Disclaimer

Saya merupakan seorang ejen yang berdaftar dengan Syarikat Prudential Assurance Malaysia Berhad. Semua info di dalam website ini adalah pandangan peribadi saya dan tidak mewakili pandangan pihak Prudential secara rasmi.



Thursday, August 27, 2009

mari pulang ke pangkal jalan!

hehehe..
oyeah2!!
esok aku nak balik kg setelah 4 bulan lamanya lupa daratan di tempat orang..hoho
tak sabar pulak rasanya..

sabtu, ahad, isnin..huh lama tu 3 hari dapat lepak tenang2 kat kg..

rasa cam nak balik raya pulak..
hohoho balik kampunggggg!!!

absy, jangan jeles...;p
datang arr pekan nenas..aku belanja kau bukak pose kat umah mak aku...;)

layan vid ni jom...



hahaha
retro sehhh!!!

tetiba aku rasa mj tu mcm cilok style sudir lak..;p

Monday, August 24, 2009

'pesanan khidmat masyarakat ini dibawakan oleh WHO'

gini kesahnye..

"nape kamu tak ke masjid terawih tadi?"

"bahayalah..sekarang ni musim h1n1..takut berjangkit je p tempat reramai ni.."

"abis tu tadi kamu p param bukan tempat reramai ke tu?"

"oh tu lain..tu darurat mencari makanan"

"banyak la ko!"


--------------------------------------------

korang perasan tak?

sempena kehadiran ramadhan kali ini, kes kematian yang disebabkan oleh h1n1 telah TIADA!!..
alhamdulillah..
diharapkan penyakit ini terus lenyap sama sekali..

p/s: kurangkan p param, p buka kat masjid lagi selamat insyaAllah..

Sunday, August 23, 2009

THANK YOU ARIGATO'!!!


fuhhhhhhhhhhh!!!!

yess. baru je berjaya reply komen korangs semua untuk entry2 bulan ogos ni..
kebanyakkan komen korang tak dapat aku reply on the spot bcoz of.....
hell yeah! BUSY! busy dengan keje dunia...

ibarat dialog aku dengan tok ndak aritu..

"hah, dah lama tak nampak kamu?"
"biasalah tok..busy dengan donia.."


-------------------------------------------------

so diharapkan jangan ada yang kecik hati kat aku ye sebab tak reply komen sebelum nih..

sempena bulan ramadhan ni, marilah bermaaf-maafan dan hulur2kanlah duit puasa tu kalau ada lebih...;p

lagi lagi bola.. [EPL: Arsenal vs Portsmouth]

episod bola kali ini mempersembahkan...

arsenal menang 4-1 weh!!

10 gol dalam dua game pertama adalah HEBAT!!

next week lawan M.U

hell yeah! bring 'em on!!!

Saturday, August 22, 2009

ke mana kau menghilang???

arghh!!!!!!!!

ok aku tak jumpa gak...
dah puas aku carik!!!

tadi da masuk kedai ke-empat aku pergi,
still bayang pun takde!!

so nampaknya kempunan lagi lah aku..
agak2 ley jadi alasan macam ni tak ha sok...

"dude, pehal lu tak pose ni..."

"aku tak larat lah..kandungan gula dalam badan aku da kurang..pagi tadi aku sahur air kosong je..da 3 hari aku tak minum air manis.."


p/s: ingat!! setan dah takde, jangan korang nak menyetan lak ye...;)

Friday, August 21, 2009

ia datang lagi...dan aku pun pergi...

selamat berpuasa geng!
mohon mahap segala salah dan silap..

jom ke masjid bukak pose n makan moreh!
hohoho

p/s: semalam aku dan hantar surat resign..huuuuu sedihnyerr..;((
14hb aku da kena report duty kat seri kembangan..
ada sape2 nak teman aku bukak pose kat the mines? ;)

Wednesday, August 19, 2009

Sunday, August 16, 2009

sejam RM5

semalam sampai pukul 10 pagi kat Bukit Merah..

