Disclaimer

Saya merupakan seorang ejen yang berdaftar dengan Syarikat Prudential Assurance Malaysia Berhad. Semua info di dalam website ini adalah pandangan peribadi saya dan tidak mewakili pandangan pihak Prudential secara rasmi.



Wednesday, May 19, 2010

LU TUNJUK JARI TENGAH LU KENAPA? ANU LU KONTOT SANGAT KE MALU NAK TUNJUK?

situasi: lagi 15meter menuju ke gate touch n go.

tiba2 kereta gua dipotong serta di'pancung' oleh 'si-anu-kontot' yang bedebah itu.

gua bagi high-beam sebanyak berikut:

kali ke-1: gua!

kali ke-2: benci!

kali ke-3: perangai!

kali ke-4: lu!

arakian, si-anu-kontot mengeluarkan tangan kanannya lantas menunjukkan isyarat jari tengahnya yang bermaksud:

"gua tunjuk jari tengah gua ni sebab gua malu nak tunjuk anu gua yang pendek!"

lantas, gua bagi lagi high beam (agak lama sikit) yang gua maksudkan seperti berikut:

"booooo!!! anu kontot ada berani mahu berlaku kurang ajar di jalan raya!"

p/s: sedih? tak guna. kita dah diajar dan dididik untuk tidak menghormati orang lain di jalan raya. membazir sungguh didirikan sekolah memandu.

p/s: pepatah melayu lama ada mengatakan, 'biarlah anu kontot, budi bahasa tinggi sekali'

3 comments:

  1. hahahha/...memang bgus punye perangai..da slh nk tnjuk jari tgh lak

    ReplyDelete
  2. kadang-kadang pemandu kat Malaysia ni macam hampeh. langsung tak mengamalkan

    Budi Bahasa Budaya Kita.



    tapi bukan semua.

    ReplyDelete