Disclaimer

Saya merupakan seorang ejen yang berdaftar dengan Syarikat Prudential Assurance Malaysia Berhad. Semua info di dalam website ini adalah pandangan peribadi saya dan tidak mewakili pandangan pihak Prudential secara rasmi.



Wednesday, October 28, 2009

benci pemandu malaysia yang acsdgdghlhekgdfbn

mendapat idea nak buat entri ni melalui entri adik kama yang ini.
thanks adik kama ;)

-------------------------------------------------------

jangan lupa tekan horn pada driver2 macam ini..

1. tak pasang signal bila perlu
(bajet orang lain boleh baca isi hati depa)
"kereta mahey pon takde signal..huh"

2. duk kat line kanan walaupun bawak 40km/h
(selalu yang wat macam ni driver pompuan - Chinese female esp. sebab pe?sebab takut nak tukar lane. wat the..)

3. tak bagi laluan langsung walaupon dah setengah jam kita bagi signal.
(wajib bagi laluan kalau kete depan tu da bagi signal nak masuk)

4. pasang hazard light bila hujan
(dipasang bila kete benti kat bahu jalan je ok. bukak balik buku teks sek memandu tahap 3)

5. benti sesuka hati..bukan setakat di tepi jalan atau di double line kuning, ni kat TENGAH2 jalan..pastu signal tak pasang sebab pe..mangkuk betul..huh


saya pasti akan hadiahkan bunyian hon tahap tinggi pada mereka2 yang ada sifat atau perangai seperti diatas itu..

akhir2 ni hon aku rosak tak keluar bunyi..mungkin sebab aku hon banyak sangat kot..nak buat macam mana..dah ramai sangat pemandu yang berperangai acsdgdghlhekgdfbn kat mesia nih. huh!

senang cite, kalau hangpa sume nampak kereta sukan bernombor plate WPC 9897 mencucuk di belakang anda, cepat2lah bagi laluan okayyyy....jangan marah.

sekian.

17 comments:

  1. aku pon benci sikap pemandu yg qwertyasdfghk!@#$$^&*...

    ReplyDelete
  2. jadilah pemandu berhemah n jgn ssh kan org len

    ReplyDelete
  3. rasanya sy akan jd pemandu yg terhegeh2..ngee~
    maafkan sy ye org belakang!!

    ReplyDelete
  4. kawie, kekeke. membenci orang yang ntah pape adalah amalan mulia ;)

    anis, agak2 deme parking kete sesuka hati kat tengah jalan tu menyusahkan orang tak ek?

    penulis, awas! kamu akan diHON oleh saya ;)

    ReplyDelete
  5. ya setuju..bnyk perangai pelik gitu..yg susahnya aku la..sbb aku bru nak buat lesen, mcm2 ujian ada untuk dapatkan lesen memandu..huhhh..

    ReplyDelete
  6. hahaha
    ko siap promot plat kereta lagi
    kang ada tak puasa hati naya ko

    ReplyDelete
  7. wawa, bagus cogankata awak itu ;)

    solehah, patutnya ujian mandu ni pon kena wat gaya SPM gak dah..

    encik fat, bahaya ye?

    ReplyDelete
  8. Salam.


    itu puncanya kemalangan.
    adeh. yg last tu pling tak menahan..

    huhu, berhati2 selalu:)

    ReplyDelete
  9. salam..
    betul tu..
    kalau tak menahan sila bagi laluan ye cik ;)
    tq.

    ReplyDelete
  10. hehe..abg pejol sebut nama kama di entry ni..
    terharu lak =')

    ye abang pejol!
    saye akan bawak slow semase hujan!
    akan bg signal sebelum gerak ke kiri or ke kanan!
    akan hon kete2 yg tak patuh kpd undang2 jalan raye!

    ReplyDelete
  11. hey kamu salam kenal
    untuk pengetahuan gua tade lesen
    tapi gua memandu..dan amat mematuhi undang2 :P

    ReplyDelete
  12. hey kamu salam kenal
    untuk pengetahuan gua tade lesen
    tapi gua memandu..dan amat mematuhi undang2 :P

    ReplyDelete
  13. pakcik kordi juga tensen dgn manusia begini!pasti pakcik langgar je dgn kereta kebal pakcik ni!

    ReplyDelete
  14. kama, bagus.jangan bagi muka kat orang yang tak faham bahasa ye ;)

    sharamli, tol kan?

    serojajingga, salam..hey kamu ;p
    ada lesen pun tak guna kalau bawak kete macam hantu. ;)

    pakcik kordi, kahkahkahkah..langgar jangan tak langgar pakcik ;)

    kawie, arnamee, seroja jingga and paksik kordi...thanks kerana sudi mencemar duli mengkomen kat blog hamba yang tak seberapa..;)

    yang lain2 pon thanks jugak ;p
    (penulis, solehah, wawa, encik fatt)

    ReplyDelete
  15. kama, bagus.jangan bagi muka kat orang yang tak faham bahasa ye ;)

    sharamli, tol kan?

    serojajingga, salam..hey kamu ;p
    ada lesen pun tak guna kalau bawak kete macam hantu. ;)

    pakcik kordi, kahkahkahkah..langgar jangan tak langgar pakcik ;)

    kawie, arnamee, seroja jingga and paksik kordi...thanks kerana sudi mencemar duli mengkomen kat blog hamba yang tak seberapa..;)

    yang lain2 pon thanks jugak ;p
    (penulis, solehah, wawa, encik fatt)

    ReplyDelete