Disclaimer

Saya merupakan seorang ejen yang berdaftar dengan Syarikat Prudential Assurance Malaysia Berhad. Semua info di dalam website ini adalah pandangan peribadi saya dan tidak mewakili pandangan pihak Prudential secara rasmi.



Saturday, January 2, 2010

jan 02,2010 - kedai tayar kereta termurah didunia!!


klik sini untuk entry latest pasal tayar murah okay.

-----------------------------------------------------------

tajuk tu macam exaggerated ckit kan.
tapi itulah hakikatnya.

mgu lepas aku ada usha harga tayar kereta yang aku cari ni kat serdang.
kedai tu quote RM280 sejibik.

tadi aku dengan member2 aku p la ke kedai tayar kete termurah di dunia itu.
kedai tu terletak kat klang.
kat jalan kapar, klang.
tak jauh dari traffic light.
dan dikelilingi oleh 3 buah petrol station.
nama kedai tu hing leong.

tayar serupa yang aku carik tu harga dia just RM215 wokeh.
do your math man.
bagaikan aku beli 3biji tayar n percuma sebijik.
tak sia2 aku buat research selama sebulan semata2 nak beli tayar kat kedai tu.
berbaloi-baloiiiiii.

kat bawah ni ha aku attach gambar kedai tu. n ni map dia lebih kurang.



19 comments:

  1. saya yang perempuan ni tak pernah nak amek tau pasal tayar...

    so, tayar tu ape yg best sangat sampai sebulan wat research?
    bunga dia lagi lebat ke???

    ReplyDelete
  2. untuk tah0n baru la kiranya tayar tu,,,

    ReplyDelete
  3. memang murah tapi aku pakai motor je.. so lagi murah kot.. hehehehehhe..

    tapi thanx pasal info kedai tuh.. member aku memang dok survey tayar keta...

    ReplyDelete
  4. kau watpe kat klang? tanah tumpah darah aku tuh beb ;D

    ReplyDelete
  5. akmar, tayar dia lagi murah..
    murah=leh simpan duit=leh kawen cepat2..wakaka

    maksu, wahhbaru aku perasan. bestla kete aku dapat hadiah tahun baru. nak dapat hadiah dari maksu bila la agaknya ;(

    kawie, welcome. suruhlah membe p cni. memang berbaloi.

    ateeka, jalan2 tukar tayar and usha sport rim ;)

    azuan, tapi jangan ko tukar kaki kat situ pulak dah ye wan.

    ReplyDelete
  6. naik bas x yah pk sal tayar .
    hahaa

    lagi la leh save duit

    ReplyDelete
  7. erm betul tu nis..

    just pikir sal bau ketiak sorang2 je kan.bgehehe

    ReplyDelete
  8. bukan u suke bau ketiak ke ?

    ReplyDelete
  9. tauke tu memang offer 200 je. tapi aku yang nak bayar lebih..wakaka

    ReplyDelete
  10. oo..harga tayar 200 lebih eh sebiji..bru tau ni..hehe..tq la info pasal kedai tayar tu..

    ReplyDelete
  11. alahai baru nampak encikdude ni punya suggestions, rugi la akak, baru tukar jap tadi kat proton 2 bijik, rm220 sebijik (goodyear 195/55r/15 eagle nct5). pas tu kena lagi steering cushion dah kopak rm175, allignment+balancing: 24+24, dokgitu dokgini 696.00 rial..nampak gayenye takleh la beli baju baru bulan ni..huhu..
    mahal ye yang akak dah bayar tu?

    ReplyDelete
  12. kat proton?
    awat tukar tayar kat proton?

    goodyear tu brand baik kak.
    size tu dgn harga macam tu kira ok lah.
    tak mahal sangat...

    ReplyDelete
  13. aku tgh survey tayar 185/70/R14 88H....berapa harga?

    ReplyDelete
  14. nazoo_ars
    tue saiz tayar apa..
    sya ada tayar saiz 16...
    awk pakai kete apa..

    ReplyDelete