Disclaimer

Saya merupakan seorang ejen yang berdaftar dengan Syarikat Prudential Assurance Malaysia Berhad. Semua info di dalam website ini adalah pandangan peribadi saya dan tidak mewakili pandangan pihak Prudential secara rasmi.



Sunday, June 13, 2010

warnung: no blogging, this is world cup season

diumumkan blogging bercuti selama sebulan sempena world cup...

jumpa lagi di bulan hadapan.

yeah!

Friday, June 11, 2010

30 minutes to go!!!

jom kita intai gadis lalu tingkap....

eh silap! jom kkita p layan world cup....

ramalan judi halal (pending permit approval) aku :

mexico-3 aprika selatan-1

p/s: gua dah siap pakai jersi belanda yang gua sempat tibai selai kat rantau panjang semalam! muekeke..;)

hotel 3 bintang di Kota Bharu yang terhebat

semalam balik je dari offshore terus pusing2 kat kota bharu cari hotel untuk bermalam.

pusing2 kat town, dan ternampaklah sebarisan hotel di jalan apa ntah.

pilih punya pilih, kitorang pun pilihlah hotel yang nampak cantik di luarannya.

"beb, kita try hotel tu lah...nampak luar cantik, harap dalam pun oklah"

nama hotel tu Flora Place

bile masuk je, perghhh terkejut aku sebab dia punya hiasan dalaman memang tak macam hotel 3 bintang langsung..

pandai owner dia make-up hotel tu...

yang best:
-wifi dia laju gile!
-hiasan dalaman bilik sgt ngetop.
-bilik air bersih dan cantik. macam nak tidur dalam tu pun ada jugak.
-boleh order makanan dari bilik dengan harga yang berpatutan.
-murah pun murah. standard twin kitorang baru je dalam rm 168.

yang tak best:
-takde!

sekian promo percuma untuk hotel flora place yang telah menyediakan perkhidmatan yang sangat memuaskan hati aku. ;)

ni location hotel tu mengikut firasat pak gugel mep:-

Wednesday, June 9, 2010

saya nak jemput korang ke majlis kahwin saya ni.

yg ni belah perempuan.
kat pantai remis.



yang ni kat rumah mak bapak saya kat pekan nenas of pontian johor...


dekat ke dengan rumah korang?
kalau berkesempatan jemputlah hadir ye.... :)

Tuesday, June 8, 2010

hobi saya ialah kumpul setem. (bosan gila tajuk ni kan)


bukan!


hobi saya ialah pergi ke laut macam ni...





hehehe..
esok nak balik darat dah.
tu yang hepi semacam je. ;)

Monday, June 7, 2010

mencemar duli: sungai petani dan kota bharu

oyeah!

bestnye dapat baring kat bilik hotel di kota bharu ni.

baru je tiba setelah 5 jam perjalanan dari sungai petani.

aku baru sampai for the 1st time kat dua2 tempat tu.

SP: maju gak. banyak mall. tesco pun ada. tak lepaskan peluang untuk rasa R.F.C..heehe

KB: mantap ah! macam KL pun ada..dah pukul 11 mlm pun still bz...mat rempit pun banyak..keke


kilometers covered today
lumut-sungai petani-kota bharu

Saturday, June 5, 2010

carrefour wangsa maju: pembungkus hadiah yang lembap gile n hobi masyarakat malaysia yang tidak tahu beratur!

ni sebab gua hangin tu yang gua post entry BUSUK nih!
lu bikin gua panas babe!

lokasi: tempat customer service kat carrefour wangsa maju
tarikh: 04 june of 2010
waktu: 10 to 11pm
nama pekerja: bermula dengan huruf 'R' (perempuan)

gua tahu la service bungkus hadiah tu free, tapi tu bukan lesen untuk lu bungkus hadiah gua lembap gile...
setengah jam lebih beb...
oleh sebab kelembapan lu jugak, 2 customer lain yang mangkuk
(perempuan dlm 30-an dan 40-an) tak tahu or tak nampak gua tengah tunggu kat situ boleh pulak cilok line! cam sial!

kat tempat bungkus hadiah tu ada dua orang yang jaga.
sorang lelaki n sorang perempuan.
lelaki tu senior dia aku rasa.
yg perempuan tu pulak aku tak pasti. trainee ke. part-timer ke. or cleaner yg dipinjamkan untuk tolong2 di situ. macam indon pun ada jugak....yang pasti lu bikin gua panas walaupun muka lu lembut je..
yang si lelaki ni kalau dah tahu kawan lu tu tak boleh buat kerja cepat, lu p la tolong dia.
ini tidak. lu dok tanya boleh ke tak, boleh ke tak...tapi tak tolong pun.
bile gua sound suruh tolong, lu p bungkus hadiah customer lain pulak.
gua hangen beb.

yang customer melayu malaysia ni, bile gua dah naik suara sound mamat tu, boleh pulak lu tertoleh2 usha gua.
oh baru lu nampak gua?tak tahu lu salah?

time minah tu bungkus hadiah kawan gua, pun gua dah hangin sebab lama gile.
time gua tengah tunggu turn untuk hadiah gua dibungkus, customer melayu malaysia yang mangkuk tu boleh pulak cucuk line.
sampai 2 hadiah staff lelaki ni dah siap balut, minah ni tak siap2 lagi...aduhhhh

untuk perempuan melayu malaysia yang dah senior tu,
gua tahu la lu orang tua a.k.a lebih senior dari gua.. tapi tu bukan lesen untuk lu potong line!!
gua tengok anak lu dah besar makcik. tapi takkan lu tak ajar anak lu supaya beratur makcik oi!

sebab lu entry gua busuk gile malam ni!

TAHNIAH MALAYSIAN!!

mari sama2 kita berbangga dengan sikap keji kita semua sekarang ni.

p/s: tapi gua tetap think positive. awek R tu nak 'bermanja2' dengan gua dengan cara bungkus hadiah gua dekat 40 minit. what the R?

Friday, June 4, 2010

16 pelajar sekolah di terengganu hamil anak luar nikah.

wahhhhhhhhh....mantap ah kamoo.

pendidikan seks tak diajar pun di sekolah, kamu dah tahu macam mana nak buat ye...

err betul ke tak diajar? yg subjek sains tingkatan 3 bab 3 tu kan ada ajar sikit...

ooooooo...tu yang korang terus praktis ek?

haishhh!!!

p/s: jom kita kawen kawan2!!!
hidup bujangku tinggal 35 hari sahaja lagi ;)

Wednesday, June 2, 2010

lu jangan kecik hati sangat, blog2 otai semua memang macam ni.

ye semua gua dah buang.

semua sampah2 kat sidebar tu gua dah kasi clear.

blog takdela otai mana, tapi gua buat2 cam otai gitu.

gua nak gak merasa glemer cam red mummy. (read: SHIT)

so from now on u all can call me 'the BALCK PUPPY' (tertypo 'black' tu, tapi gua rasa cool lak kalau eja macam tu)

Tuesday, June 1, 2010

yeah! kad kahwinku dah siap!


amacam...kacak tak?

p/s: sahabat2 yang dah bagi alamat tu nanti gua pos ye...