupdate hehe...baik ckupkn semggu trus :)

    hmm tu la...same mcm aku..bnyk gilerr aku follow blog org n nk kna komen smpi lupe tgk tv hehe...

    tp disebbkn entry2 yg best aku gagahkn diri baca n komen...smpi blog sndri x update..haha~

    pe2 pun...psl msk lemak tu aku xtau sgt sbb aku pun xreti msk cuma mak aku slalu gune santan yg pekat...

    ReplyDelete
  20. life..
    yelah kak. komen kau mengandungi unsur2 pengajaran dan pembelajaran yang sanagat tinggi...;p

    sha 89..
    yang aku tak tahan tu ..'sampai lupa nak tengok tv' tuh...hoho
    pepehal pon update lah takat mana yang mampu..

    ReplyDelete