Disclaimer

Saya merupakan seorang ejen yang berdaftar dengan Syarikat Prudential Assurance Malaysia Berhad. Semua info di dalam website ini adalah pandangan peribadi saya dan tidak mewakili pandangan pihak Prudential secara rasmi.



Sunday, September 5, 2010

NKVE(setia alam exit) dan accident di jalan raya

selamat hari raya

&

maaf zahir batin...

jangan nakal2 di jalan raya...

p/s: on the way balik ke kl dari bukit raja ptg tadi, aku nampak satu lagi accident kat NKVE.
di tempat yg sama seperti semalamnya.
lokasi ialah di NKVE arah klang berhampiran menuju ke exit setia alam.
yang ada iklan BUKIT BANDARAYA tu...
area tu macam naik bukit sikit...
so kalau ada kenderaan berat kat sebelah kiri tu, kereta akan potong.
pastu kereta yg berada di lorong laju akan tak sempat nak mengelak...
aku dah mengalami situasi ni...
kesian org tadi..4 tayar keatas beb.
doakan jelah diorang selamat ye tak.

tak payahlah kita yg berada di lorong bertentangan nak sibuk usha.
dha kena high beam dengan aku. HAMBEK!

ok mentaliti begini perlu dielakkan...

kalau ada accident di lorong bertentangan, apa yang korang perlu buat ialah:
BUAT TAK TAHU SAHAJA! just teruskan perjalanan....korang boleh sebabkan accident yg lain kalau perlahankan kenderaan kat highway.

ada faham?? aku tahu kau takkan faham :(

just another malaysian mentality...

7 comments:

  1. slalunya mmg org akan slow kenderaan sbb nk tgk eksiden tu.pestu jalan jadi jam.pestu da bijik mata letak kt tmpat lain,pegi langgo pulak org depan.sebijik lagi eksiden terjadi.pestu kenderaan slow,nk tgk eksiden baru..pusing2 balik cerita tu.haih!

    ReplyDelete
  2. kau punya P/S lagi panjang dari isi.

    hehehe~

    apapun, aku setuju. kalau berlaku kat lorong bersebelahan atau di jalan yang kita lalui, kalau dah ada anggota penyelamat, kita seharusnya jalan sahaja (sambil doakan orang tu selamat)

    tak payah nak slow gila kentang semata2 nak tengok. haish.

    ReplyDelete
  3. itu tanda prihatin rakyat malaysia .

    ReplyDelete
  4. hi dude..
    betol! suda jadi pade hambe hari tu, keta belakang suda menyondol sebab pemandunye asik dok tengok kereta yang tersadai tepi jalan. rasa nak sepak je budak yg melanggar tu..tapi dia kuar2 je terus mintak maaf kak, mintak maaf kak..berkali-kali..huh! nak terajang pun tak patut la pulak kan? last sekali, claim la insurance (dia)..tapi hassle nye nak mengayakan semua ni....especially keta under warranty, kena gi amik polis report sendiri, jpj search sendirik, dan lain-lain sebab proton tak buat semua tu.. kalau bengkel, dia ada runner yang buat kita tunggu siap je. tapi kalau dalam warranty, hantar bengkel void pulak warrantynye...hem...ini la hidup...

    ReplyDelete