Disclaimer

Saya merupakan seorang ejen yang berdaftar dengan Syarikat Prudential Assurance Malaysia Berhad. Semua info di dalam website ini adalah pandangan peribadi saya dan tidak mewakili pandangan pihak Prudential secara rasmi.



Tuesday, January 12, 2010

apartment di sg chua: rm137k..sape mahu?

minggu ni aku ada kat lumut.
ada keje sikit kat sini..

tadi keluar dari yard n tengah menuju ke rumah tetiba ada oragn call..

no kl..
boss aku ke? (aku memang tak simpan no opis)

"helo assalamualaikum"
"helo incik.." (alamak sore amoi la pulak)
"ye sape ni.."
"saya elin. ingat lagi tak.."
"elin?..elinnnn sape ye.."
"ooo elin dari sepakat indah ye"
"ye incik..saya ada offer untuk incik"

satu apartment kat area taman sepakat indah ada dibuka untuk jualan.
"eh elin. aritu saya takde letak downpayment 200 pun u still call i ke"
aku confuse sebab dia kata kalau aku ada letak upfront 200 baru aku ada first option untuk dapat offer beli rumah dari dia..

dia offer aku umah apartment saiz lebih kurang 997ft.
biasala 3bed + 2bath.
area sg chua, kajang sana..
rege 137k.
korang upfront 1k je pastu leh buat loan 100% 136k..

ada kawan2 berminat tak?
setakat ni aku tak beri kata putus lagi kat elin.
sebab aku macam dah usha dan berminat dengan area bukit subang n setia alam.
aku ingat nk beli rumah kat area situ dulu la.

6 comments:

  1. aku
































    x mau la!dah ada umah :) hehehe

    ReplyDelete
  2. area bukit subang lagik best ke?

    ReplyDelete
  3. anis, takyah pakai duit pon.

    k.life, buat invest oii..

    mak.su, tak tahu.ada komen?

    ReplyDelete
  4. mcm best...nk ajukan pada pihak atasan..

    ReplyDelete
  5. owh..aku bru 1st time dgr nama sg. chua ni..x familiar area sana..

    ReplyDelete