Disclaimer

Saya merupakan seorang ejen yang berdaftar dengan Syarikat Prudential Assurance Malaysia Berhad. Semua info di dalam website ini adalah pandangan peribadi saya dan tidak mewakili pandangan pihak Prudential secara rasmi.



Thursday, April 29, 2010

peraduan dimana blog SHARAMLI?

sape tahu kat mana sila bagi tahu kat aku boleh tak?

blog dia tak best pun, tapi aku nak gak kutuk2 ckit kat blog dia.

hadiah takde!!
ckit-ckit nak hadiah.
ckit-ckit nak hadiah!

rasuah tu tahu tak..

jom kita benci rasuah ;)

Tuesday, April 27, 2010

thanks guys sudi singgah!!!

sori aku buzy lately...
ada training di singapore seminggu...
so otomatiknye tak dapat blogwalking...
bz banget dehhh!!
aduh!!!

love u all!!!


keputusan kontes wish beday:
takde sape menang coz pengewish tak sampai 29 org pun ;(
pepehal thanks ya all!!

the fiancee
the boss
orga
kecik
aween
bob
azwa
fmd
yazid sulaiman
fadly dalham
syariza sizali
dik bi
zahiah samad
muz moja
zayree sardin
sham fauzi
siti nurul baizura
nurul wahida dalham
cikgu zuriyal haneem
amir zubir
meiji


blogers:
milimilo
hudaluna
akmar anuar
anis
risanur
kapten
daisy
nunu eera
syeeda
azuan
solehah
nurul harun

ni listnye:


Sunday, April 25, 2010

thanks to EMAK....29 years ago..

alhamdulillah...
bersyukur ke hadratNya, genap hari ini aku telah mencapai usia 29 tahun..
moga cabaran di hari mendatang dapat ditempuhi dengan penuh keimanan dan ketaqwaan..
insyaallah...

terima kasih tak terhingga diucapkan kepada EMAK yang telah bersusah-payah melahirkan saya dua-puluh- sembilan-tahun yang lepas...

p/s: menikmati saat2 indah 29 tahun di kampung sekarang.

------------------------------------------------------------

kalau dah sambut birthday mesti ramai yang nak wish kan?
so bloggers,
sempena hari kelahiran ini, pengewish yang ke 29 akan mendapat hadiah yang diwar2kan di entry ini..
gud luck to ya alll ;)

p/s: sesapa nak bagi hadiah bday kat aku, boleh jama' sekali untuk hadiah kawen nanti (bulan 7 akan datang) ;)

thanks to EMAK....29 years ago..

alhamdulillah...
bersyukur ke hadratNya, genap hari ini aku telah mencapai usia 29 tahun..
moga cabaran di hari mendatang dapat ditempuhi dengan penuh keimanan dan ketaqwaan..
insyaallah...

terima kasih tak terhingga diucapkan kepada EMAK yang telah bersusah-payah melahirkan saya dua-puluh- sembilan-tahun yang lepas...

p/s: menikmati saat2 indah 29 tahun di kampung sekarang.

------------------------------------------------------------

bloggers,

Thursday, April 22, 2010

mcm mane nak pujuk pompuan yang merajuk?

serius aku fail bab ni....

selepas perselisihan kecil...

abg: "ayg sayang abg tak...?"
ayg: "tak.."
abg: "eh, nape tak ni ayg?"
ayg: "sebab taklah"
abg; "ermm ok. ayg pegi tidolah"

ada jual tak buku bertajuk PANDUAN MEMUJUK WANITA YANG MERAJUK....?
nak beli 18.

Wednesday, April 21, 2010

sape ada bisnes design or ambik tempahan kad kahwin??


ye betul.
kad kahwin aku tak ditempah lagi...

demi masa, aku memang tak sempat.

so sesapa yang ada bisnes ni aku ingat nak tempah kat korangla.
bukan pe.
kalau tempah kat kedai mahunye sebulan lebih baru siap.
kalau tempah kat korang mungkin boleh cepat sikit kan?
plus ada diskaun lagi..hehe

n satu lagi masalah aku, aku tak reti nak pilih mana satu design yang aku berkenan.
semua cantik2 lah..hahaha

so aku nak tanya korang ni.
kad ni ok tak?




pink n bunga2 gitu..
wakaka.
tapi aku tanya siyes ni. ok tak?
sape betul dapat kad free nanti.

