Disclaimer

Saya merupakan seorang ejen yang berdaftar dengan Syarikat Prudential Assurance Malaysia Berhad. Semua info di dalam website ini adalah pandangan peribadi saya dan tidak mewakili pandangan pihak Prudential secara rasmi.



Friday, July 17, 2009

asal da lama tak hapdet blog??

sibuk je dak kama ni tanya2..
rindu la tuh..
wakakaka..mesti membara je ko baca kan.kan.kan

the one and only answer is: ...aku banyak keje kat opis... siap kena balik memalam lagik..warghhhh..dua projek on-going, aku handle skarang nih beb!!

enaf said. aku lepak gile.
balik umah usha blog just setakat baca korang nye n drop one or two cercaan.mihihihi

-------------------------------------------------

wah...senyap2 dah seminggu ye...jumaat hari ini..
minggu lepas yang aku tengok ice age tu ye..hmmm
kejap je da seminggu...
hmmm...

yela2 aku terus teranglah.. (ciss..jari tempayan tol!)
minggu lepas aku p tengok wayang dengan dua orang gadis tempat kerjaku..tapi lelain deparmento lah..
dak dua orang ni kawan pada si gkc..
gkc beriye2 suruh aku kenal dengan salah seorang dari mereka..
memula aku keberatan gak..
tapi oleh sebab gkc tak abes2 soh aku kenal je dgn dia,
so minggu lepas boleh pulak aku bersetuju untuk keluar dengan mereka..hmmm
n tanpa gkc of course! dia ada kelas silat..

well aku tanak cite bebanyak.cukup itu je..hoho

-----------------------------------------------

misi aku minggu ini ialah nak belajar masak asam pedas!!
ini setelah aku teruja tengok picca asam podeh kak.tijah yang cam sodapppp yo!
aku takde awek arr tijah, nak call nak tanya resepi..
macam bese, aku akan sms adik aku soh mintak resepi kat mak aku..
pastu kalau agak2 aku tak faham, baru aku akan wat tutorial dengan mak aku in person..hohoho

i leb u mak!
i leb ur asam pedass!!

20 comments:

  1. 1)ice age apa case .
    meh tgk public enemies ( cite dah lama , baru nak layan . wahaha )

    2)lama x dgr nmpk nama GKC dlm blog ni.
    haha

    3)kalo tak pass masak asam pedas yg campak2 tu , tak tau r .

    ReplyDelete
  2. nt jgn lupa letak resepi n snap gambar time masak asam pedas tu. sbg bukti. ahha

    ReplyDelete
  3. to anis yang bajet garang..;p,

    1) aku nak gelak2 je..nak rilis tensen...;p

    2) kang ada yang menyampah pulak hari2 nampak nama dia muncul...well, kami kawan bese je...;)

    3) bagi arr risipi kalo verani!!haha

    weh, ni mesti ko belajo dengan kama la ni ye, bagi komen secara point2 gitu..ingat cool sangat ke?hoho

    ReplyDelete
  4. to ije si cikgi prasekolah...;p,
    waduh..
    ni yang susah nie...
    kang aku tampal arr picca mana2 asam pedas yg aku cilok dari blog orang voley tak?

    ReplyDelete
  5. anis, kte sume dah lame tak dengar name gkc sebab pak pejol a.k.a encik dude ni skrg usya awek baru...muahahaha =p

    yeay yeay name aku ade kat perenggan fes...bangga i uolsss!!
    aku tak membara mara pon, aku gelak2 je sbb mcm sweet pulakkan..wakaka =p

    (mood aku ngah baik lagi nih)

    so cane layan ice age yg klaka dengan kawan2 ppuan di opis??
    masih boleh gelak tak cover macho ke??
    hehehe =p

    encik dude encik dude!!
    jaga diri leklok!
    encik da bz kan??
    huhu, jagalah makan minum diri sendiri...
    tdo jgn lmbt..nnt dipendekkan usia pulaks..tak sempat encik dude nak kawen....oppsss!!

    blk umah nanti makan lah lauk pauk mak puas2..
    skrg ni praktis2 lah slalu masakan mak..
    mane tau leh buatkan utk bakal mak mertua..(OMG!!!)

    ReplyDelete
  6. cik kama yang suka balik somban..;p,

    OMG.
    aku kelu nak reply komen ko kama wehh..
    cis, bangga pulok ko ye..
    kalo bangga sila bank-in ke akaun aku ye..;p

    esok keje setengah hari! warghhh.tapi mebi aku bermurah hati mengextend sampai ke malam..OMG! bahana minyak da makin naik, keje makin melambak...

    eniwan nak tolong aku? sila turun ke lumut sekarang..!

    weh, asal aku macam merepek lalut kat reply komen ko ni kama??

    btw, aku dengan gkc da tade pape, tu yang malas nak hapdet lagi..wakakaka..

    neway, bunga bukan sekuntum...;p

    balik tengok wayang tu aku msg si gadis ice age tu mcm nie...
    "sorila tadi i tak dapat control ketawa..sangat kelakar la"
    and she replied:
    "its okay.memang cite lawak kan"

    agak2 saham aku jatuh tak?hahaha

    ReplyDelete
  7. hmm...hmm...saham ko tak jatuh kot..
    encik biskut gelak sakan mase tgk wayang dengan aku dan kawan2 pon aku mcm senyum2 je...
    hehehe..ske tgk die gelak sbb die hepi...hehehe =p

    oit oit sejak ble ko pakai OMG OMG nih ha??
    gedik tau!!!!

    pak pejol, jgn keje rajen sgt..
    nnt dmm lagi!!

