Disclaimer

Saya merupakan seorang ejen yang berdaftar dengan Syarikat Prudential Assurance Malaysia Berhad. Semua info di dalam website ini adalah pandangan peribadi saya dan tidak mewakili pandangan pihak Prudential secara rasmi.



Wednesday, July 1, 2009

pijarnye tangan akuuu...;(

"pah, tanya kat mak macam mana nak masak xxxxx.."
aku sms adik aku..
tak bereply..
jenuh aku tunggu..

petang tu da kol 6 baru dia reply..
adehh mana sempat nak cari bahan n nak masak lagi..
ermm takpela lenkali je aku wat..
tapi aku agak curious..
aik?? dua baris je ko reply??
senang gile pulak nak masak xxxxx...

-------------------------------------------------

so arini aku memang dah berazam nak gak masak xxxxx...
sebenarnye aku rindu kat masakan mak aku..
dah nak masuk 3 bulan beb tak balik kg...;(
mak aku kalau masak xxxxx memang superb..

------------------------------------------------

pas balik cari barang2, aku call mak aku..

"mak, semua bahan2 tu nak rebus ke?"
"a'a, rebus dengan sikit air je..agak2 da kering tu nanti masuk kan la santan, ikan dan sedikit asam"
"okayyy..."
"santan tu kena kacau je tau. jangan tinggal"
"ermm iyelah mak.."

-----------------------------------------------

nah sekarang aku dah kekenyangan beb.!!
sedap gak makan masakan sendiri ni ye..
da bosan aku makan kat kedai..hoho

urmm..adakah aku perlukan seorang tukang masak sekarang?....;p

22 comments:

  1. perghh...msk sndri...agak rajin disitu :)

    xxxxx <<---laksa ek? hhaha~

    hmmm....cpt2 la cri tukang msk.. xyh susah2 msk sndri lg hehe

    ReplyDelete
  2. uwaaaaaaaaaa...aku tak suka laksa!!!!...;(

    ReplyDelete
  3. xxxxx itu sejenis masakan...hohoho...;p

    ReplyDelete
  4. ape ek ?
    pueh pk..
    ikan + santan ?
    x kn kari ?
    kari x de asam..
    msk lemak erk ?
    hehe ;p

    ReplyDelete
  5. incik,
    psn kat kwn2..
    kalo esok mcm x de reaksi ,
    srh deme bwk g ospital.
    sbb takut keracunan mknn lak kan.
    wahahaa

    ReplyDelete
  6. kekeke..
    teruskan pikior ye...;p

    ReplyDelete
  7. anis,
    huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...
    kijamnye komen itu...

    ok2..
    aku mintak maaf kat ko dari ujung rambut ke ujung kaki ye ape2hal..

    selamat tinggal dunia...;(

    ReplyDelete
  8. la..
    anis sekadar mengingatkan .
    mana r tau kan ,
    pengsan ke.
    x kata pon meninggalkan dunia.
    heh!

    kejam ke?
    knp anis rasa mcm biasa je.

    ReplyDelete
  9. aku g tau kat mak aku...;(

    ReplyDelete
  10. encik dude dah layak kawen skrg nih..
    tapiiiiiiiiii....
    sile cari 'bunga' yg len ye??
    jgn kaco kwn saye tuh x-(

    ReplyDelete
  11. dude....aku teka kari ikan arrr.. betul kann..kannn...

    sedap gakk.. tapi yang mak ko masak arr..hahaaaaa

    ReplyDelete
  12. kama,
    ;(

    pets,
    salah..wekk...;p

    ReplyDelete
  13. msk pe erk??
    jd tanda ny r,,

    ReplyDelete
  14. Mcm masak lemak tp masukkan asam.. erm...

    ReplyDelete
  15. hahaah bkn laksa ek??

    *kpla otk aku skrg pkir laksa je*

    lalalala~

    ReplyDelete
  16. Ala aku tau... ko buat masak lomak cili api kan???? takpun gulai lemak pisang/nangka muda... wakaakaka

    "urmm..adakah aku perlukan seorang tukang masak sekarang?....;p"

    kat mapley banyak tukang masak.. pi la hire diorg..wakakakka

    ReplyDelete
  17. xxxx?kari ketam ke?hahaha

    aku tgh crik sorg tukang masak kat kedai aku..anda berminat?

    ReplyDelete
  18. ahaha.. ko jadi tukang masak utk org bole?

    ReplyDelete
  19. kama,
    ;p

    mieza,
    masak orang bujang je..;p

    jon,
    leh gak kalo nak letak kan?..;)

    sha,
    kepala otak aku pikir nak masak je tiap2 ari..huhuhu

    umie,
    yang minah indon tu ke?arghhh tidak!! ;)

    enazizan,
    bukan.
    berapa juta ko offer?hohoho

    jard,
    untuk ko ke?;p

    ReplyDelete
  20. apa benda yg ko masak tu??? aku curious ni....


    lps masak, anta sini lain kali! hehehe

    ReplyDelete