pastu ada meeting dengan client pasal project sampai kol 11..
pasut takde watpe sambil nunggu lucnh kol 12..
beselah..time luch tu balun je semua pe yang ada..rugi kalau tak tamak beb

dah kenyang, terus p check-in kat bilik...
tak dan nak mimpi basah da kena bangun kol 2ptg, ada worksyop la pulak..
nak taknak kena p..
nak mati kena hambat dengan bos kalau tak p???
puas hati sangat! time worksyop ni lah nak lontar soklan bertalu2 kat client sampai tak terjawab dia...muakakaka

kol 5 balik bilik semula sambung mimpi..hehe

ada gak membe yang p mandi kat swimming pool lah..
aku?tido kat bilik beraircond lagi best!!
woi! nak tido kat umah pon bolehlah!!
tapi kat umah i mana ada aircond..;)

malam tadi kol 8 baru kitorang turun p join the rest melantak bbq...
dan aku dgn menu baru iaitu makan nasi goreng dengan pancake..hehehe
pastu borak2 kosong dengan client..

dah bosan borak dgn deme, aku report duty kat si dia pon besh jugak..hehe
pusing2 cari bistro dlm ni takde la pulak nk layan bola...ermmm...dah miss first game of the season..;(
pastu balik bilik layan cite gladiator la pulak..
tak bosan tengok cite ni berpuluh kali wa cakap sama lu..

pagi ni tadi pak usop ajak p pulau orang utan..
aku malas la plak nak join..
apa jadahnye nengok beruk..kat lumut tu pun banyak je monyet leh tengok..

pusing2 kat marina village nengok ada cc la plak..
tapi belum bukak..
p beli paper lepak tepi tasik dulu pon okay..
pastu membe aku p riki dulu tgk cc dah bukak lom..

oi dah bukak!
aku nak sgt online sebab nk tahu result game malam tadi everton vs arsenal..
sekali bukak soccernet, tu dia!!!
wahlaweiiii...6-1 arsenal pulun everton tuuu..
okaylah tu..
"we have the quality"
"we have a strong squad"
nak taknak kena gak percaya quote si wenger kali ni..
suka.

adios amigos.
terhasil entry ini.
kena blah cepat2 beb!
cc kat cni sejam lima hinggit!
mahal tuuuuu...

Saturday, August 15, 2009

dia bukan minah ronggeng

"dude, kau ni nak pindah ke KL sebab bawak diri akibat kecewa lagi ke..."..kawan karib en.dude

oh NO NO NO....

kecewa?... TAK KOT...
Bawak diri sebab kecewa?..LAGILAH TIDAK

aku tak kecewa langsung dengan penolakkan yang dilakukan oleh GKC terhadapku...
malahan aku bersyukur kerana Dia telah menemukanku dengan seseorang yang LEBIH BAIK pada pandanganku..

no offence to you GKC...
all i wanna say is just THANK YOU..;)

i noe u r going to read my blog since our relationship is going from bad to worse...;(
and you keep put the blame on me..THANK YOU..

but im still standing here and smiling...;)

------------------------------------------------------

OMG!!!

laila-isabella-taley-bla musim terbaru sudah bermulakah?kah?kah?kah?

p/s: im off to Bukit Merah tomorrow...wanna join me anyone?
neway..gud luck to the gunners for the new season coming. lets kick some arse!

Thursday, August 13, 2009

pengakuan ikhlas...

kepada si dia..
ini dia kadar kardiovaskular n metabolisma aku... (wakakaka. main balun je penggunaan ayat nih)

tinggi = 170cm (tapi siyes aku takde kaitan dengan si larry!!)
berat = 75kg (skang da makin turun kot, dah lama tak timbang lah)

---------------------------------------------------

n sekali lagi aku buat pengakuan ikhlas disini..

kalau ada yang terasa aku dah kurang komen kat blog korang tuh (ada yang peduli ke?hahaha), bukan bermakna aku dah tak suka baca blog korangs k..

blog korang tetap no 1!!
cuma aku je yang bz tak sempat nak belek..
serius aku bz gile sekarang nih!

aku kena siapkan mana2 kerja yang aku sempat siapkan sebelum aku 'angkat kaki' aka bertukar kerja ke key hell..damdamdidadida ;) (credit to si lebah for the sound efek..;p)

p/s: asyik buat entry tak dapat baca blog je. pe kes nih weh!!
update H1N1: DEATH TOLL 51!! (KE ADA TAMBAHAN LAGI?)

