Disclaimer

Saya merupakan seorang ejen yang berdaftar dengan Syarikat Prudential Assurance Malaysia Berhad. Semua info di dalam website ini adalah pandangan peribadi saya dan tidak mewakili pandangan pihak Prudential secara rasmi.



Sunday, May 9, 2010

patut tembak ke tak patut?

aku rasa patut tembak je.

kalau budak2 tu jenis dengar kata takdenye diorang nak cari pasal dengan polis.
or takdenye diorang nak keluar tak tentu hala pada waktu pagi2 buta.
kalau dah pagi2 buta korang ada kat luar, korang buat apa tu?
baru balik keje?
or baru lepas kenduri anak2 gadis orang?
aku tak percaya korang on the way nak wat qiamullail kat masjid or surau2.

youth curfew perlu gak aku rasa.
ni muda2 perangai dah macam setan.
sok dah besar nak jadi apa?

tapi pepehal pun polis kena ikut SOP.
bukan senang2 nak tembak orang setahu aku.

p/s: gua selamba sound mat rempit yang tengah wheely supaya turunkan moto diorang. tahu lak takut korang ye. pastu slowkan moto tengok sapa yg sound diorang. gua pun takut gak, tapi gua sound baik2 "bahaya beb lu buat macam tu" (sambil muka wat senyum manis gile..kekeke)

al-fatihah kepada arwah aminulrasyid..

5 comments:

  1. terus takut nak langgar traffic light dah lps ni . kang mati kena tembak , sia-sia je .

    ReplyDelete
  2. tu ler
    semua nak salahkan polis jer
    kesian plak aku dengan polis

    kesalahan budak2 tu
    kesalahan ibu bapa yang x jaga anak
    takder plak org nak tegur padahal tu punca awal


    Latest: Santai Ahad: Mandarin Oriental

    Hot!: Ciri Wanita Idaman Lelaki

    ReplyDelete
  3. tembakkk~~~~
    kebaboooo~~~~
    malam buta..nampak pulak acik pulis tu sapa yang bawak kete kannn??
    pulak tu mcm drive jet kekdahnya..
    benda dah jadi..
    mak apaknya..kena la terima qada and qadar..

    ReplyDelete
  4. anis,
    bagus. sila ikut peraturan.

    kapten,
    tula.
    tahu takpe.

    meo,
    lu pikirla sendiri beb.

    hope,
    setujuk!

    ReplyDelete