Tuesday, April 20, 2010

2010 ialah tahun membiak!


baru je baca status k.life kat pesbuk.
dapat baby dah dia.
tahniah wei! update blog cepat!
patutlah sunyi je blog dia skrg...
13 april baby dia lahir...BOY

baby bulat 17 april..BOY
baby member aku lagi sorang si fuad lahir 29 march. BOY
semalam (19 april), bakal abg ipar aku dapat anak sulung... BOY

wahhhhhh semua baby-baby boy yang comel mahu keluar di bulan april!

anda tahu mengapa???

mungkin sebab diorang nak tiru idola diorang yang lahir pada 25 APRIL...

ha.
ada 5 hari lagi.
lu all jangan nak lari.
p beli hadiah cepat n pos kat gua!

sempena beday gua yang nak mendatang, gua ingat nak buat satu kontes la.
saje2 nak syok sendiri..wakaka.
hadiahnye ni:

fridge magnet khas gua rembat kat texas.

kontesnye nanti. lu tunggu gua istiharkan.

Monday, April 19, 2010

anak-anak emas sekarang dah malas nak update blog, nak ambil anak ikan tak mampu ;(

gua perhatikan anak-anak emas gua sekarang sudah mula bermalasan mengapdet blog.
ah itu sindrom biasa barangkali.
mentang2lah lu baru je jumpa n kenal ramai blogger, tetiba rajin lak lu ye...

-------------------------------------------------------------

si kuntet dan si kuceng hitam.
(kalau penakut jangan baca!!!kisah betul ni)

kuntet(bukan nama sebenar.kalau gua tak cakap, lu pun tahu kan) ni opismate gua.
pada minggu yang misteri itu, kuntet telah diarahkan untuk turun berstesen-luar di JB.
dengan hati yang berat, kuntet pergi jugak ke JB.
arahan bos beb, kenalah patuh kan.

bukan pe, time tu tengah bulan..
biasala.. sengkek sikit beb..
tak bestla kalau boss suruh p memana waktu tu..
sebab pepehal kena guna duit sendiri dulu, hujung bulan baru leh claim balik.

dan disebabkan kesengkekan itulah yang membuatkan si kuntet terpaksa tidur je di opis cawangan JB pada malam yang misteri itu..

lebih kurang jam 1 pagi, kuntet terjaga dari perbaringan...
beliau nak menunaikan hajat rupa2nya...
semasa kuntet masuk ke dalam stor yang telah dijadikan bilik persalinan sementara untuk mengambil towel, kuntet terperasan akan seekor kuceng hitam yang sedang duduk diatas meja dengan gaya seekor kuceng hitam yang sedang duduk diatas meja.

dalam kemamaian, kuntet menghalau kucing hitam itu kerana kuntet tak berapa gemar akan kucing.
tapi kucing tu buat dekkkk je.
mungkin kucing itu tak faham akan apa yang dimaksudkan oleh kuntet fikir kuntet dalam benak hatinya yang mamai.

kuntet berpaling untuk mengambil towel yang tersidai di atas kerusi.
semasa menoleh semula ke arah kucing itu, (tegak bulu roma gua sekarang ni dowhhh) kuntet sangat terkejut sebab kucing hitam itu sudah tiada!!

kuntet tak berpuas hati!!
fikirnya kucing itu mahu bermain sorok2 barangkali..
habis satu opis digeledahnya untuk mencari kucing hitam itu.
tercabar keegoan si kuntet kerana gagal mencari kuceng hitam itu.

setelah beberapa minit mencari.
baru kuntet perasan yang semua pintu dan tingkap di opis tu tertutup rapat.
bagaimana kucing hitam itu boleh masuk ke dalam?
kuntet dah cuak.
oleh sebab dah cuak, kuntet pun sambung tidur kembali untuk melupakan misteri kucing hitam itu.

sekian.
jangan biar hidup anda dikelilingi misteri..kekeke

------------------------------------------------------------

pepehal terima kasih kat kuntet sebab lu dah buat gua rasa seram je ni.
dahlah lepas ni gua nak pindah duk sorang2 je..

so sesape nak sewa bilik kat rumah gua (area serdang lama) selama 2bulan ni sebelum gua kawen, gua bagi rege murah2 je..
lu miskol gua k.