Tuesday, August 11, 2009

H1N1 ~ THE FOLLOW-UP

death toll 32!!!

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

kes ni makin teruk kat malaysia...
hopefully kita semua selamat insyaAllah...

ada juga aku dapat emel2 foward mengenai satu doa untuk dibaca untuk elak wabak macam ni..
yang menariknye, aku difahamkan yang doa tu dihasilkan oleh mereka yang berfahaman syiah...haishh

selain tu dapat jugak emel kat bawah ni yang aku rasa perlu dikongsi dengan korang semua...
bacalah...

------------------------------------------------



Jangan main2. Take this seriously!

From:
Info to share…based on true story….kindly spread the info..
Best Regards,
A
From: Lina R
Sent: Tuesday, August 04, 2009 10:49 AM

High risk infection to person yg smooking, has atshma, children, pregnant woman
Beginner stage
Batuk, selsema, demam, sakit tekak, bila terbesin bunyi tak kuat...
Second Stage
Susah bernafas, simtom macam asthma but not asthma, at this stage if you touch the person, or breath in the same room 80% boleh kena...masa ni kena kuarantin...at hospital. Masalahnya sekarang dah ramai yg kena.. hospital tak cukup katil & bilik kuarantin...Bila u pengsan macam nak mati baru dia org admitted.macam kes adik I.
Critical
Lung infection. Bila X ray we can see the virus covered the lung. Like my brother case. Very scary bila tengok x ray tu. At this stage u need oksigen with highest level, Strongest antivral..very high drug. At least 7 days oksigen kena bagi. % to recover depend to age, imune badan u. That's why kalau baby atau budak2 susah nak kata...normally die. My brother hari ni genap 8 hari..still need oksigen. Kesian dia. Masa tahap critical tu tercungap2 dia bernafas, sampai menangis..Sampai satu tahap dia berguling atas simen sbb dah tak tahan...sampai dia give up ..sampai dia blh cakap lebih baik Allah ambik nyawa dia...Itu lelaki tu..imagine kalau pompuan atau budak2. We all cuma blh tengok dia dari cermin...tak blh masuk dlm bilik kuarantin...Dr & nurse aje boleh masuh...siap pakai baju plastik. To support him, what we did bagi sms, bagi dia alquran biar dia baca so that dia tenang, bagi tasbih biar dia zikir ingat Allah & bagi Air yasin...Alhamdulillah pastu dia ok sikit.Ada hikmahnya...All the family member unite to support my brother fighting the virus.
Masalahnya hospital swasta tak terima H1N1 case, sekarang ni semua depend hospital kerajaan yg most of the doctors still young . The oldest dr in my brother ward was 28 years. All the Otai dah pergi private. Lepas tu plak this is the first time to treat H1N1 patient. At the same time dr bz with other case as well...1 doktor 5 patient...kat gov hospital...kesian dr2 tu...berhempas pulas nak selamatkan patient. I appreciate them, mmg very appreciate dia org jaga adik i dgn baik sekali..So far hospital Ampang is the best goverment hospital yg i jumpa..very efficient.Very quick action ..Even senior dia org dah pergi private & they don't have much experience , dia org tetap work hard give the best treatment to the patients..sampai tak balik rumah...tidor kat hospital.
Rasa nak peluk & cium dia org sebab selamatkan adik I...

From:

To: Lina R
Lina,
Nak dpt pandangan since u dh ada pengalaman.. Apa symptom virus ni? Melalui pembacaan dan rakaman berita, seolah2 tiada symptom yg khusus terutama demam. Demam x teruk pun bole dp jangkitan. Boleh share info tak? Pengalaman family berhadapan ngan virus ini. J
From: Lina R
DMU tak best lah lepas nie....sunyi sepi. Take care & be careful with H1N1. Virus tu very strong...sape kena...memang suffer nak recover...No vaksin..cuma ada antiviral & our mental warrior to fight them. Very genius virus..Can hide in our body...difficult to detect. Only can detect thru swap which the cost is 1K above. Unable detected in blood as well. When they start action...Can kill the person if the body imune does not strong. For those have baby atau anak2, U & ur family do not go to crowded place, better wear mask when u outside from home. The vaksin will come to Msia in Nov-Dec. So far yg I nampak..hanya lelaki dewasa can fight the virus...woman might be 70% , children most probably will die.
Take care You & Your Family

------------------------------------------------

takut kan?

sekali lagi aku nasihatkan kat korang,

TOLONG JAUHKAN DIRI DARI PUBLIC...

tak salah jadi kera sumbang wat masa sekarang...
dan.. INI BUKAN MAIN2...

