Disclaimer

Saya merupakan seorang ejen yang berdaftar dengan Syarikat Prudential Assurance Malaysia Berhad. Semua info di dalam website ini adalah pandangan peribadi saya dan tidak mewakili pandangan pihak Prudential secara rasmi.



Saturday, June 5, 2010

carrefour wangsa maju: pembungkus hadiah yang lembap gile n hobi masyarakat malaysia yang tidak tahu beratur!

ni sebab gua hangin tu yang gua post entry BUSUK nih!
lu bikin gua panas babe!

lokasi: tempat customer service kat carrefour wangsa maju
tarikh: 04 june of 2010
waktu: 10 to 11pm
nama pekerja: bermula dengan huruf 'R' (perempuan)

gua tahu la service bungkus hadiah tu free, tapi tu bukan lesen untuk lu bungkus hadiah gua lembap gile...
setengah jam lebih beb...
oleh sebab kelembapan lu jugak, 2 customer lain yang mangkuk
(perempuan dlm 30-an dan 40-an) tak tahu or tak nampak gua tengah tunggu kat situ boleh pulak cilok line! cam sial!

kat tempat bungkus hadiah tu ada dua orang yang jaga.
sorang lelaki n sorang perempuan.
lelaki tu senior dia aku rasa.
yg perempuan tu pulak aku tak pasti. trainee ke. part-timer ke. or cleaner yg dipinjamkan untuk tolong2 di situ. macam indon pun ada jugak....yang pasti lu bikin gua panas walaupun muka lu lembut je..
yang si lelaki ni kalau dah tahu kawan lu tu tak boleh buat kerja cepat, lu p la tolong dia.
ini tidak. lu dok tanya boleh ke tak, boleh ke tak...tapi tak tolong pun.
bile gua sound suruh tolong, lu p bungkus hadiah customer lain pulak.
gua hangen beb.

yang customer melayu malaysia ni, bile gua dah naik suara sound mamat tu, boleh pulak lu tertoleh2 usha gua.
oh baru lu nampak gua?tak tahu lu salah?

time minah tu bungkus hadiah kawan gua, pun gua dah hangin sebab lama gile.
time gua tengah tunggu turn untuk hadiah gua dibungkus, customer melayu malaysia yang mangkuk tu boleh pulak cucuk line.
sampai 2 hadiah staff lelaki ni dah siap balut, minah ni tak siap2 lagi...aduhhhh

untuk perempuan melayu malaysia yang dah senior tu,
gua tahu la lu orang tua a.k.a lebih senior dari gua.. tapi tu bukan lesen untuk lu potong line!!
gua tengok anak lu dah besar makcik. tapi takkan lu tak ajar anak lu supaya beratur makcik oi!

sebab lu entry gua busuk gile malam ni!

TAHNIAH MALAYSIAN!!

mari sama2 kita berbangga dengan sikap keji kita semua sekarang ni.

p/s: tapi gua tetap think positive. awek R tu nak 'bermanja2' dengan gua dengan cara bungkus hadiah gua dekat 40 minit. what the R?

2 comments:

  1. kih kih!bwk bertenang..ingat tunang tersayang..nak kawen mmg gitu ujian2 die..ujian kenaikan darah..tihi..

    ReplyDelete
  2. tu la.
    macam2 ujian sekarang nih.
    sabar je la...

    ReplyDelete