Sunday, April 18, 2010

demam2 pun gua pi lawat gak anak membe gua yang baru sehari terjah dunia ni.


perghhhhhhhhhhh.....
tak larat betul lepas balik dari TS semalam...
malam tu gua 'pengsan'...
bangun pagi hidung dah beku....

tapi petang tadi sempat gak gua kuar p tengok baby member gua yang baru berusia sehari...
bangga gua dengan member gua ni.
anak dah 2orang pun..
anak gua?
cam bese, belum disenyawakan lagi...

masa dapat pegang baby tu yang paling seronot sekali.
seronot campur cuak gak sebenarnye beb...
ringan je dia.huhu...

gua ingat gua nak azankan lagi baby tu..
tapi takut kena marah lak dengan member gua..

gua nak gak prektis.
azan kat telinga kanan baby, n
qamat kat telinga kiri beliau..
pastu 'tahnik' kan baby..
iaitu bagi kunyahan kurma/manisan kat bibir baby untuk simbol pecah mulut beliau..

oyeah2. dah boleh kawen ni...

gaya YB memberi hamper demi meraih undian pada pilihanraya...
cam tak ikhlas je tunjuk pic..haha


best wooo pegang..tak sabar nak dapat 8..;p


ada gaya bapak tak?


cambest je PUSRAWI ni..nanti nak 'wife' gua deliver kat sini jugaklah..cet. kawen pun tak lagi.


berat 2955 grams tuuuuu....sedang2 la tu..


PUSRAWI lagi..rm90/night only..
cost deliver dalam rm1500 to rm2500

ada banyak ayat2 suci..tenang baby insyaallah..


'the bapak'...tahniah BULAT!


tenang je 'dia'..(nama belum ada lagi)


amacam?ada rasa2 nak kawen tak? ;)














-------------------------------------------------------------------------------------

UPDATE!!!!!!!!!!

sebenarnye kat bawah2 pic tu ada je penerangan/pendapat aku untuk setiap pic.
tapi macam mana ntah boleh tersama pulak dengan background kaler...
tak dapek den nak nolong...

n for info, baby yang diatas tu adalah adik kepada awek comel yang gua dokong dalam entri ini...
rindu pulak kat aqilah humairah..
dah besar dah sekarang dia...ramai orang ngurat.


Saturday, April 17, 2010

ada apa dengan GATSBY blogger gathering di TIMES SQUARE?

ada ramai awek(ini no 1! hehe)

ada ramai kawan blogger.

ada jejaka kacak apat. (pujian tak ikhlas sebab beliau dah heret gua p sini)
ada adik manis sara.
ada adik pendiam azuan.
ada adik arab huda.

ada ramai lagi.

tapi yang gua tak bley blah.....

ada hati yang PUNAHHHH tak dapat blackberry, ferrari, wii, i-phone, dan amoi comeyyy!!!!

tapi ingatlah.
setaklucky2 gua, tak lucky lagi apat!
haha.

p/s: mana pi cable camera gua?gua tak bleh nak aplod gambar bagai ni!

Thursday, April 15, 2010

lu boleh nampak hantu tak?

tadi gua dgn membe gua p usha satu rumah...
rumah sebelah tu kosong..

on the way balik..
aku nampak membe gua tu tgah baca2 n macam menghalau benda.

dia cakap ada benda nak polo dia balik.
n dia cakap hantu kat rumah kosong tu say 'hello' kat dia..

humangaih..soram den..dahla malam jemahat ni.