Sunday, August 9, 2009

hubungan kami semakin pudar...

bukan kerana jealous..
bukan kerana ego..

masing2 mempunyai komitmen..
aku sibuk dengan tugasku yang melambak di opis..
dan dia pula sentiasa mengharapkan belaian manja dariku..
mana boleh macam tu!
dia kena memahami tanggungjawabku..
aku tak memahami dia?
mungkin..

aku sentiasa sayang padamu B..
setiap kali pulang dari kerja, akan kubelai manja dirinya..
namun, aku keletihan untuk melayan kerenahnya..
aku sudah semakin acuh tak acuh padanya..
dapat kurasakan kemesraan itu tidak seperti waktu mula2 dahulu..
dia pun sedar akan ini, namun dia tetap setia kepadaku..
terima kasih sayang..

-------------------------------------------------

ya all...
aku sekarang hanya mampu:
buat entry bile tak letih + ada idea..
thanks sebab ya all masih rajin membaca n memberi komen kat sini..
ya all perasan kan aku dah tak or lembab gile reply komen ya all..
ya all silap! aku sebenarnye ada reply, tapi dalam hati je..hehehe
nanti bile aku dah tak busy aku reply k..(maybe sebulan dua lagi kot.haiyo)

KL vs LUMUT

alhamdulillah..aku bersyukur rezeki ku murah...dan2 time inteviu tu jugak dia tanya bile ley start keje..

"i'll go back n give u the answer on monday.."..ececeh..
kena fikir gak beb..takkan aku nak cakap aku terus terima offer dia jugak..

seperti yang aku cakap sebelum ni, aku still sayangkan keje lama aku..
n banyak lagi benda yang aku sayang kat lumut ni..hehehe

life kat sini sangat heaven okayy..
no.1 takde jem
no.2 opis aku just 5 minutes away by car
aik? dua je poin yg aku ley bagi?hohoho

okay.
nak tak nak, aku kena bagi jawapan esok..

..it's now or never..

Thursday, August 6, 2009

ready. get set. GO!!!

yes.
im off to KL tonight for this..

wish me luck k ya all... ;)

p/s: im 'speechless' lately..

--------------------------------------------

anyway, it's worth watchin' this yesterday..best wooo


p/s: dua tumpuan. hadapan dan kanan..;)

Wednesday, August 5, 2009

H1N1

korang...
take care ye...

kurangkan berada bersama pulic kalau boleh..
kurangkan berjalan2 yang tak perlu tu...

ada simptom demam je terus p klinik ye..

diharap kita semua sihat hendak-Nya..

--------------------------------------------------

n terimalah...



motip: comey okay budak tu..hehehe

n jangan lupa untuk ikut tips2 yang diberikan oleh beliau...;)

Saturday, August 1, 2009

VIDEO PANASSS!!!!

kah kah kah
mesti kau bangga je baca entry ni kan kak?
;pp
poyo la kau! penat tol aku mintak banyak kali baru kau nak bagi tahu tajuk dia..;pp
aku ingat band2 ynag femes main..tup2..ALEXA? tak pernah dengar pulak..

korangss,
layan je k..

"peluklah diriku, dan jangan kau lepaskan kuu..
...la la la la"

oh! adakah mood jiwang aku sudah kembali??
jeng! jeng! jeng!

--------------------------------------------------



--------------------------------------------------

last but not least..
..janganlah kau pakai tiub bile nengok you tube yek...;p

p/s: thanks to anis(bambelbi) bagi aku idea cane nak letak tajuk (kasi rating naik sikit tengokk..hehe)