Disclaimer

Saya merupakan seorang ejen yang berdaftar dengan Syarikat Prudential Assurance Malaysia Berhad. Semua info di dalam website ini adalah pandangan peribadi saya dan tidak mewakili pandangan pihak Prudential secara rasmi.



Tuesday, November 3, 2009

cerita aku 2 - dari pontian sampailah ke pantai remis...

notakepala: 'cerita aku 1' aku karang semasa aku masih berada di sitiawan, perak..
manakala 'cerita aku 2' ini pula aku karang sebaik sahaja tiba di rumah kecik di kl. tepat jam 12mlm..anjing bersahut2an..auuuuuuuuummmmmmm..pejadah mana ada anjing menyalak kat kl ni.bunyi moto mat rempit menyalak adalah.uhhh


bersambung dari episod yang lepas....

sebelum tiba ke exit gopeng tu, aku tengok adala sekonvoian trak polis dalam 5 buah gitu..
deme ni jalan pulak kat lorong kanan..
nak tak nak terpaksa aku polo rapat.
dan memang bukan jenis aku untuk terus potong di sebelah kiri walaupon aku mampu..
aku cucuk rapat2 dulu...
tapi setelah dekat setengah jam, melihat kan diorang tak mengalah, aku pun mengalah dengan memotong di sebelah kiri..
agaknye memang gaya diorang bawak konvoi belah kanan.
macam mangkuk je..
taulah awak tu polis, tapi tak bermakna awak tu above law.
gaji awak tu pon kami yang bayar..apahal?

ok jangan emo2..
kita teruskan je perjalanan..

aku pun kuar kat exit gopeng..
tu dia, tol aku kena RM66 okayyy..
mahal bagai.
memanglah..
dari KULAI ke GOPENG..
(pstttt..kalau korang nak tahu, trak2 polis tu mana ada bayar tol bile melalui highway)

bila da kuar dari gopeng ni..aku perlu menuju ke batu gajah dan seterusnya seri iskandar untuk ke lumut..
wawa, betul kan?ko kan duk utp..mesti tahunye jalan ni..
sepanjang perjalanan dari gopeng ke batu gajah tu okay je..
tapi bila da masuk highway kat seri iskandar tu, aku tengok yang lori2 besar ni suka jalan menggunakan lorong belah kanan..WTH?
dan aku tak terus memotong di sebelah kiri seperti yang dilakukan oleh kebanyakkan pemandu lainnya..
aku polo je lori tu kat lorong kanan.
sambil pada tu aku menyirap sebab deme ni memang takde niat untuk ke lorong belah kiri..
last2 satu demi satu kete yang aku potong tadi, potong aku semula..aku bersabar jek..
masuk lori kedua, aku hon..tapi tak berganjak jugak..
dan aku terpaksa memotong di belah kiri jugak...hampagas betulll

masuk area seri iskandar tu dah start hujan renyai2..
so tak bolehlah nak bawak cepat sikit (ayat sopan selain nak bawak laju) ;p

aku roger si dia samada nak terus berjumpa ke..
tapi oleh sebab kami sama2 masih kenyang lagi, aku mengambil keputusan untuk terus ke rumah sewa lama aku di kg sitiawan..
tadi memula plan, bila aku sampai kitorang nak terus p makan..tapi tak jadi..

aku sampai kat rumah tu dalam pukul 5 macam tu..
rehat2 kejap..
gosip2 dengan member hal2 opis..
then baru aku mandi n bersiap nak p jumpa dia..
tak sabarnya..huhuhuhu..hunggah2..
sebulan setengah beb gua rindu nak tengok dia ;(

kol 6 aku p jemput dia di rumah sewanya..
dan kami pun terus menuju ke ipoh...
plan nak tengok wayang kat ipoh parade seperti yang dicadangkan oleh rakanku...
namun si dia lebih gemar jika kami menonton di jusco sahaja..
aku just follow je..
hajat dihati ingin menonton PAPADOM..
apakan daya, takde showing pulak..
last2 kami tengok cite NINJA..
bolehlah..

tapi disebabkan aku tertinggal baju sejuk di rumah kecik,
maka kitorang pusing2 kat jusco dulu mencari jacket untuk aku..
dia pun kesejukkan aku lihat..
aku offer untuk belikan baju sejuk untuknya, tapi dia menolak..

then aku bagi cadangan yang paling bernas iaitu kami p makan mekdi dulu untuk panaskan badan..hahaha
akibatnya kami terlambat ckit masuk panggung..
bila dah duduk je, aku tanya kat dia sejuk ke..
dia jawab ye..maka dengan machonya aku bukak baju sejuk tu dan bagi dia pakai...
sweet kan?hahahaa..jangan jeles

bersambung lagi..

notakaki:aku nak tido. ngantuk doh. dari pukul 3 aku drive.sampaila pukul 12 baru nak berehat ni.
nite.

10 comments:

  1. polis buat hal..
    lori2 besar buat hal..
    lepas ni kte pakai jalan udara je la abg pejol..hohoho =p

    hmmm..akhirnye abg pejol dpt kuar dgn buah hati..
    mesti si dia ske sangat!!
    tapi...tapi...pasnih da jarang jumpe blk! ='(

    abg pejol slalu contact dia tau???
    arahan nih!!! X-(

    ReplyDelete
  2. uiks macam mana tu nak pakai jalan udara?belonkah..

    saya lagilah suka..hehehe
    tak tahu bile lagi boleh jumpa..
    mak dia soh datang time raya aji nanti..
    opsss!terkantoi episod seterusnya dah..hehe

    tiap ari contact.sekian terima kasih ;)

    ReplyDelete
  3. eleh..baru sebulan xjmpa..

    w0it2..ni kal0 pesen besambung ni leh igt lgik ke ?

    ReplyDelete
  4. fuiyoooooooooooooooooo
    bakal mak mertua da ske kat abg pejol!!!
    next year ktorang dpt merase makan nasi minyak ke??

    ReplyDelete
  5. sha, i menggunakan teknik penyiaran berperingkat tau ;p

    kama, doakanlah yek ;p

    ReplyDelete
  6. sambung lagi ke ..
    haihh

    polis bkn kdg2 cm above the law ke..
    dari ipoh parade , bek p jusco.
    hahaa

    nak jamu nasi minyak ,
    jgn lupa ajak .

    ReplyDelete
  7. satu lagi ..
    tkr la link blog tuh.
    dah sebulan lbh kot tkr ..

    ReplyDelete
  8. dia kata kat ipoh parade hancing..betul ke??
    i tak pernah masuk pulak..

    i jamu nasi campur je u ;p

    lorr yeke..patutlah tak dapat masuk..haishhh

    ReplyDelete
  9. lorr ..
    x penah masuk ke.
    anis penah masuk sekali .
    ntah hape2 ntah.
    x menarik langsung .
    better jusco .
    hancing tu mmg btl la .

    nasi campur ??
    uhm .. x de hal ..
    anis siap nak tapau bawak balik .
    wahahaa

    ReplyDelete
  10. memang tak pernah..
    i bukan kaki jalan kot..
    jusco tu pon baru kali ke3 masuk..hoho..

    kalau nak tapau sila bagi hadiah bersaiz kotak besar dahulu ye..haha

    ReplyDelete