Tuesday, April 13, 2010

pengajaran, pembelajaran dan juga pembalasan

ye. bab jalan raya memang gua skema.
gua ikut 98% peraturan jalan raya di malaysia.

tapi hantu mana ntah yang rasuk gua malam ni, gua p parking kat tepi jalan ampang. tempat yang tak boleh parking.

niat gua nak parking kejap je, nak p belikan nasi untuk membe gua kat pelita.

sekali mamak tu buat nasi goreng pun lambat. mungkin ramai orang.

gua balik kat kete tengok macam ada kertas sangkut kat wiper kete gua.
gua buat tak tahu.
sampai kat traffic light, gua tak sedap hati.
gua keluar dari kete n tengok surat apa kat wiper kete gua tu.
aduyaiii. rerupanya surat saman parking kat tepi jalan.
saman polis pulak tu.

apalah malang nasib gua.

baru je hari ini hati gua tengah berkira2 mengenai sikap pemandu malaysia yang suka melakukan kesalahan jalan raya seperti memotong barisan.
salah ke diorang sebab nak cepattttt je.
gua baru je nak terpikir diorang tak salah kot.sebab dah semua buat kan.
baik si kancil mahu pun si nissan fairlady.

nah ambik kau. kalau tak salah takdenye polis nak saman gua kan?
peraturan tetap peraturan.
lu tak boleh potong barisan.
lu tak boleh parking merata.

gua betul2 taubat.
baru je nak belajar2 langgar peraturan jalan raya..eceh ;p

balik rumah gua kena sekolah pulak dengan si kecik.
sebab sikit hari tu gua mati2 pesan kat dia jangan parking merata. salah.
tapi arini gua lak yang kena.
hahaha.
jom gelak ramai2 ketawakan gua.
HAHAHAHA.
takpe arini gua bagi can kat lu all.

bile Kecik tanya rege nasik dia tu, gua jawab macam ni...
"rege dia rm 305.50..termasuk duit saman.."
amik kau! gua marked-up 5000%!!!

-----------------------------------------------------------

oh ye gua nak tambah lagi...
gua nampak polis yang saman gua tu langgar lampu kuning kat traffic light depan mata gua!
gile berbulu ketiak gua!
baru je gua nak menanam niat suci nak p bayar saman esok sambil menangis tersedu2 menyatakan kekesalan..
ok gua tak langgar lampu kuning tu.
bila dah hijau, gua jalan n nampak pakcik polis tu sibuk saman orang lagi.
mahu je gua benti n sound..."encik, bak sini satu surat saman. saya nak saman encik sebab langgar lampu kuning"

agak-agak kalau gua buat macam tu tadi apa akibatnye eh?

Sunday, April 11, 2010

siri bercakap dengan blogspot

arini gua p jumpa membe lama gua time belajar dulu..
banyak benda baik kami bincangkan.
almaklumlah dah dekat 4tahun tak berjumpa.
dia pun dah ada sorang anak comel cam cina.
anak gua? masih belum disenyawakan lagi..

so banyak petua berguna pasal perkahwinan gua dah cilok dari dia.
free of charge..
gua tak payah bayar duit konsultansi pun.
itulah guna member.

sebelum balik dia ada promote blog dia...(err blog wife dia kot)
menarik.menatap.
lu all follow lah, gua tak ambik komisen.
just tolong2 member.

gua sombong dengan lu blog..gua mintak maaf blog..gua tak berniat begitu goblog.

mungkin kebetulan.
ye kebetulan.
lu refer balik kat entry ini..

malam tu pes time gua p berdating..eh bukan!
pes time gua keluar dengan beliau dengan ditemani kawan beliau...
kami tengok cite es age tu..
gua bantai gelak tak kontrol macho kat sebelah awek yg baru pes time kuar dengan gua..

setahun selepas 10-07-2009, insyaAllah kami akan disatukan...
insyaAllah...lu doakanlah..doa lu semua makbul beb..

lu semua dah kumpul duit belum?
kalau takde tibi plasma lu jangan datang majlis gua.
gua halau balik karang!
muahaha.

pis.




Friday, April 9, 2010

beli rumah

gua p usha satu rumah tadi.
rumah tu ada penyewa sekarang nih.
minah tu claim dia duduk sorang2 je.
tapi bile gua masuk, gua nampak ada guitar n songkok.

lu rasa apa bai?

gua tak jadi beli.