Disclaimer

Saya merupakan seorang ejen yang berdaftar dengan Syarikat Prudential Assurance Malaysia Berhad. Semua info di dalam website ini adalah pandangan peribadi saya dan tidak mewakili pandangan pihak Prudential secara rasmi.



Monday, July 27, 2009

jangan kau mimpi nak pakai BMW 328i Series itu ye...;(

...arini aku dapat emel ni kat opis...
sebelum2 ni bila dengar cite pasal kete obesi dijual dengan mahal di negara kita, terus kita melenting and nak menuding jari pada 'orang-orang yang diberi kuasa' ituuuu...

----------------------------------------------------

BMW 535i sells for RM178,000 in the US
In the United States of America (a developed country which we are also aspiring to become by the year 2020) a 2009 model BMW 535i Sedan is selling for about USD50,367.00. This is only RM178,000 – about the price of a Toyota Camry 2.4L here in Malaysia The same BMW sells in Malaysia for about RM450,000.

BMW 328i sells for RM155,000 in the US
The 2009 model BMW 328i 2 door Convertible sells for USD44,014 or
RM155,369.00 in the US . In Malaysia the same car sells for over
RM460,000. This is an untenable situation.

Audi A4 2.0T Cabriolet Convertible sells for RM142,000 in the US
The 2009 model Audi A4 2 Door 2.0T Cabriolet Convertible sells in the US for USD40,328.00 or RM142,357. In Malaysia the same car would sell for about RM265,000.

VW GTI 2.0T sells for RM85,000 in the US
In the US the 2009 model Volkswagen GTI 2.0T sells for USD 24,039 or RM85,000 only. In China the same car will cost around RM60,000. Over here the same VW car sells for about RM200,000.

2010 model Toyota Camry 2.4L sells in the US for USD 19,659.00 or RM69,396. In Malaysia the 2008 Toyota Camry 2.4L sells for
RM170,000. Toyota Camry 2.4L, 2010 model. RM69,000 in the US

----------------------------------------------------

namun...
tapi bile dah abis baca emel ni, tetibe aku terfikir
...(berfikir secara diluar kotak omputeh cakap..)

.."kereta2 mahal ni yang membelinya adalah orang2 kaya..so sengaja dikenakan tax yang tinggi2 supaya duit orang2 kaya itu akan digunakan balik oleh si kerajaan untuk menolong orang2 miskin.."

oh.. boleh diterima pakaikah pemikiran ku itu..

harap-harap eh cenggitulah yo...

notakaki: entry ini dihasilkan secara ikhlas. dijamin seratus-peratus tanpa niat untuk mengipas ayahanda si nisah z

21 comments:

  1. kerajaan nak men0l0ng 0rg2 miskin..

    r u sure?

    ReplyDelete
  2. sure ke nk tlg org miskin.
    ntah2 ..
    tuk support ayahanda n makanda g sopping2 .
    dah la makanda tu ..
    aisehh...
    x nak r jd anak derhaka even deme derhaka pd kita kan ..

    hahaa..

    nak kete up2 je.
    tinggi ciTA2.
    moga tercapai lah hasrat tuh.

    20 thn lagi , mmpu la kot beli kete2 yg up skrg , tp zmn tu org x pndg dah r kete tuh.

    ReplyDelete
  3. sharamli...
    hahaha. think again.
    paradigm.

    huh,im tired of doing that...;p

    anis..
    siapakah yang digelar amirul mukminin?

    k.tijah..
    yess!u got that bebeh..
    err..u got AP huh?

    ReplyDelete
  4. antara kreta idaman aku...
    tapi aku takkan beli.. =p

    ReplyDelete
  5. kaya semakin kaya
    miskin makin kaya

    wa nak gune gen-2 je.

    ReplyDelete
  6. cik kama mimpikan kete gen two je..
    rendah tol impian aku ni kan?
    tp kete tu smart tau?
    aku tak ske kete besa2 sbb badan aku kecik...tak sesuai ok uolss????

    :D
    :D

    ReplyDelete
  7. AP tu yang buat mahal..
    bukan dapat kat rakyat pun..

    nak tolong orang miskin guna duit2 kita jugak..
    tax itu tax ini...

    ReplyDelete
  8. Thinks positive... Very good bro!!! hahaha... agak2 la kan klu keter malaysia brape la harga kat sana ek? hehe...
    sori lama x singgah...

    ReplyDelete
  9. mm, am thinking.. really hard, heheh..

    tapi rege US pon macam tak mampu gak nak beli.. :P

    ReplyDelete
  10. mahal nyer..sebaek kete feveret aku tak temasuk dalam senarai tue..hehehe...
    (kete mini cooper)

    ReplyDelete
  11. wuhuuuu~~

    kete lembu kat us brapa harganya bro?
    ngeh3~

    ReplyDelete
  12. nape x nmpk name aku kat top tuenti ?
    :(

    ReplyDelete
  13. wafa..
    coz ko tunggu orang bagi...;p

    org.lidi..
    gen-2? kaya tuuu

    life..
    aku tengah berfikir kaedah lain pulak..;)

    kama..
    jangan beli gen-2..pintu dia cepat rosak..

    hasni..
    tak tau den nak kobarkan camno laie dah..

    jon..
    nak jual pon tak lepas bro...;p

    cj..
    aku pun mensampah jugak penda..;p

    HM..
    tu da abes diskaun da tu kak..hehe

    sasha..
    mini? lagila mahal weh...;p

    milla..
    deme pakai kete kuda...;p

    innz..
    err..wrong no..;p

    ReplyDelete
  14. kaedah apa yg ko nak guna pakai????

    ReplyDelete
  15. harap2 laa..kt sri lanka ni de gak org msia beli bwm tu.murah lagi katanya..tapi aku xkan beli.setia pada kenariku.hehe.cuma aku tggu keta yg ley terbang2 de jual murah kut,baru beli keta baru.keke!

    ReplyDelete
  16. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete