Disclaimer

Saya merupakan seorang ejen yang berdaftar dengan Syarikat Prudential Assurance Malaysia Berhad. Semua info di dalam website ini adalah pandangan peribadi saya dan tidak mewakili pandangan pihak Prudential secara rasmi.



Tuesday, January 12, 2010

apartment di sg chua: rm137k..sape mahu?

minggu ni aku ada kat lumut.
ada keje sikit kat sini..

tadi keluar dari yard n tengah menuju ke rumah tetiba ada oragn call..

no kl..
boss aku ke? (aku memang tak simpan no opis)

"helo assalamualaikum"
"helo incik.." (alamak sore amoi la pulak)
"ye sape ni.."
"saya elin. ingat lagi tak.."
"elin?..elinnnn sape ye.."
"ooo elin dari sepakat indah ye"
"ye incik..saya ada offer untuk incik"

satu apartment kat area taman sepakat indah ada dibuka untuk jualan.
"eh elin. aritu saya takde letak downpayment 200 pun u still call i ke"
aku confuse sebab dia kata kalau aku ada letak upfront 200 baru aku ada first option untuk dapat offer beli rumah dari dia..

dia offer aku umah apartment saiz lebih kurang 997ft.
biasala 3bed + 2bath.
area sg chua, kajang sana..
rege 137k.
korang upfront 1k je pastu leh buat loan 100% 136k..

ada kawan2 berminat tak?
setakat ni aku tak beri kata putus lagi kat elin.
sebab aku macam dah usha dan berminat dengan area bukit subang n setia alam.
aku ingat nk beli rumah kat area situ dulu la.

Sunday, January 10, 2010

property part two

pening lak kalau dah fikir lama2 gini..

semalam aku ronda2 area kajang n bangi usha rumah2 yang ada jual kat sana.

memula tu aku terus menuju ke taman sepakat indah kat sg chua.

itu pun selepas sesat kat-mana-ntah-aku-pun-taktahu.
tapi last2 smpi gak ke area situ..
p la singgah sales opis dia jap kat sepakat indah plaza kalau tak silap.

pastu p pusing belakang n naik jap kat apartment sri ria usha rumah dgn membe aku.
ada gak nmpk iklan 2 3 unit yg nak jual dah.

pastu aku call elin, property consultant tuk sepakat indah ni.
kitorg berjumpalah n dia ckp unit kat sri ria, sri raya n sri cempaka semua org dah fully book.
tapi boleh masuk waiting list dengan bayar pendahuluan rm200 je.
package menarik ni beb.
sebab rege dia gini lebih kurang:
sri raya: rm140k
sri ria: rm136k
sri cempaka: rm12+k

kalau beli ni just untuk invest je sebab kita akan dapat dengan tenant dia terus.
means kita beli je terus memang dah ada penyewa.
rental rate dalam 7 ke 8 ratus gitu.
monthly kat bank baru berapa je.
so bulan2 korang boleh dapat pulangan 2 3 ratus lagi.
menarik kan?

sesiapa berminat boleh roger aku.

tapi aku tak ambik sebab dengar cite developer ni nak launching projek baru kat area situ gak.
nama pojek tu park avenue.
rege dlm 190k gitu..huiyoo.huhu
tapi memang berbaloi2 la.
kalau dah siap sure harga leh melambung sampai 250k.
do your math.

sekain.

Saturday, January 9, 2010

jan 09,2010 - study2!!!

nak beli tayar rege rm215 aku wat research selama sebulan.

so kalau nak beli rumah rege rmXXX,000.00 mungkin aku kena study selama setengah tahun.

p/s: sape2 yang byk duit tu, investla duit korang dengan membeli rumah->sewakan/jual->beli rumah lain...

Thursday, January 7, 2010

jan 07,2010 - beli rumah

nak beli umah kat mana ni ye.

pening dah kepala aku mikirkannye.

jan 07,2010 - ada awek woiii!!

minggu ni kat opis aku ada awek cun sorang baru masuk.
gua confirm lu tergoda beb kalau tengok.

bersambung...

haha..ala anis..
sekarang ni aku tengok ramai je pompuan kapel dengan pompuan.
jeles betul gua.
dahlah cun2!
aku yang kacak ni dia tak tergoda ke..

korangs memang!
gatai!
kalau nak balak aku pon boleh woi..haha

betul.
'selamat' dia dalam 'jagaan' aku..huhu

alamak babe. lu tak caye dengan gua ke..
cun babe..kalau dah nama secretary tu kansss...

bersambung...

Saturday, January 2, 2010

jan 02,2010 - kedai tayar kereta termurah didunia!!


klik sini untuk entry latest pasal tayar murah okay.

-----------------------------------------------------------

tajuk tu macam exaggerated ckit kan.
tapi itulah hakikatnya.

mgu lepas aku ada usha harga tayar kereta yang aku cari ni kat serdang.
kedai tu quote RM280 sejibik.

tadi aku dengan member2 aku p la ke kedai tayar kete termurah di dunia itu.
kedai tu terletak kat klang.
kat jalan kapar, klang.
tak jauh dari traffic light.
dan dikelilingi oleh 3 buah petrol station.
nama kedai tu hing leong.

tayar serupa yang aku carik tu harga dia just RM215 wokeh.
do your math man.
bagaikan aku beli 3biji tayar n percuma sebijik.
tak sia2 aku buat research selama sebulan semata2 nak beli tayar kat kedai tu.
berbaloi-baloiiiiii.

kat bawah ni ha aku attach gambar kedai tu. n ni map dia lebih kurang.



Friday, January 1, 2010

terima kasih kerajaan!!

hari ini aku dah merasakan penangannya.

hadiah tahun baru: gula naik doposen!

tadi pas solat jemahat p la makan kat kedai nasi berani terpower kat shamelin (member aku yang claim)

dahla harga nasik berani tu RM12 hengget. (aku ambik lauk kambing)

tapi nasib baik lauk dia tu sedap. kat mamak pun tak sedap macam tu tau.
tapi sure aku dah tak berani nak makan kat situ lagi.
setahun sekali boleyla kot.

okay ni bab yangtak bestnye:
pastu aku ambik la air sirap.
aku confirm yang aku ambik tu air sirap.
tapi bila aku minum.
ya Allah!!
ni apa org ni jual air kosong letak pewarna merah ni.
bengkek tol la aku tau!!

pastu aku fikir sejenak.
ye tak ye jugak.
tahun baru dan azam baru dari kerajaan.

MAHU KURANGKAN KADAR OBESITI SATU MALAYSIA!!



2010 - tinggal 2 tahun je lagi ;(

selamat datang dua-ribu-sepuluh.

agak2 kawen tarikh 10-10-10 cantek tak?

ke nak 25-04, bday aku.

azam baru: NAK KAWEN TAHUN INI.

tinggal 2tahun je lagi beb.tak sempat nanti.

010110