Disclaimer

Saya merupakan seorang ejen yang berdaftar dengan Syarikat Prudential Assurance Malaysia Berhad. Semua info di dalam website ini adalah pandangan peribadi saya dan tidak mewakili pandangan pihak Prudential secara rasmi.



Sunday, September 27, 2009

post raya new entry

oh aku ada blog upe2nye.
hehehe.

bz banget deh..
da 2minggu ulang alik ke spore jek...
mgu depan baru keje siap..
tiada masa online..huhuhu

oh ye!
SELAMAT HARI RAYA & MAAF ZAHIR BATIN YE ;)

Friday, September 18, 2009

lumut - kl - pasir gudang - singapore... haishh, bile nak balik raya nih..

haha.
sama je dengan status kat fb tajuk entry kali ini..

penat beb.

tak sempat aku nak cerita pasal kerja baru ni lagi..

ari isnin aritu first day.
report duty kat kl.

ari selasa kena p buat passport.
boss cakap kalo dapat siap aritu, ari rabu(semalam) aku kena g singapore..
g buat keje bukannya jalan2..haha

masyuk beb kalo ada projek kena buat kat spore.
alhamdulillah bestnye ';)

now stay in a hotel kat pasir gudang..
esok tak tahu lagi g spore lagi ke tak..
tapi yang pasti sok ptg balik kg..yiehaaaaaaaa!!!!!!!

ermm..nampak gaya aku outstation kat johor sampai hujung bulan maybe..

Wednesday, September 16, 2009

bukan entry terakhir ;)

location: pasir gudang..tomorrow: singapore
status: bz
wakakaka.ok tak?

Sunday, September 13, 2009

sedihla

arsenal kalah lagi semalam..
2-4 ;(
2 minggu lepas pon kalah gak dengan mu...1-2
haishh..takde ong tol main kat manchester musim ni..

---------------------------------------------------

semalam aku da sampai kl..
terus p lepak dengan membe2 kat bangi n shah alam..
semalam aku macam da ternampak signboard HENTIAN KAJANG...;)
tapi macam jauh je dari the mines...;l
arini aku nak p usha umah kat taman sungai besi indah..
kalo ok bulan depan aku masuklah...

oh ada sape2 nak ajak gather2 ke...
malulah..hehehe

Saturday, September 12, 2009

FAREWELL

Dear Bosses/Colleagues/Friends/Counterpart,

Today is my last day with KHL.

I would like to take this opportunity to thank for the support, guidance, and encouragement by all of you during my short stint with KHL which I find enjoyable.

Thanks again for all this and it’s great to know you all.

In the future you may still contact me at enfaizulpaijan@gmail.com or ring me at 019-277442* if there is any outstanding issue you would like to clarify with me.

Until then, I wish all the best for your future endeavours.

Selamat Hari Raya & Maaf Zahir Batin

Best Regards,

FAIZUL

Engineering Department

Kencana HL Sdn Bhd

Plot D1 Lumut Port Industrial Park

Kampung Acheh, 32000 Sitiawan, Perak

Thursday, September 10, 2009

handing over notes

muakaka
arini aku wat handing-over-notes je kerjanya..

sok dah last day kerja kat kampeni ni...
n last day jugak aku kat lumut aka kg sitiawan tercinta nih...;(
pepagi sabtu aku dah gerak ke kl, ada appointment dengan doc untuk medical check-up...;)

sok last day..
ermmm..
nak p salam dept mana dulu yek?
dept gkc kah?kahkahkah ;p
mana2 jelah..

tadi replacement aku da report duty..
manala sempat aku nak handing over semua kat ko dalam sehari je...
pepandai la ko baca handing-over-notes aku tu nanti...hahaha

well...
sedihnya..
aku dapat merasa duduk kat lumut yang heaven ni selama setahun dua bulan sahaja..
lepas ni kena tempuh hiruk-pikuk metropolitasi..

2003..tahun terakhir aku menetap di kl dahulu..
kl, kini aku kembali lagi padamu..
tapi kali ini bukan lagi aku yang sama...;p
kali ini aku datang dengan semangat baru membina kehidupan yang lebih sempurna.

bounce back with a vengeance!!!
yieeeeehhha!

Saturday, September 5, 2009

hidup ibarat lampu dinding..

bulan2 pose camnie, blog pun kena posa gak weh...;p

---------------------------------------------------------

ini minggu terakhir aku kat lumut..
kena sort out sume keja n filing baik2..
nak handover tapi replacement takde lagik..
cian membe2 aku kena cover keja aku masa aku takde nanti...;(

---------------------------------------------------------

taksemudahitu.com.my

intensif mencari rumah sewa sekitar area:

1. sri serdang, serdang raya, bukit serdang
or
2. sg besi
or
3. balakong, kajang
or
4. cheras
or
5. mana2 ceruk bumi Tuhan yang ada ruang kecil untuk aku menumpang (ayat skema baru pas lik terawih ;p)

---------------------------------------------------------

sempena bulan pose nih takde sesapa nak belanja buka pose ke?
kawan2 sume pecite..

orang putrajaya..kak lifesaver, jangan nak asyik dok ngurat jiran ensem depan umah okay..laki orang tu oii

orang seremban..kak tijah (yang ado duo adik kombar, available yo laie..;p), kalau turun kl nanti bawak ar sekali ayam golek ke rosmeri ke..banyak2 kan sedekah di bulan mulia nih..

orang seremban n part time jadik orang shah alam..cik kama, mental kamu da ok belum? banyak mengaji hati tenang insyaAllah ;)

orang cameroon..cik anis, nanti kalau balik kg, tlg singgah n tengok2 kan lumut untuk aku k..;0 piss

orang bangla..cik anis yg ada anak kecik comey..balik mesia nanti aku nak kirim order kuih tat nenas sri lanka leh tak?anggap je lah aku da menang kontes tu ye...;o bawak kapal torbang tu nanti bebaik weh..

awek utm..cik capiqa..raya alik mana weiii?tiket dah boli lum..

luffy, raya balik mana?johor kat mana...

n kengkawan lain yang tak dapat saya sebutkan disini..(ramai tu..jangan kecik ati ye..nanti aku bagi wet pose sorang singgit..)
harap semua hepi2 belaka di kala ini..

(apesal gaya cam orang beri ucapan lak aku nih...adehhh)

Wednesday, September 2, 2009

10 malam kedua..

malam keampunan.
jom kita berdoa beramai2..

"Ya Allah ya tuhanku, ampunkanlah dosa2ku..."

"Ya Allah ya tuhan kami, ampunkanlah dosa2 kami..."


moga2 dosa2 kita diampunkan-Nya insyaAllah..