    =(

    ReplyDelete
  8. oh dia (gadis ice age) yang control macho kot sebab dia gelak kecil2 je masa tu..hoho

    hmm..neway, aku hepi je skarang..
    si gkc pulak yang macam terasa aku tanak layan dia lagi dah..
    hmm aritu ye2 dia soh aku kawan dengan gadis ice age...
    aku takleh nak layan ramai2 perempuan dalam satu masa..wakakaka
    opsss..terstori.no.no.no

    btw, gediks tu amalan mulia..;p

    n aku workaholic gile..huwaaaa.untung kampeni aku...;(

    p/s: bahagia en.biskut dapat kama yang manja n gedikss..hahaha

    ReplyDelete
  9. ""p/s: bahagia en.biskut dapat kama yang manja n gedikss..hahaha""

    OMG!!!

    aku dgn die kawan je lah!!!!
    haishhh!!!

    oh ho!
    gkc jeles ye?
    ngehehee....tu le jual mahal sangat..
    kene la bg diskaun sket kan??

    =p

    ""aku takleh nak layan ramai2 perempuan dalam satu masa..wakakaka""

    means ko bukan playboy ah?!
    hohohoho...i loike uolss!!!

    ReplyDelete
  10. Bagus betul la...misi nak memasak asam pedas....

    Macam tak caya je....

    :D semoga berjaya!

    ReplyDelete
  11. mungkin yg GKC suruh ko kenal tu minat kat ko kottttttttt

    ReplyDelete
  12. perghhh~ dh de bunga lain hhehe...

    xpe2 try la..mne tau yg ni ok ke...:)

    fuhh~ lame aku ikut cite gkc tu...last2 xjdi plak~...xpela.. xde jodoh ek~

    asam pedas..fuhh~ sdp2...

    ReplyDelete
  13. pompuan.. kalo tau ade member baik die minat dgn lelaki yg sama yg tgh tekel die..... pompuan itu akan mengundurkan diri demi kawan...

    think about it.....

    ReplyDelete
  14. lapak bro..
    ak taw nape gkc suh ko kwan ngn kwan2 die..
    sbb ak pon suh pkwer ak kwan ngn kwan2 ak..ehehe..
    xperlu ah ko taw nape..
    nh hal kaum wanita..haha

    ReplyDelete
  15. eh...

    baru ko perasan ko lama x update...ngeeee~ aku rasa kekejangan otot bila ko dah update ni..kih3...

    nape GKC suruh kuar dgn member2 dia tu??adakah?adakah?oh!aku x nak sebut kat sini..nnt hati kau akan jadi kecik kat aku...burrrrrrrrr~

    kalo dah pndai masak asam pedas tu, xreti2 nak hantar kat aku ke????

    ReplyDelete
  16. gedik ko kan? masak la sindri. hahahah...

    ReplyDelete
  17. to kama...

    "aku dgn die kawan je lah!!!!"

    > so typical...hahaha...;p

    "gkc jeles ye?"

    > she just want me to be happy..;) thanks to her anyway...;)

    "means ko bukan playboy ah?!"

    >hape ko ingat aku ni majalah ke ha?..haha

    ReplyDelete
  18. to ixora..
    silalah jangan percaya coz aku pon bukan reti masak sangat..just nak cube2 jek..haha

    to luffy..
    ermmm..i dont think that is the case..;)

    to sha..
    kan bunga bukan sekuntum..haha
    ko reti masak asam pedas tak ni ha?
    saspek aku..haha

    to jard..
    that is maybe correct, but clearly it is not the case here...;)

    to oreo..
    situasi kita macam berbeza je..kahkahkah..gkc is not my gf anyway..;p

    to life..
    biar aku cakap untuk ko..
    dia memang taknak kat aku la..
    malas aku nak hantar kat ko yang dok nak keje overtime je!..;p

    to k.tijah..
    wehhh...aku saspek arr nak ikut menu ko tu..takut salah campur mencirit lak kang..hoho

    to dude..
    eh! takkan aku nak reply komen aku balik..amenda arr lu beb...;)

    ReplyDelete
  19. waah..dua2 bunga sekali kamo terima ajak kuar.. So mana satu pilihan atii..heheh..

    **kepochi;P

    ReplyDelete