Disclaimer

Saya merupakan seorang ejen yang berdaftar dengan Syarikat Prudential Assurance Malaysia Berhad. Semua info di dalam website ini adalah pandangan peribadi saya dan tidak mewakili pandangan pihak Prudential secara rasmi.



Friday, July 31, 2009

sekarang ke....

oh penatnye.
keje yang melambak kat opis telah memaksa aku stay back sampai ke malam akhir2 ni...
dijangkakan keadaan akan berlarutan hingga ke awal pose nanti..

blog pun terabai..
jangan kata blog, aku pun macam dah tak tentu arah pemakanan tak jaga hape sume..
concentrate sangat kerja sebab aku ni memang gila kerja...;(

---------------------------------------------------

and tetibe pagi tadi satu sms masuk ke hp aku..

"tolong call balik"...

bukan beliau takde kredit , tapi beliau gagal menghubungi aku di nombor yang aku dah jarang gunakan itu..

tak sempat aku nal call balik, beliau dah call aku..

"where have u been..nape aku call ko tak dapat...ok when u r free?"
"kalo ko free, turun kl..interview dengan aku.."

errr...
aku terkesima...
macam mana nihhhhhh..
aku tersangat (tak la sangat kot) sayangkan keje aku sekarang...
tapi,

1. ini pula adalah peluang keemasan untuk aku cari pengalaman baru di kampeni lain (kampeni besar wa cakap lu..huhu)...
memang aku ternanti2 kan peluang ini..
tapi timing dia memang tak cantik okay..
projek aku tengah rancak berjalan sekarang..
senang cite aku tengah seronok sebab keje tengah banyak..hahaha

2. peluang aku untuk berpindah keje kat KL..(apa yang best ek kat KL..oh ye..ada jem yang amat banyak okay)

3. peluang aku untuk pergi offshore..best woo..sebab pe? sebab masyukkkkk..hohoho

4. dan memang impian aku untuk keje bawah beliau...


lastly ..
..aku sayangkan keje aku sekarang, tapi tak bermakna aku sayang kampeni aku ni...


p/s: tapi yang pasti aku akan pergi..

15 comments:

  1. hmmm...camne ni eh??
    yg ade skrg pon ko kate best..
    offer yang len tu pon ko kate best..

    jangan tamak, nanti dua2 terlepas..

    agak2 lepas abeh projek tuh, stil xleh gi company baru tu sbb tawaran die da tamat ke??

    murah rezeki abg pejol sejak2 dah ade ehem2 nih....

    =p

    ReplyDelete
  2. alhamdulliah murah rezeki ko.. ko try g intervw kampeni tue.. kalo inviromnt besh,n u like dat job plus gaji masyuuuuk...ape tggu lagii.. peluang keemasan.. hehe

    **ayt2 menghasut..;0

    ReplyDelete
  3. aishhhhh...susah apa...kejap nak, kejap x nak...

    keje kl best pe:

    1. jalan jem
    2. 1,2 pagi still ramai org lagi berjaga
    3. awek ramai
    4. nyah2 pon ramai
    5. aku pon ada....


    lalalalala..jadi, keje la KL untuk jaminan masa depan anda...

    wat solat istikarah la kalo ko rasa x yakin. ok bro?

    ReplyDelete
  4. aku mmg tak tahu la life kat kl camne. tapi, aku rasa baik kau pergi jek interview tuh. tak rugi apa2 pun. last alternative, istikharah jek la. semoga dapat pilihan yang bijak, cewah.

    ReplyDelete
  5. g je r .
    benda baik maa..
    ha3x..

    dkt sket ngan umah mak kan ..

    ReplyDelete
  6. aku pun penah dgr ayat love your job, not your company. mmg betul pun kan...lainlah kompeni mak bapak!

    ReplyDelete
  7. all the best dude..
    xpe.. ko berhijrah untuk perkara yang lebih baik! =)

    ReplyDelete
  8. giler workaholic....errkkk...
    dude...plih la yg terbaik...ehehe
    *tetiba bLur nk koemn pe bile tgk org rmai sgt kat cni...p0pular gak eh dudeee neh.. eheeeeeeeeeeee

    ReplyDelete
  9. abg pejol mmg popular lah omot..

    ReplyDelete
  10. kama...
    heip kama heip...silent mode pleaseeee...;p

    sasha..
    sure best n sure i like the job...;)

    life..

    1. paling mencikkk...gile heaven aku duk kat lumut nih..jem lite2 je...;)
    2. lepak mamak pon besh..;)
    3. nak wat pe?isteri sorang je...;p
    4. lagikla. aku normal okay...;p
    5. kat putrajaya ek..

    ateeka..
    memang sure aku akan pegi pon..thanks neway..;)

    anis..
    tapi aku suka life kat perak..;(

    hidemichi..
    betol tuh...;)

    alia..
    thanks gal..;)

    omot..
    thanks..eh ne adala. tak fofuler langsung pon..;)

    kama..
    hehehe..thanks..;p memandai jek ko kan..

    ReplyDelete
  11. sayangkan kerja bukan company

    ingat tu

    ReplyDelete
  12. hoo~ keje je kat kl dude...peluang dh de dpn mata...

    smoga keje elok2 k..sblum wt keputusan,pkir msk2~

    :)

    ReplyDelete
  13. luffy..
    a'a betul tu..

    tetibe aku teringat macam ni...
    sayangkan bini, bukan awek...;)

    sha89..
    aku nak fikir separuh masak je lah..
    yqang pasti,memang aku akan pergi...;)

    ReplyDelete
  14. "tetibe aku teringat macam ni...
    sayangkan bini, bukan awek...;)"


    yo yo je...mcm ada bini je..hahahaha

    ReplyDelete