Disclaimer

Saya merupakan seorang ejen yang berdaftar dengan Syarikat Prudential Assurance Malaysia Berhad. Semua info di dalam website ini adalah pandangan peribadi saya dan tidak mewakili pandangan pihak Prudential secara rasmi.



Sunday, January 10, 2010

property part two

pening lak kalau dah fikir lama2 gini..

semalam aku ronda2 area kajang n bangi usha rumah2 yang ada jual kat sana.

memula tu aku terus menuju ke taman sepakat indah kat sg chua.

itu pun selepas sesat kat-mana-ntah-aku-pun-taktahu.
tapi last2 smpi gak ke area situ..
p la singgah sales opis dia jap kat sepakat indah plaza kalau tak silap.

pastu p pusing belakang n naik jap kat apartment sri ria usha rumah dgn membe aku.
ada gak nmpk iklan 2 3 unit yg nak jual dah.

pastu aku call elin, property consultant tuk sepakat indah ni.
kitorg berjumpalah n dia ckp unit kat sri ria, sri raya n sri cempaka semua org dah fully book.
tapi boleh masuk waiting list dengan bayar pendahuluan rm200 je.
package menarik ni beb.
sebab rege dia gini lebih kurang:
sri raya: rm140k
sri ria: rm136k
sri cempaka: rm12+k

kalau beli ni just untuk invest je sebab kita akan dapat dengan tenant dia terus.
means kita beli je terus memang dah ada penyewa.
rental rate dalam 7 ke 8 ratus gitu.
monthly kat bank baru berapa je.
so bulan2 korang boleh dapat pulangan 2 3 ratus lagi.
menarik kan?

sesiapa berminat boleh roger aku.

tapi aku tak ambik sebab dengar cite developer ni nak launching projek baru kat area situ gak.
nama pojek tu park avenue.
rege dlm 190k gitu..huiyoo.huhu
tapi memang berbaloi2 la.
kalau dah siap sure harga leh melambung sampai 250k.
do your math.

sekain.

14 comments:

  1. duit msk goyang kaki ..
    wah ..
    tbe2 jd mata duitan .
    haa3x

    ReplyDelete
  2. kat seksyen 21, shah alam ada rumah ok gak
    7 kaki X 7 inci...
    amacam???=)

    erk888.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. dah alang2 kat kajang ngan bangi tuh ziarah la aku.

    ReplyDelete
  4. laaaa...awatnye x ajak p sekali.blh tlg tunjukkn jln smpi lg sesat barat!hahaha=P

    ReplyDelete
  5. laaaa...awatnye x ajak p sekali.blh tlg tunjukkn jln smpi lg sesat barat!hahaha=P

    ReplyDelete
  6. the best investment to do now! good

    ReplyDelete
  7. bro , its the right time to invest now because the interest rate is at all time low .Depending on location , in general i could see an oversupply of residential property in 2010 because a lot of developer had postpone their property launch from last year to this year .Therefore currently its a buyers market , do look around for alternative package which come bundle together with the property and i believe you will find plenty of those.

    ReplyDelete
  8. thanks bro xp for the very useful advise. appreciate it.

    ReplyDelete
  9. nice property :) terus follow sini :)

    ReplyDelete
  10. k.luffy, jom join aku nak?

    mak.su, yela sekain ;p

    anis, memang dunia sekarang kena macam ni nis.

    deus, 7inci? curios..berapa offer?

    k.life, taklah kak. aku agent jual pompuan..wakaka

    ateeka, nantila bawak mak n abah sekali k.

    penulis, i memang suka sesat2 ni reen ;p

    seroja, a'ah betul tu..jom invest!

    ReplyDelete