Disclaimer

Saya merupakan seorang ejen yang berdaftar dengan Syarikat Prudential Assurance Malaysia Berhad. Semua info di dalam website ini adalah pandangan peribadi saya dan tidak mewakili pandangan pihak Prudential secara rasmi.



Tuesday, July 7, 2009

entry hidung leleh

hahaha..
demam2 patut ko p rehat, ni nak gak belek blog..
sudahnye aku menaip entry ini sambil cecairan dalam hidung berlumba2 menerjah keluar..
apa benda yang best sangat kat luar ni tak tahulah..
dok je la dalam hidung tu kan ke best..sejuk je..
kat luar ni panas, global warming tahu tak..haizzz..

arini dalam aku dok buang2 mereka, aku terfikir...
kenapa kalau time badan kita panas or demam, kita kena selsema dan mukus2 ini berlumba2 mahu keluar?

para doktor mesti leh jawab kan?kan?kan?

-----------------------------------------------------

oh aku dah takde idea ke sampai ngarut pasal selsema..

dalam keadaan tak larat ni pon aku baru balik dari futsal centre..
aku tak main, just p hantar bola and bayar wet futsal je..
tak larat gilos nak men lah..
pale pening sume, full package tak sehat..;(

sebenarnye malam ni game untuk meraikan sorang membe kitorang yang akan berhenti kerja..
walhal membe aku ni baru je masuk company ni balik dalam 4 or 5 bulan lepas...
dulu dia memang keje company kitorang, pastu berhenti. p keje kat kl..
pastu boss aku pujuk balik soh masuk..dia masuk..
la ni dia nak benti balik, nak p mana tak tahu pulak aku...hmmm

aku faham..kalau kita rasa dah tak seswai sangat dengan kerja kita sekarang..
tak kesahlah, tak puas hati dengan boss ke..tak puas hati dengan membe seopis ke..tak puas hati dengan gaji ke...then, its time to move on..

tak guna kalau kita bangun pagi dan rasa tak bersemangat langsung untuk p keje, tapi kena gagah kan gak diri p keje..
itu seksa diri je pada aku..
ala sekarang ni keje banyak dan bersepah...
[ni dalam aku nye dunia oil n gas lah][dunia lain, lain ceritanya okayy]

peluang ada di mana2..
agak2 meyampah, bangun pagi bukak jobstreet sudah..

aku bukan pe..
nak bebel sal ni sebab, ritu jumpe membe2 yang keje dah best (in term of company n gaji) pun bising2 nak cari keje lain sebab keje tak best or tensen..
..weh 'korang', kalo baca entry ni jangan marah ye?...;p
see...duit bukanlah segala2nya kan?kepuasan bekerja itu yang mustahak..

alhamdulillah..
aku baru nak mencapai setahun kat kampeni aku ni sekarang..
setakat ni aku sangat seronok bekerja..
sangat seronok ye?hmm betulll...
semua okaylah..
ada gak satu dua menda yang hampeh, tapi aku still leh absorb lagi..

-----------------------------------------------------------

hmm..
tetibe mood aku hilang dicuri oleh sang mukus.
sekian tengkiu.

14 comments:

  1. heihhh ..
    dlm bermukus2 pon ada hati gak nk type .
    dah la type pnjg2.

    anis tau knp kawan incik tu berenti.
    dia tak suka incik .
    wahahaa

    time tak sehat la kita kena lebih cergas , cerdas .. banyakkan gerak .
    lompat sana , lompat sini .
    owh yeah .
    jgn d lyn kegedikan bdn tuh.

    ReplyDelete
  2. pening pale la...;(
    nk jalan pon pusing..

    ReplyDelete
  3. owh ,
    kalo pening .
    jgn dkt ngan bnd2 teknologi nih .
    nnt lg pening .
    jauhkan dr dr lappy , tv , enset , microwave n so on .
    minum air ,
    baca doa tdo .
    tdo .
    b4 tdo, senyum lu .

    ReplyDelete
  4. wahhh..tengkiu 4 the advise..
    nk tido dalam gua lah..zzzz

    ReplyDelete
  5. aah

    yg ptg hepi

    kau turun kl lg contact aku: 0172742344

    ReplyDelete
  6. tekap ais kt batang idung..
    selalu berkesan..huhu

    kapten!
    uh?
    publisity?? haha

    ReplyDelete
  7. sayang betul boss ko kat dia tu yer..
    kalau boss aku dah tak dilayannyer lagi..

    ReplyDelete
  8. haa btul2...time2 slsema mmg laju je 'mereka' tu keluar...

    kdg2 xsempat cntrol...pluppp...jtuh ats keyboard...haishh~

    mkn ubt...mnum teh panas...n rehat/tido yg ckup...:)

    psl keje plak...aku setuju...kena selesa dgn kje tu brulah dpt fokus kn..

    ReplyDelete
  9. hmmm..aku pun dah 2weeks kene selsema.. tdo pun xbest..hanginnn jerkkk

    ReplyDelete
  10. joe,
    betul tu...;)

    luffy,
    wokeh set!nanti gua roger lu...;)

    wafa,
    thanks..;)

    tehais,
    thank you miss...;)

    hasni,
    memanglah..member aku tu kira dah senior..susah nak cari replacement..

    sha,
    bagus! ko dah faham...;)

    pets,
    musim kan sekarang nih...;(

    maya,
    kamu juga! ;)

    ReplyDelete
  11. aku menghadapi sang mukus jgk skrg

    ReplyDelete